Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska a nenávist, SEX a smrt, vzpomínky a touha. A jedno velké tajemství. Kolem domu Lisbonových se točí všichni kluci. Žije v něm pět krásných sester, kterým jejich rodiče zakazují chodit ven, a chlapci o nich něco vědí jen díky tomu, co vidí přes okna. Tato rodina má temné tajemství, ale nikdo by ho neodhalil, kdyby místní playboy Trip nepozval krásnou Lux Lisbonovou na večírek. Rodiče dokonce povolí děvčatům jít ven a vše vypadá v pořádku. Když se Trip a Lux trochu sblíží, věci naberou nečekaný spád. Kluci teď již nechtějí děvčata jen sledovat. Chtějí je zachránit - i za cenu vlastní nevinnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (445)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Snímek se snaží tvářit tajemně a šokovat, ale je režisérsky nezvládnutý, trpí množstvím nelogičností a když jsem čekal, že vše trochu vylepší finální rozuzlení, byl jsem zklamán ještě více. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Sestry mě nudili. Neviděl jsem tam nic, než jen vcelku přehnaně starostlivý rodiče. Příběh měl možná na něco poukázat, nebo strhnout svým závěrem, ale já jsem ododal. Hodnocení: 55% ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Což takhle napsat scénář, trochu přitažený za vlasy.....zahrajeme na divákův úžas a vše nám projde. Třeba skutečnost, že se nikdo ani nenamáhá vysvětlit příčiny takhle přehnaného a zvláštního chování některých postav(a nemám na mysli, jen sestry Lisbonovy). Je nám předloženo torzo událostí, jímž buďto uvěříme a nebo budeme nevěřícně kroutit hlavou. Že se režisérce dobře podařilo vystihnout dospívání i trable s ním spojené neznamená, že mávnu rukou nad vykonstruovaným a rozvleklým příběhem, kde se nikdo nepoučí a bez jakékoli katarze se spěje do závěrečných titulků...... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený film. Je škoda, že jsem ho viděl až po daleko vypiplanějším Ztraceno v překladu, protože takhle jsem dostal míň, než jsem očekával. Každopádně James Woods a Kathleen Turner v rolích přísných pobožných rodičů jsou famózní, duet Kirsten Dunst a Joshe Hartnetta je poetický a závěr by nejspíš byl neskutečně silný, kdyby nám scénář alespoň načrtl jeo důvod. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Deprimované dievčatká sa nám tu rozhodli zniesť zo sveta, och, tá puberta. Teraz si spomeňte na film Púštny kvet a porozmýšľajte, či je strata nejakých pár platní, či domáce väzenie horšie než napríklad, že by ste sa mali narodiť náboženskej fanatičke v Somálsku, či Indii, ktorá má pre vás akurát zopár handier a ani najesť vám nedá každý deň, niekedy možno ani týždeň nie. Ale dej som celkom chápal, film bol miestami zaujímavý, miestami nič zvláštne, so samovrahmi pre rôzne, no podľa mňa vždy zlé dôvody sa stretávame tiež, ale žeby tento film mal nejakú silnú spoločenskú hodnotu, tak to nie, je to obyčajné dielo. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Málokterý režisér dokáže svými záběry převádět atmosféru tak jak to umí Sofia Coppola. Ve Smrti panen to navíc podpořila zvláštním lehtivo-mysteriózním prostředím a zajímavým tématem. Spoustu názorů zde říká, že Sofii trochu ulítla gradace před závěrem, já si zase myslím opak a konec filmu je docela logickým vyústěním. Akorád je to skok - nic - konec, ta gradace tam není (jako ve většině moderních a takhle končících snímmku) ale je řečena trochu atypicky v celých zbylých 85 minutách. Každopádně hodně niterní snímek, který stojí za to vidět. No one could understand how Mrs. Lisbon and Mr. Lisbon, our math teacher, could produce such beautiful creatures. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vypálil díru do duše. Asi to není pro každého, ale mě se opravdu dotklo, jakým způsobem to Sofia Coppola natočila. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Jednou z nejsilnějších složek tohoto filmu je bravurní použití doprovodné hudby, převážně dobových písniček. Mnohem lepší než v lacině efektní Pulp Fiction , o Rebelech nemluvě. Režisérka neváhá k doprovodným písním tvořit takřka videoklipové sekvence (představení Tripa - hr. J. Hartnett) - a tato taktika plně zapadá do celkové koncepce tohoto zajímavého a s přehledem natočeného filmu. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Tak jak to sakra bylo? Proč se to k čertu stalo? Ví to někdo? Dostalo mě to, bylo to gradující, zasněné, zoufalé, kouzelné, místy nepochopitelné a tajuplné a na konci? ... Na konci sedíte u titulků jako tvrdé "Y" a přemýšlíte, proč? Jak? Ale stejně jsem to asi dost dobře nepochopil ... tak třeba příště. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Sofia Coppola je stejná umělec jako její otec. Tohle by bylo normální Bčkové drama, kterých jsou mraky, ale při vnesení atmosféry a celkového coppolovského zpracování filmu je to hodně vysoko... ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Sofia vie ako na mňa - snové sekvencie, výborná hudba a komorná atmosféra ktorá svojou jednoduchosťou, no pritom nenápadnou explicitou takmer vháňa zimomriavky. Kirsten odteraz radím medzi svoje obľúbené herečky, potešil aj James Woods. Výborné, osobne nemám čo vytknúť, vrelo odporúčam. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem očekávala něco trochu jiného, ale musím říct, že mě opravdu mile překvapil.. Celý příběh je obestřený tajemstvím a to mě na tom bavilo.. Josh Hartnett, kvůli kterému jsem si tento snímek stáhla, byl vynikající.. Těšila jsem se na každou scénu s ním.. Bohužel ale musím říct, že to nebyl on, kdo mě na celém filmu zaujal nejvíc.. Rozhodně musím vyzdvihnout mažele Lisbonovy, repektive Kathleen Turner a Jamese Woodse, kteří byli opravdu skvělí! Především tedy Kathleen, jež byla tak neuvěřitelně zvláští a zajímavá.. :) Je to dobrý film a závěr byl vážně nabitý! Byl rychlý a napínavý.. Super! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Krásný, dojemný, smutný a citlivý film, o tom co se může stát, když jsou rodiče moc neoblomní a pánbičkářští a přitom doma mají 5 krásných dcer v pubertálním věku, jež svou záhadností přitahují všechny kluky z okolí. Konec a důvody je si třeba domyslet, pokud nemáte fantazii a cit, nekoukejte se. V tomto filmu mne Kirsten Dunst přesvědčila, že umí hrát. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Sofia Coppola od starouse (mysleno otce) ocividne v mladi hodne odkoukala a pote co si rozumne sebekriticky uvedomila, ze herectvi pro ni asi nebude ta spravna cesta, stala se z ni vyborna pani reziserka. Sice me to nenadchlo takovym zpusobem jako jeji nasledujici Lost In Translation, nicmene stale je to velmi kvalitni zalezitost, navic podbarvena super minimalisticky elektronickym a atmosferickym AIR soundtrackem. Tempo je podobne jako v Lost In Translation znacne pomale, mozna jeste pomalejsi, ale prave s timto tempem dokaze Sofia skvele pracovat. Jeji nezna reziserska taktovka je zde extremne zretelna, chlapek by tenhle film podle me nikdy nenatocil, nebo alespon ne timto efektivnim zpusobem. Z hercu bych vyzdvihl skveleho Jamese Woodse a naopak bych zprudil typicky uboheho Joshe Hartnetta. Divci osazenstvo bylo sice ponekud blond, ale presto velmi dobre. 7/10 ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Hezké povrchní obrázky v nesmyslném příběhu. Film, které se mi z důvodu nereálnosti a znuděnosti nelíbil. Totální nevěrohodnost jednání postav a naprosto nesmyslné, přemrštěné chování a reakce na dost málo "trýznivou" událost. Hromadná sebevražda pěti nebo čtyř sester. Zdravých, pěkných, obdivovaných holek! Jenom kvůli tomu, že mají nějakou dobu domácí vězení? Žádné týrání, ponižování, bití, zneužívání dětí v rodině tam nebylo. Ani ti co skutečně brutální chování zažijí, na to nereagují sebevraždou, natož pak pět lidí naráz. Já mám hodně příbuzných. Každý je jiného ražení, temperamentu a kvůli tomu řeší potíže rozličným způsobem. I když máme na nějakou věc stejný názor, každý z nás má jiné řešení a je různě odolný. Jeden by problém řešil útěkem, další emocionálním výbuchem, další by si ono zacházení prostě nenechal líbit ani jako dítě a řešil to třeba přes sociální pracovnici a krizovou linku, další by se situaci přizpůsobil bez újmech na duševním zdraví, další by se na rodiče upnul až do dospělosti a možná by byl pod jejich palcem napořád, někdo by nesmlouvavé rodiče zkoušel chytře a zručně zmanipulovat, ale určitě by jsme se všichni hromadně neodpicli. Boha jeho, to by pak všichni, kteří onemocněli nebo je třeba jenom štípl komár, skočili rovnou z okna a potíž by byla vyřešena. Lidé tak ovšem hromadně nereagují, ani na špatnou výchovu. Možná mi utekl nějaký hlubší smysl, ale pořád nechápu důvod sebevraždy několika lidí. Ani jsem nepobrala to "děsivé" skryté rodinné tajemství, patrně to byla přísnější, ale ještě přijatelná katolická výchova. Přehnané chování několika sester, reakce naprosto neúměrné životní situaci. Kdyby byly alespoň v nějaké sektě a někdo jim to poručil, taková hromadná sebevražda se už v minulosti stala a mnohdy to všichni neudělali dobrovolně, to bych pak ještě chápala. Dívky však v sektě nebyly. - Asi tím film chtěl říci, že nic se nemá přehánět, ani ochrana ctnosti a pověsti dcer. Ale špatným způsobem. Film byl skoro celou dobu nudný, člověk čekal na pointu a kdy se to konečně rozjede, kdy se vnoříme do pořádné psychologické hloubky a ono z toho nakonec vyleze tohle. Ač pěkný vizuál, nějak jsem důvody vysoké líbivosti u diváků nepobrala. - - -Obávám se, že lidé spíše hodnotili vzhled hereček než samotný příběh a myšlenku. Jak by asi film uspěl s otylejšími, postaršími, trochu již odkvetlými pannami, které jsou chlapcům pro smích? Asi by byl důvod k sebevraždě pochopitelnější, ale procenta by šla hned dolů. Je to už nějaká doba, co jsem film viděla, ale vím, že se mi už tehdy dost nezdál. - - - Například režisérčin nejnovější film Oklamaný, o tom se dá mnohem víc přemýšlet a je skutečně k zamyšlení. Je kořeněný černým humorem, nebere se tam vše smrtelně vážně a přesto pořád balancuje mezi modrým a červeným číslem zdejších procent, obávám se, že nespravedlivě klesne až do šedého, nevýrazného průměru. - Dřívější kultovnost Smrti panen, kdy měl jistý čas tento povrchní film kde který divák v oblíbených a dával mu opravdu vysoká procenta, jsou pro mě mnohem větší neznámou, než skryté tajemství jedné praštěné, uzavřené rodiny. () (méně) (více)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Proč se tolik hvězd odhodlalo hrát v tomto filmu a přijalo scénář ? Protože v 70.tých letech byly sebevraždy mladých lidi jakýmsi moderním trendem v USA. Naše noviny o tom též psaly, jenže my jsme jim to nevěřili, protože permanentně redaktoři lhali. Jak je vidět z tohoto filmu byla to pravda. Mě se to jaksi z počátku nezdálo až do doby, kdy musela Lux (donucena matkou) zničit své oblíbené gramodesky. Ten moment mě to dostalo a já si vzpoměla na svého otce, který proto, že jsem v kvartě donesla na pololetním vysvědčení 4 z latiny, neřekl nic, ale dal nohu na židli a přes koleno lámal jednu gramodesku za druhou. Zničil jich 92 kusů. Stála jsem a slzy mi tekly po tvářích (byly to vše Decca desky, které mi otec platil-ty nejlepší jazzové pecky). Bylo mi 15 let a na konci kvarty jsem měla z latiny 2. Tím chci říci, že to sice splnilo výchovný účel, ale já si pořídila všechny desky až před 15.lety kdy jsem si koupila na CD všechny bývalé pecky a orchestry mých mladých let. Byl to hrozný trest pro mladou duši, ale nikdy mě nenapadlo kvůli takové volovině sáhnout si na život. Asi proto, že jsem měla doma jinak všeho dostatek, kamarádů spoustů a ven mě pouštěli. Režie paní Sofie Coppoly byla velmi zajímavá, ikdyž místy jako by nedala odpověď na některé otázky. ()

Reklama

Reklama