Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po více než 40 letech čekání konečně přichází pokračování zásadního filmu Mela BrookseHistory of the World, Part I. Jednotlivé epizody obsahují celou řadu scének, které nás provedou různými obdobími lidských dějin. (Disney+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád parodie, mám rád humor v Pythonovském stylu a mám rád Mela Brookse a i když neznám part 1, nebyl důvod se netěšit na part 2, protože naše historie si vyloženě říká o zparodování a potenciál tu tak je ohromný. Bohužel realita je taková, že part 2 je zoufale nevtipná a většinu času spíš trapná nuda. která nemá s tím co Brooks kdysi tvořil prakticky nic společného a opravdu to působí, že jen dovolil aby to jako navazovalo a (možná) namluvil voiceover. Opravdu vtipný skeč u kterého bych se fakt zasmál tu není doslova ani jeden a ty alespoň průměrné bych spočítal na prstech jedné ruky. Tady vidím velký špatný...20% ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně není o tolik horší než Historie Světa Část I, jen tomu chybí těch pár geniálních skečů. Původní film měl dva nic moc roztáhlé skeče a pak zhruba 4-5 naprosto geniálních kraťasů. Tady se opakuje jen pár období a nevyužívá to historii tak dobře jak by mohlo. Místo toho se dočkáme parodie na Jackass s Rasputinem nebo reality show Manželky Kalai Chána. Přijde mi, že pro tvůrce začíná historie před 150 lety, protože až na mnohokrát opakované skeče s Ježíšem se moc do hlubší historie nepodíváme. Nejvíc mě bavil dlouhý skeč s občanskou válkou, protože syn Abrahama Lincolna a generál Grant byli prostě dobrá dvojka. Na dlouhém skeči z období komunistického převratu v Rusku, jsem si užil jen skvělého Danny DeVitta jako posledního Romanovce a pár muzikálových písniček inspirovaným Šumařem na střeše. Užil jsem si i návrat jedné z mých oblíbených Třech Deber v roli pračlověkyně Konečně jsme se však dostali na Hitlera na ledě a Jews in Space. Teď už jen ten vikingský pohřeb. Ve výsledku takový horší, nadrženější a přisprostlejší Děsivé dějiny. Ale i ty měli snad více historických období a míň opakovaných vtipů. ()

Widowmaker 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nedá, s humorem Mela Brookse to nemá nic spolecnyho, je tam par narazek, kdy mi cuknul koutek, jako treba Knoxville jako Rasputin, nebo parodie na Larryho Davida, ale druhej díl jsem fakt nedokoukal. ()

atiratha 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu rád Brooksův film History of the World: Part I, Spaceballs jsou klasikou, stejně jako Producenti. Jasně, Brooks měl vždy poněkud ztřeštěný až kabaretní humor, ale tenhle počin prostě není zábavný. U první epizody jsem se ještě zasmál, u druhé ne a třetí jsem ani nedokončil. Je otázkou, kolik toho skutečně napsal Mel Brooks, a zda se pod tuto záležitost jen nepodepsal, nesbalil peníze, nenamluvil voiceovery, a pak prostě jen neodešel. Možná mi vadí model pokračujícího skeče (Noemova archa a ruská revoluce jsou vážně otravné). Jack Black se sice snaží, ale prostě to celé neutáhne a Nick Kroll je někde dobrý a někde mu to nejde. Celkově to působí spíš sterilně. ()

Reklama

Reklama