Reklama

Reklama

The Traitors

(pořad)
Trailer
Reality-TV
USA, 2023

Hudba:

Sam Watts

Obsahy(1)

Soutěžící se ve hře přestěhují do majestátního hradu a v týmu plní řadu dramatických a náročných úkolů, aby získali peníze do banku. Někteří soutěžící jsou zrádci, jiní jsou loajální. (tribican)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička současné soutěžní reality TV, byť je to spíš pro zkušenější diváky, kteří znají jak jednotlivé soutěžící, tak i subkultury pořadů, odkud přichází. První řada jela tak silně na svůj silný koncept, že nevadilo ani několik přešlapů - ty soutěžící, kteří nebyli z jiných show, byli celkem zbyteční a soutěže jsou v podstatě bez důsledků, ale přesto to díky silnému konfliktu a skvělým hlavním postavám došlo až k nesmírně uspokojivému finále (nejsem žádný velký fanoušek Cirie, ale tenhle narativ byl v 20 years in making). Druhá řada pak řeší většinu neduhů. Jo a Alan Cumming by měl ode dneška moderovat naprosto všechny pořady. Jeho inteligentně campová performance je k nezaplacení. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Na skotský hrad přijíždí 20 Američanů, aby se utkali v soutěži o 250 000 dolarů. Finále se ovšem dožijí… Ehm, no nic. Když existují americká a britská verze filmu/seriálu/soutěže, mám ve zvyku dívat se nejprve na tu britskou, protože ji už tak nějak automaticky považuju za originál (omyl - jedná se o koncept z Nizozemska) a často bývá i kvalitnější (to tady platí). A protože britská verze Traitors byla silně návyková a měla by z ní jistě radost i samotná Agatha Christie, bezprostředně po jejím zhlédnutí jsem se vrhnul na tu americkou. Stejné kulisy mě až tak nepřekvapily, ale zklamáním byly jednoznačně úkoly, které byly v drtivé většině případů zcela totožné jako u britského bratříčka. O poznání horší dojem ve mně zanechali i účinkující, protože díky přehnané teatrálnosti některých z nich to působilo, jako by jednali podle scénáře. To možná souvisí s tím, že část z nich byli odchovanci jiných reality show, kde je podobné chování žádoucí (volba „celebrit“ mě příliš nenadchla, na druhou stranu jsem měl díky tomu možnost opět sledovat v akci Cirie ze Survivora, takže odpuštěno). U koho mi naopak přehnaná teatrálnost nevadila vůbec, byl vynikající moderátor Alan Cumming, jenž si svou roli neuvěřitelně užíval. Jak už jsem zmiňoval, soutěže byly vesměs totožné s britskou verzí, někdy se lišily v detailech či přiděleném časovém limitu. Právě tento fakt mě přivedl na myšlenku, že z toho trčí ruka producenta víc, než by bylo zdrávo. V osmé epizodě se objeví soutěž s únikovkou v chatě v lesích: týmy se blíží splnění druhé fáze, ale protože moderátor oznamuje, že zbývá několik posledních desítek sekund, jako zázrakem je druhá fáze zároveň poslední (Britové museli splnit ještě třetí a z jednoho záběru zde vyplývá, že byla připravena i pro Američany). Korunu tomu všemu v závěru nasadí absurdní hláška, že poslední úkol bude za tolik peněz, aby se v součtu hrálo o celých 250 000 dolarů. Takže to vypadá, že soutěže vlastně byly z hlediska hry zcela nepodstatné, je úplně jedno, kolik se v nich podařilo vyhrát peněz, a měly pouze vyplnit stopáž jednotlivých epizod (pro příště stříhat a zkrátit díly aspoň o 10 minut, Britové i Američané). Snad se v tomto druhá série poučí, protože potenciál do budoucna je tady obrovský. Oblíbenci: Cirie, Kate. ()

martingaga 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšika reality-tv je toto absolutny vrchol strategickej a socialnej manipulacie medzi ľuďmi, pred ktorých postavíte kopu peňazí. Pomiešať celebrity z iných shows ako Survivor, Big Brother alebo Real Housewives s obyčajnymi ľuďmi je zaujímavý ťah, aj keď nie úplne vyšiel, pretože big personalities na obrazovke berú všetok čas, aj keď úplne zaslúžene. Brandy, Cirie, Cody, Kate, Rachel by som dokázal sledovať v každej jednej sérii. Dĺžka 10 epizód je perfektná a myslím si, že táto show po úspechu v amerike bude ešte pár sérií pokračovať. Je škoda, že málokto sa k takémuto klenotu v oblasti reality-tv shows dostane. Keby sa vysielali u nás radšej americké verzie ako československé napodobeniny bez štipky inteligencie a zaujimavosti. Vysoko odporúčam, dávno som nebol v takom napätí počas celých 45 minút vďaka výbornej štruktúre epizód, len tak ďalej. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Strategické reality shows miluju, mám za sebou 40 řad Survivora, 23 sérií amerického Big Brothera a deset jeho kanadské mutace. Takže když jsem viděl, že mezi hráči jsou i Rachel a Cirie, nebylo co řešit. A pane jo, byla to parádní jízda plná lží, manipulací a taktizování, za jakou by se žádná ze zmíněných shows nemusela stydět. Největší radost mám z vítěze, který si to na 1000 % zasloužil. No a hned jdu na australskou a pak bristkou verzi! :D ()

Reklama

Reklama