Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska a nenávist, SEX a smrt, vzpomínky a touha. A jedno velké tajemství. Kolem domu Lisbonových se točí všichni kluci. Žije v něm pět krásných sester, kterým jejich rodiče zakazují chodit ven, a chlapci o nich něco vědí jen díky tomu, co vidí přes okna. Tato rodina má temné tajemství, ale nikdo by ho neodhalil, kdyby místní playboy Trip nepozval krásnou Lux Lisbonovou na večírek. Rodiče dokonce povolí děvčatům jít ven a vše vypadá v pořádku. Když se Trip a Lux trochu sblíží, věci naberou nečekaný spád. Kluci teď již nechtějí děvčata jen sledovat. Chtějí je zachránit - i za cenu vlastní nevinnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (445)

Teleri 

všechny recenze uživatele

Až když jsme doma druhý den poslouchali soundtrack (od francouzské dvojice Air), dolehl na mě plnou vahou smutek. Při koukání na film jsem se docela dobře bavil, byl jsem překvapený lehkostí podávaných témat. Výborně vypovídá o životech dětí, které již jsou dětmi jen v očích rodičů. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

tak tohle šlo úplně mimo mě :-/ ... velký dík za to určitě patří těm čtyřem šmírákům, kteří ani náhodou nevypadali jako vrstevníci Lisbonových sester a vůbec mi byli strašně nesympatičtí... dá se říct, že za celou dobu jsem nebyl ani trochu vtažený do děje, takže mi bylo úplně jedno, jestli se holčiny nakonec zasebevraždí nebo jejich matka dostane rozum a bude se konat happy-end; jediné, co jsem opravdu chtěl - aby ten end byl co nejdřív. a právě konec je taky jediné, co mi z toho zůstane v paměti... ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Divný film, divný příběh s krásnou hudbou od mých milovaných Air a tehdy ještě neodolatelným Joshem Hartnettem. Ale pravda, kromě Interview s upírem jediný film, ve kterém mě Kirsten Dunst nevytáčí. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

I keby si VS nezaslúžili nič, u mňa v pamäti zostanú zafixované ako kultofka mládí. A i preto na ne i s odstupom pozerám stále s veľkým rešpektom. Ešte doteraz si presne pamätám ako mi v mysli po prvom vzhliadnutí zostala zaseknutá tvár Kirsten Dunst, ktorú som nemohol akosi dlho vymazať z pamäti. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděla film hned po přečtení knihy přišlo poměrně velké zklamání. Chybí mi tam tolik podstatných věcí, celé to podle mě bylo málo ponuré, v knížce byly sestry prostě víc creepy a pak to celé dávalo mnohem větší smysl. Místy mi udělalo radost, že je z knížky přímo citováno, ale jako celek mi to prostě nestačilo. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, mrazivé, možná šokující a velice působivé, i když mi v tom chybělo "něco víc". Možná trošku zabitej (doslova) konec. Přesto dobrý film a doporučuji. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špané, ale po první sebevraždě jsem předpokládal, že budou následovat další v intervalech nějakých deseti, patnácti minut. Takhle musí divák dost dlouho čekat, než se začne něco dít. O šatech na ples se radši rozepisovat nebudu, divim se, že se ty 4 holky hromadně nezasebevraždily poté, co na ně máma navlíkla ty téměř stejný noční košile:p. ()

mica_micova 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo z těch co dali 4* a více * vysvětlit, o čem ten film je? Protože já ho evidentně vůbec nepobrala. Kirsten se zabouchne do Joshe, ten ji vezme na ples, přefikne ji a nechá jí na fotbalovým hřišti. Rodiče kvůli tomu dají jí a jejím sestrám kasara. A všechny se kvůli tomu na všechny možný způsoby zabijí. Takže když je někdo naprosto labilní a slabý jedinec, zaslouží si 5 * na čsfd, jo? Já mám pro tenhle film jedno slovo: NUDA. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Jemný a pritom veľmi drsný príbeh o pätici dospievajúcich sestier, žijúcich v dome s prísnou výchovou. Ich mladá a prirodzená túžba spoznávať nepoznané, skúšať nové veci, im bola odoprená a ony sa tak uzavreli do svojho vlastného sveta. Do sveta, z ktorého sa ich snaží dostať partia mladých chalanov so záľubou práve v týchto dievčatách, ktoré tragicky stratili svoju najmladšiu sestru. Postupne začínajú objavovať jeden druhého a cez prvé nesmelé dotyky a bozky, sa začína objavovať láska a u niektorých aj čosi viac. Túžba milovať a byť milovaná má však v tomto prípade ešte horšie následky ako predtým. Vlastný, uzavretý dievčenský svet s prísnou výchovou je späť a jediné, čo ich s partiou chalanov spája sú telefóny a gramofónové platne hrajúce piesne vyjadrujúce ich pocity. Duše prahnúce po láske odzrkadľujú nielen to, že sestry sú vo svojej izbe ako vo väzení, ale odzrkadľujú aj to, že láska sama o sebe človeka v každom prípade ničí. Najprv duševne a v niektorých prípadoch dokonca fyzicky. A toto neplatí iba o spomínanom snímku, ale aj o skutočnom živote, kde si tieto veci možno nepriznajú mladé zamilované páry, ale v skutočnosti sa na konci toho všetkého - pri rozchode či pri smrti, budú nenávidieť až do morku kostí. Ale to som sa nechal uniesť, späť k filmu. Hlboký pohľad do mladých duší stratených a hľadajúcich, je doplnený o skvelého rozprávača predstavujúceho jedného z mladých chalanov spomínajúc na michiganské udalosti o 25 rokov neskôr. Spomína na to ako sa do dnešných dní nemôže on a jeho priatelia dostať cez to, že ich milované opustili. Že im dali zbohom veľmi nevšedným a bolestivým spôsobom, ktorý zanechal otvorené rany na ich mladých srdciach, ktoré nedokážu vyplniť ani spomienky na sestry Lisbonové. The Virgin Suicides vás prinúti rozmýšľať, či je tu láska skutočne pre nás všetkých. Medzi nami nájdeme aj takých, ktorým priam nie je súdené nájsť niekoho, kto ich bude "navždy" milovať. A či už je to ich vlastnou vinou alebo ich okolím, ktoré im v tom akýmkoľvek spôsom bráni, treba sa veľmi pozorne zamyslieť nad tým, aké to môže priniesť následky. Pre nemilovaného jedinca a v konečnom dôsledku aj pre jeho okolie. Na konci sa vždy budú aj tak prelievať slzy. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Viděno v původním znění s titulky, a tudíž o to silnější zážitek. Malý, ale hvězdně obsazený snímek, v němž si to rozdává stará garda (Woods, Turner) s nastupující generací (výtečná Kirsten Dunst, Josh Hartnett). Herecký koncert na plácku za barákem - byť má pomyslné rameno vstříc tragickému konci tolik stupňů, že by se nejeden kuřák zadýchal. Na konci mi tradičně došla slova, minuta mlčení a komentář pod vlastní nos: "Hezký - i když smutný - film." ()

Allka 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle pro mě moc není. Je to sice bravurně natočené a na první pokouknutí vás dostane nálada filmu do krásných depresí. Ale pro mě je u filmů nejdůležitější děj a právě na ním když se pak člověk zamyslí, řekne si - proč jsou proboha ty holky tak šiblý a proč byly tak strašně nešťastný, že... že film skončí tak, jak skončí? Jenom kvůli zákazům rodičů, které jsme tedy podle reklam čekala mnohem vyšinutější a přísnější? Být sestrama, spíš bych zfackovala Lux a hotovo. Jelikož ani Josh Hartnett to tentokrát nezachrání, protože mu to tu neskutečně nesluší, nad tři hvězdy jít nemůžu. ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Už na prvé počutie som vedel, že film musím vidieť a i keď nie som úplne vedľa, som dostatočne nadšený na udelenie celkom vysokej známky. Predstavte si partiu chlapcov, ktorým v susedstve býva rodina plná krásnych, mladých dcér... Chlapčatá to nevinné stále len okukujú, no na bližší kontakt odvahy nemajú... Až kým... Jedna z nich nezomrie... Nie, nie žiadne rakovinovo-chorobové klišé, proste malé dievčatko čo spácha samovraždu. Prejde čas a naše dievčatá sa predsa len s partiou skamarátia, čo im spôsobí nemalé problémy. A pod miernym oslepením vychádzajúceho (či skôr zapadajúceho) slnka príbeh skončí... Veľmi "pekný" film. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Osciluji mezi třemi a čtyřmi. Na filmu je vidět, že ho tvořila žena a tak úžasně vystihnutou bezstarostnost poloviny sedmdesátých let a představ, citů a problémů teenagerů - to bylo fantastické. Kirsten Dunst velmi přitažlivá a skvěle hrající (ostatní děvčata, mladíci a ostatně i James Woods též). Výběr hudby... vše prakticky bez sebemenší výtky. Jenže konec to zazdil tak nejvíc, jak jen mohl. Proč dívky udělaly to, co udělaly? Doopravdy rodiče nic neslyšeli? Veškerá pečlivě vybudovaná atmosféra byla pryč a objevila se jiná; odpudivá a naprosto nelogická. Co s tím? Slabé 4*. P.S.: Nevím, čím to je, že pětice svobodných dcer v jednom domě je tak (ne)cudné představy vzbuzující skupina obyvatel - trochu mi to připomnělo Pýchu a předsudek - i otec James Woods oplýval jistou zralou komediálností podobně jako pan Bennet. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Mrazivě reálná sonda do křehké duše náctiletých a jejich rodičů, kteří jako by si neuvědomovali, jak moc bylo jejich mládí stejné. Život, jak se vám líbí - láska, radost, sex, zklamání a bolestivé východisko z nedýchatelného ovzduší. Moc zajímavá podívaná. ()

strixa 

všechny recenze uživatele

Nadlehčená, poetická a jemná atmosféra - to je to, co mě totálně uhranulo. Nejsem si jistá, nakolik jde v tomhle filmu o příběh (kterej je totiž mírně přitaženej za vlasy), jako spíš o vizuální stránku filmu - a překvapuje mě, jak moc může udělat správný osvětlení, kamera, hudba a právě ta celková atmosféra. Člověk jako by se provznášel celým filmem...a pak aby se na konci styděl, že mu vůbec není líto pěti zasebevražděnejch děvčat...protože to všechno do sebe tak nějak zapadá a vytváří to lehce nepochopitelnej, ale na pohled krásnej celek. ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Tady se moje milá Sofia přeci jen ještě trochu hledala,na debut ale každopádně naprosto dechberoucí.Upřímné,skvěle zahrané a především neskonale osobní a intimní.Tady začíná velká kariéra. ()

dacek odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem trochu omezený či co, ale tady jsem vůbec nepochopil co nám tím tvůrkyně chtěla sdělit. Že má sebevražda někdy smysl? Neuvěřitelnou tíhu života patnáctiletých holek? Možná film jako takový nějaké kvality má, ale obsah bohužel ne. Nuda od začátku do konce, která mi vůbec nic neřekla. Přišlo mi, že režisérka sama nevěděla co tím chce sdělit a nějak to nakroutila s nadějí, že kritici a diváci v tom nějakou pointu najdou. ()

Reklama

Reklama