Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska a nenávist, SEX a smrt, vzpomínky a touha. A jedno velké tajemství. Kolem domu Lisbonových se točí všichni kluci. Žije v něm pět krásných sester, kterým jejich rodiče zakazují chodit ven, a chlapci o nich něco vědí jen díky tomu, co vidí přes okna. Tato rodina má temné tajemství, ale nikdo by ho neodhalil, kdyby místní playboy Trip nepozval krásnou Lux Lisbonovou na večírek. Rodiče dokonce povolí děvčatům jít ven a vše vypadá v pořádku. Když se Trip a Lux trochu sblíží, věci naberou nečekaný spád. Kluci teď již nechtějí děvčata jen sledovat. Chtějí je zachránit - i za cenu vlastní nevinnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (445)

Hellbilly 

všechny recenze uživatele

Keby som hľadal definíciu filmu, ktorý má kúzlo, bola by to pre mňa Smrť panien. Keď som ju prvýkrát dopozeral, ostal som sedieť s otvorenými ústami a nebol som schopný sa ani pohnúť. A to sa mi pri filmoch často nestáva. Už len za túto jemnú, atmosferickú mágiu by som pod 5* nešiel, ale toto je naviac aj dobre natočené a zahrané. ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Nejaký debil zoberie babu na ples. Tam ju opije, pretiahne a nechá na ihrisku a odíde. Aj jej tri sestry sa na ňu vykašlú a vrátia domov bez nej. Matka všetky uzavrie tak, že ani nechodia do školy. Čurdám z toho hrábne a hodia si to. Sfilmovaná novela nejakého týpka. Spočiatku je to milé a vtipné. Potom už iba choré. V nič moc balení. Čurdy sa len usmievajú pohybujú sa ako víly, ani srnka netuší čo si myslia. Celé je to blbosť. ()

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem si říkala – a o čem ten film vlastně je? Chvíli přemýšlím. Něco se rýsuje. Film je o pěti sestrách, ta nejmladší se zabila velmi brzy. Možná se stala vzorem pro ostatní, možná byla více citlivá a přemýšlivá, možná se povznesla nad tento svět. Podle názoru kluků byla prostě cvok a když skákala z okna, tak si možná myslela, že poletí.... Zbylé čtyři – blondýnky v květovaných šatech, pod kterými chvílemi jen tak lehce prosvítaly proti slunci kontury jejich útlých těl. Inteligentní slušné dívky, které byly uzavřené pod dohledem své matky a obdivované všemi chlapci z okolí. Když jsem se dívala na všechny dohromady, připadalo mi, že cítím vůni šampónů z jejich vlasů, že slyším, jak se potají chichotají... Zde dokázala Sofie Coppola vytvořit zvláštní atmosféru dívčí ženskosti. Herečka Kirsten Dunst byla v roli Lux kouzelná, mezi svými sestrami vynikala povahou i vzhledem. Její sestry byly jen jakoby kulisa pro její osobní příběh. Když do děje přišel Josh Hartnett jako hezounek Trip, film se najednou rozsvítil a začal mě poutat mnohem víc. Zajímavé bylo zakončení jeho románku s Lux. Ale jelikož je celý film stavěn jako vyprávění zúčastněných lidí po několika letech, je zde i svědectví Tripa, který sám nedokáže říci, proč tak tenkrát jednal. Ale i kdyby udělal něco jiného, možná by to dopadlo stejně. A možná ne. Nejzásadnější byla osobní vzpoura Lux. Z filmu cítím jakési nutkání mladých lidí dělat nepředložené věci, vymykat se řádu. Automaticky milovat rock a obcházet autority. Možná zrovna o tom tento film byl. O tom, že mládí dělá to, co cítí. Někdy je to nádherné a někdy je to úplná hloupost. Ale vždy je to volání po něčem... po tajemných dálkách, bláznivých dobrodružstvích, rozervaných milostných románech, rebelství... Mládí je zejména o snech, které se později vytrácejí. Sami pak možná ani nechápeme, proč ty naše sny vznikaly a necháme je odejít... Sofia Coppola nám ukázala malé okénko do složitého rébusu duše dospívající dívky. Rozhodně tento film nutí k zamyšlení. A každý to asi pochopí po svém. A nejen samotný příběh, ale i režisérčin rukopis vytváří prazvláštní guláš. Události jako by poskakovaly jedna přes druhou. A co ta scéna měla říci? Někdy se naváže, někdy to pomine bez vysvětlení... Ale některé byly fantastické. Koktejl chutí a divák musí nakonec sám zhodnotit, jestli to má ten správný šmak. Mě tam něco chybělo. A servírováno to bylo studené. Ale jinak docela dobré. Nadprůměrně záhadné. Největším kladem filmu je asi právě ono mysteriózno, které v každém zanechá otázky k zamyšlení. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Lisbonovi mají pět krásných dcer, které ochraňují a milují nadevše na světě. Po tragické smrti nejmladší dcery jim téměř zakáží kontakt s okolím. Vše se změní, když je pustí na školní večírek a a jedna z dcer jménem Lux (Kirsten Dunst) se nevrátí domů včas...Přehlídka známých tváří v podivném dramatu o životě a smrti. Těžko říct, co tím chtěl básník říci, já tak dlouho čekal co se stane, až už byl skoro konec. Ale pobavila mě postava stvárněná Joshem Hartnettem. Mám taky takového kamaráda. 55% ()

Prusovka 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto filmu velmi smíšené pocity! Byla jsem tak strašně zvědavá, jak to vlastně celé dopadne, že jsem se vydržela se zájmem dívat až do konce. Ale byl to vlastně vůbec konec......? ()

Terman 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem byla velice rozpačitá - nevěděla jsem přesně, co si o filmu myslet a potřebovala jsem relativně dost času, abych si to vše v hlavě uspořádala. Ale ta zvláštní osobitá atmosféra v každé vteřině je jednoduše nakažlivá, takže i když vám připadá, že ničemu nerozumíte, necháváte se omámeně unášet dál. ()

freos 

všechny recenze uživatele

na konci filmu jsem nehnutě seděl a trvalo mi notnou chvíli, než jsem to ztrávil. výborný zážitek a skvěle doplňující hudba ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že se jedná o obstojný dramatický kousek. Postavy jsou zde pěkně vykresleny, atmosféra graduje až do konce a mimo jiné i děj je poměrně poutavý. Nemůžu si ovšem pomoct, ale film na mě působí nějak prazvláštně a nedokážu mu uvěřit. Přece jenom pět sebevražd v jedné rodině není něco obvyklého. A konec konců nejsem zrovna fanouškem depresivních filmů. ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Tak pre mňa dcéra Sofia (na rozdiel od otca) nie je mojim šálkom kávy. Jej filmy sa mi zdajú dosť nudné a zbytočné. Smrť panien z nich nevybočuje. Fakt nuda. ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Poetické vyprávění o přísných rodičích a pěti nesmyslně chovajících se dívkách. Obávám se však, že velká část kouzla je skryta v tom, jak se před vámi příběh odvíjí. Nedovedu si moc představit druhé (či další) zhlédnutí. ()

stephenking 

všechny recenze uživatele

Opravdu nostalgický příběh s skvělou pohlcující atmosférou na, který asi nikdy nezapomenete. Mysteriozní reality dospívání zasažena do těch nejbizarnějších situacích. Doba je krásná a snímek vás, až mrazivě dostane mimo realitu. Doplněné překrásnou hudbou a asi nejlepší teen film co jsem viděla... V promiskuitní Lux se najde skoro jakákoliv dospívající dívka. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Film stejně monotónní jako soundtrack - vynikající hudba od skupiny Air perfektně dokresluje zasněné melodrama. Air tvoří ambientní, nijak poslechově náročnou hudbu vyžadující aktivní pozornost. A stejně na mě působil i tenhle film - kulisa, která má zajímavou pointu, ale nijak nevyžaduje zažehnutí mozkových závitů. Celkový dojem je tak velmi průměrný, nijak výjimečný a tak trochu unylý. Trochu mi přišlo, že snad byl nejdřív soundtrack a pak až film. ()

zorrra 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ake nasledky moze mat jeden vecer straveny s miestnym casanovom. Alebo som to proste len nepochopila.... a bolo to uplne o niecom inom. Pre mna je najsilnejsim momentom "rozhovor" cez telefon prostrednictvom pustania si pesniciek. ()

Rapollo 

všechny recenze uživatele

Drastický úvod, poté dlouhé a roztahané všednodenní útrapy dospívajících krasavic na pozadí dominantní bigotní matky a najednou závěr, který vám totálně přetočí celý svět naruby, takže pak celou noc nemůžete usnout. Kontrast jako blázen, řekl bych, neboť ona striktní výchova matky má svůj nejvyhrocenější moment v pálení rockových desek a absolutním domácím vězení (absolutním, poněvadž děvčátka nesmí ani do školy!) - vzhledem k permanentně slunným dnům a poklidnému, takřka nudnému ději, zde není dostatečně vykreslen důvod pro tak šokující závěr. Je to jako blesk z čistého nebe. Musíte hodně zapojit fantazii, abyste si dotvořili to, co je dokonale skryto, a jen v malých náznacích poodhaleno, totiž ta dusná a bezútěšná klec vlastního domova, kde je rodičovská láska a empatie zadupána kvantem svatých obrázků a mariánských artefaktů. Osobně jsem byl potěšen mladickým zjevem dnešních hvězd (píše se rok 2009): Joshe Hartnetta, Kirsten Dunst a A.J. Cook (Criminal minds), škoda jen že K. Turner nedostala více prostoru - její projev je omezen jen na pár pokryteckých úsměvů a uvítacích větiček. Atˇ tak či onak, film je fascinující. A propo, pánové, taky máte sto chutí ta krásná děvčátka na poslední chvíli zachránit a přinejmenším alespoň jedno si urvat pro sebe se vznešeným cílem ukázat mu, jak je život krásný? ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Smrt panen je pro mě docela neznámou. Jsem člověk, co potřebuje jasné odpovědi a filmy s otevřeným koncem nebo nevysvětleným dějem mě víceméně zneklidňují do několika dalších dní. Jestli tohle Sofia Coppola chtěla, tak se jí to rozhodně povedlo. Ale asi bych spíš uvítala nějaké vysvětlující překvapivé promyšlené vyvrcholení, než poselství "najděme si tam každý, co chceme" a "i v těch chlapcích to zanechalo hlubokou stopu a řeší to dodnes". A tak se pomalu a radši vzdávám myšlenky hledat důvod sebevražd a jen si tak pohrávám s myšlenkou sebevraždy jako metaforického zobrazení útěku nebo životního zlomu. Film každopádně jiný, ale pěkně jiný a v rámci mezích jiný, ale nepochopila jsem ho tak, jak bych ho chtěla pochopit. ()

Reklama

Reklama