Reklama

Reklama

Snímek je pokračováním o rok staršího filmu WILLARD. Potom, co krysy pod vedením Bena zabily svého pána Willarda, utečou do kanálů, ale mezitím stihnou učarovat těžce nemocnému chlapci Dannymu. Danny je chytrý a hudebně velice nadaný a Bena si zamiluje hned na první pohled a oblíbí si i jeho "rodinu". Mezitím Ben vede dvojí život. Chvíli je roztomilá hravá krysa, ale za okamžik už vede smečku krys na výpady, jimiž děsí město. Danny odmítá uvěřit, že by za útoky krys mohl stát Ben a do poslední chvíle jej brání před celým světem a když pak vzplane poslední bitva lidí proti krysám, pokusí se mu s nasazením vlastního života pomoct. (V4nd4l)

(více)

Recenze (10)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebylo tak špatné jak jsem se bál. Je to sice lehce úsměvné ale na začátku těch 70 let to muselo být celkem originální. Film sleduje krysy co přežily z předešlého filmu a hlavně sleduje vůdce krys Bena. Ten se skamarádí s malým klukem který je nějak nemocnej. No a to je vše co potřebujete vědět. Tenhle film se snaží být jako Willard a snaží se být spíše psychologickým filmem než hororem. Při tom první záběry kdy krysy napadnou policajta jsou rozhodně dobré a já čekal brakovou podívanou. Pak je to ale spíše o klukovi a kryse. Film lehce tím ztrácí a stává se lehce nudným. Ale konec mě celkem dostal a dlouho jsem se necítil u filmu takhle smutně. Bylo mi líto toho kluka a hlavně tý krysy. Rozhodně se nekoná žádnej happyend(nakonec ten smutek přebila neskutečně blbá závěrečná píseň, nic ve zlým ale Jackson a jeho raná tvorba jde hodně mimo mě). Dobrý film ale nic co by se muselo vidět vícekrát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra sebou měla přinést i odlišný styl natáčení, ale i tento sequel se hororového žánru dotýká jen okrajově. I zde se totiž dočkáme spíše psychologického dramatu, akorát mladého muže nahradí malý chlapec a i zde se snažili tvůrci hrát divákům na city. Dojemné kamarádství Dannyho a Bena totiž není zrovna to pravé ořechové, coby hororový fanda potřeboval ke svému štěstí. Bohužel se tomu věnuje velká část příběhu a po nějaké době to už začalo být dost otravné. Tím však nechci nějak zbytečně znehodnocovat průměrnou kvalitu, kterou tento film bezesporu má. Naštěstí se totiž scénárista i režisér odhodlali ke scénám, při kterých si krysy opět vyzkouší své ostré zoubky a drápky. Počet obětí zde oproti původnímu filmu mírně stoupl, ale ani zde to nebyla žádná sláva. Chuť nám totiž měla spravit finální bitka ve stokách, ale na můj vkus byla až moc zdlouhavá. Dokonce se tu objevilo i několik opakovacích záběrů – což mě vytočilo asi nejvíc. Konečně jsem však opět pocítil onu ponurost, která se objevila i v poslední třetině u Willarda. Jak Willard tak ani Ben však nedokázali překročit práh průměrnosti, což zamrzí asi nejvíce. Zvláště když se tak dlouho snažíte filmy získat a jdete do nich s velkým očekáváním. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akčnejšie a rodinnejšie ( rozumej komerčnejšie ) pokračovanie WILLARDa. Rovnako nudné, ale zrejme obstojnejšie v réžii a hereckých výkonoch. Kolaborácia mladého Michaela Jacksona pri piesni ´´Ben´´, je už len čerešnička na nie veľmi chutnej torte. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Potkaniar Willard nastavil latku dosť vysoko a tak pokračovanie malo čo robiť, aby bolo aspoň konkurencia schopný s originálom. Je tu neskutočne veľa logických lapsov a príbehovo je to tiež hrozne tupé. Lebo tisíce krýs a nik ich nevie nájsť, potom nápadnú obchodný dom, policajta a zas sa stratia, ako neviditeľný na úteku a to sa bavíme o veľkom počte hryzačov. Tento krát je tu aj prijemná rodinná linka, ale nechce sa mi veriť, že by rodina dopustila aby sa dieťa túlalo po stokách a neviem kde ešte a je vážne chorí a matka robí, ako keby sa jej to netýkalo a to synček príde dobou zad..aný až po uši a pohodička. Vážne po scenáristickej stránke to je hrozne debilné, ale aspoň sa pri tom divák vobec nenudí. Útoky krýs sú rázne a nekompromisné a bodycount je celkom slušný. Slabé 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Ben“ e celkem povedeným pokračováním hororu „Willard“. Má trochu jinou atmosféru, odlišné pojetí, ale je to pojetí, které mi sedlo, a to jak svým retro nádechem, skoro až panickým strachem, jež může vyznívat jako karikatura, tak i výborným hlavním dětským hrdinou. Asi se nebudete bát, ale možná se ošijete, až venku uvidíte běžet krysu. Anebo více krys. A jestli bude černá... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tradične slabší animal triler než jednotka. Potkany sú ešte o čosi viac inteligentnejšie než v prvom filme, dokonca prijímajú povely od šéfa (Bena) a dorozumievajú sa s hlavným hrdinom - divným malým chlapcom. Záverečný masaker v kanáloch je príliš naťahovaný a chýba mu väčšie napätie. Nie je už to také svižne, ani originálne ako prvý film, ale stále sledovateľné. ()

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Spíš než strašidelný film je to film strašně dojemný a to není nic pro mě. Armáda krys se sice koná, ale kromě pár scén (např. finální bitva v kanále), je celý film spíše o přátelství těžce nemocného naivního kluka a vychcané krysy. Rozhodně bych ale tenhle film neřadil mezi krysí horory. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi smrdel na flashce nejakych 15 let a ted po jeho shlednuti jsem zjistil, ze mi tam nesmrdel tak dlouho bezduvodne. Divnej kluk, kterej se porad mazli se smradlavou krysou, umirajici hasici, kdyz na ne nekdo hodi z dalky jednu krysu. Tohle fakt ne, odpad nedavam jenom za finalni skladbu od Michaela Jacksona. Hroznej film a musel byt hroznej i na svoji dobu. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tento komentář je jeden velký spoiler k filmu. Já bych si nikdy nepomyslel, že se u toho filmu rozbrečím. Pokračování filmu Willard (Který byl sice fajn, ale ne tak jak toto pokračování) je asi o polovinu lepší než první díl, protože tohle má silnější a ještě originálnější příběh. Dobré herecké výkony, postavy potkana Bena, a Klučiny Dannyho nemají původ jednoduchý, a Bena bych rozhodně neoznačil za zápornou postavu, jelikož on chrání pouze svoji potkání rodinu, a Dannyho společně s jeho sestrou, i když z počátku měla Dannyho sestra k potkanům odpor a hrůzu. Ben kouše ty, kteří ostatním ubližují, a zabíjí ty, kteří jsou zlí a sobečtí. Danny byl ale v ději nemocný. Operovali mu srdce. Ben z počátku děje kousal každého, kdo na něj a na jeho rodinu zaútočil, což je rozumný krok, ale měl i obavy, že všichni lidé jsou stejně zlí. Pak si Ben uvědomil, že všichni lidé nejsou tak zlí, jako byl jeho předchozí majitel, co ho chtěl usmrtit. Na konci ale Ben svou rodinu neochrání, a ta zahyne. Ben s těžkým zraněním dochází do domu Dannyho, kde zazní píseň Michaela Jacksona, Ben. ()

Reklama

Reklama