Reklama

Reklama

Svět podle Georgie

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti matky dělá dvanáctiletá Georgie vše proto, aby nemusela do dětského domova. Na svůj věk toho má naloženo opravdu hodně. Na jednu stranu musí rychle dospět, aby se o sebe dokázala postarat sama. Na druhou stranu dokáže využít dětskou vynalézavost a nevinnost, aby klamala místní úřady i okolí. Se svým nejlepším kamarádem Alim si vydělává krádežemi kol a předstírá, že žije se strýcem. Imaginárního člena rodiny však brzy nahradí skutečný otec, kterého neviděla tak dlouho, že jej nepoznává. Náhlý vpád cizího člověka Georgii nevyhovuje a snaží se zjistit, proč její otec budižkničemu narušil stav věcí probíhajících dosud k její spokojenosti. Skvělé britské dramedy v sobě snoubí prvky žánru sociálního filmu, svěžích formálních chuťovek, nezapomenutelných scén (zejména interakce Georgie a jejího otce), vtipných hlášek a mluvících pavouků. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (5)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu UK verze The Florida Project, lehce to může připomenout i Fish Tank. 12leté holce umře máma, takže bydlí sama (před sociálkou a školou zvládne šméčkovat, že bydlí u strýce) a čas tráví kradením kol a poflakováním se s kamarádem. Do toho se objeví její otec, který jí měl v 18ti, takže je spíš jako starší brácha. Jejich postupné sbližování je podobně lehce nemotorné, jako celý film, ale to je na tom vlastně to zajímavý. ()

TOMEK17 

všechny recenze uživatele

10/10. Skvělý nezávislý film. Filmová produkce byla dobře propracovaná. Skvělý příběh. Dobrá práce pro lidi, kteří tento film produkovali. Rád bych viděl více práce od štábu, který tento film natočil. S rozpočtem, který měli, si vedli opravdu dobře. Herecké výkony byly také velmi dobré. Děj byl dojemný. Tolik dětí takto žije a zdržuje každodenní život zejména v chudé oblasti Anglie. Co musí chudé děti udělat, aby přežily. Velmi dojemný film. Mladí herci a herečky mají ve filmovém průmyslu světlou budoucnost. Každý měl nějakou oblíbenou část filmu. Moje je, jak se otec a dcera nakonec spojili. Dojemný konec. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Scrapper mi urobil príjemne na duši. Je takou typickou sociálnou dramédiou, ktoré mám osobne rád. Vyvážený humorom, ale i citlivejšími scénkami. Viacej síce upredňostňujem , ked sa napríklad vráti foter z basy po x rokoch a chce začať s čistým štítom a od znovu, ako napríklad vo Wild Bill   , ale aj tento príbeh sa mi lúbil. Síce som na konci filmu čakal nejaké to vysvetlenie o "tajnom projekte" v izbe na zámok, ale bez toho pôjdem tiež kľudne spať a s dobrým pocitom. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Typický evergreen oblíbený mezi dramaturgy festivalů indie filmů. Hřejivý příběh o sbližování dítěte a jeho odcizeného rodiče musí být snad z povinnosti aspoň jednou přítomen na každém ročníku takového festivalu a pokaždé je to schéma stejné. A mě už to nebaví. Tenhle britský počin si jen málokdo bude druhý den pamatovat. A k tomu instantně přechytračilé děti - otravnost sama. [Sundance Film Festival 2023] ()

AdamXB-1 

všechny recenze uživatele

Osvěžující drama na všední den, které se nebere příliš vážně. Nesentimentalní pohled na sbližování otce a dcery zjišťujících zda by se vůbec mohli mít rádi. Nelehká situace je umě odlehčena hravými záběry pastelově barevného prostředí. Jako celovečerní debut více než ucházející. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama