Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněženou krajinou se do míst svého mládí vrací po deseti letech jeden z nejlepších bojovníků Wulinu, Li Xun Huan, který se utápí v melancholických náladách kvůli ztracené lásce a životu vůbec. Ale jeho návrat není příjemným výletem, protože svět zdejších bojovníků zasáhla temná přítomnost bandity zvaného Švestkový květ. Do cesty se slavnému vrhači dýk postaví krásná Lin Xian Er (Cheng Li), která za dopadení badity slíbí svou ruku. I když je její nabídka lákavá, vypátrání totožnosti tajemného Švestkového květu s sebou nese příliš mnoho nebezpečí a soubojů s bojovníky různých úrovní. Li Xun Huan musí vybojovat mnoho soubojů a dokázat, že on není obávaným banditou. Důkazy proti němu se ale množí a svědkové jeho nevinny záhadně umírají. Li Xun Huan musí v přestávkách mezi četnými alkoholickými excesy a záchvaty kašle přijít na to, kdo je pachatel mnoha vražd a najít mezi zrádci spojence. Alespoň jedním si může být jist. Divoký šermíř Ah Fei (Derek Yee) je jeho skutečný přítel a na jeho pomoc se může hlavní hrdina spolehnout. (miklaras)

(více)

Recenze (4)

Navaran 

všechny recenze uživatele

Sentimental swordsman mě dostal na kolena. Příběh o mistrovi se svými malými dýkami,které nikdy neminou,co se vrací do svého dávného domova. Opustil ho,protože tam žije jeho sestřenice,do které byl zamilovaný. Nyní ale tento kraj sužován podlým banditou,který se neostýchá zabíjet kdekoho. L9tá si v růžových šatičkách a místo klasických hvězdic vrhá po lidech velmi ostré kytičky. Velmi jsem si tento fil oblíbila a s ním i postave stvárněnou Ti Lungem:Li Xun Huana. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

I když je první Sentimental Swordsman slabší, než druhý, má svoje neopakovatelné kouzlo. Norman Chu jako Mr.Iron Flute mě vzal za srdce svou literátskou kultivovaností, ostatně, celý film je velmi literátský, ušlechtilý a tak moc čínský, že se, myslím, mnoha lidem líbit nebude. Ti Lung je melodramatický bojovník a nemůžu si pomoct, ten vějíř mu slušel dokonale. Režisér Chu Yuan byl za svůj snímek odměněn v roce 1978, kdy získal Golden Horse Best Cinematography Award. Nedivím se, že v Číně dosáhl takové popularity. Vychází z čínské podstaty a nebere si motivy z cizí kinematografie, pro evropského diváka bude hůř poživatelný díky obrovskému množství postav a vztahů, ale když přstoupíte na tu ušlechtilou složitost stejně, jako byste četli příběhy soudce Ti, budete unešeni, dokonce i prostinkými kulisami a ošoupanými hudebními motivy. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Expert na bojová umění Wah Yuen je představen v 29.minutě, jako hrdý a rezervovaný Longsheng. Mladý pán meče Longsheng z tajemného panství miluje spanilou Li Ching, ale jeho srdce tluče především po krvi zlých banditů. Na kordy si to rozdává s Ti Lungem, kterého by zpacifikoval, nebýt tajemné postavy, která ho zahubí vrhnutou kudlou do zad. Wah Yuen mimochodem v průběhu filmu dabluje v mrštnějších bojových sekvencích jak Ti Lunga, tak Dereka Yee. Koukatelný je i děj s giallo zvraty, přesvědčivou choreografii nepřitaženou za copek a umný hudební doprovod. Interiérové reflektory za umělého úplňku vrhajíc protagonistům 4 stíny na zem vykouzlí úsměv, ale rozhodně plná palba. Takže 5 z 5ti kadibudek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama