Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když do obchodu Thomase Kreska, bezelstného a naivního holiče vejde Arnet muž z podsvětí netuší, že se od základů změní jeho život. Ten muž totiž ukradl vzácné čínské mince z místního muzea a poté, co nešťastnou náhodou upadne na holičovy nůžky, má Thomson jedinečnou příležitost, jak přijít k milionům. Při bláznivé honbě za mincemi, kde o hloupost rozhodně není nouze, se však Thomas nejednou ocitne v nebezpečí života, aby byl nakonec zachráněn půvabnou policistkou Meredith. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to byl pro Thomase Kreska (Steve Zahn) den jako každý jiný. Ale jen do okamžiku, kdy do jeho holičství zavítal muž, který má na svědomí loupež vzácných čínských mincí z místního muzea. A když se náhodou nabodne sám propíchne holičovými nůžkami, začíná Thomas cítit příležitost jak se dostat snadno k penězům. Nebude to ale vůbec jednoduché, a to ani když mu pomůže jeho nejlepší kamarád, skautský průvodce Andy... Jo, tak takovéto filmy rozhodně můžu. Ať už je má na svědomí Guy Ritchie, Barry Sonnenfeld nebo jako tento právě švédské uskupení režisérů pod názvem Traktor.. Komedie, která je na první pohled tak naivní, až je vlastně setsakra vtipná. Spousta známých hereckých jmen, kteří si dovedou sami ze sebe udělat srandu - od přihlouplého Zahna, smolaře Goldbluma, policistky Hayek, nájemného vraha Wooda či transvestitu Jonese. Každá z postav má přesně své místo, a i když si někdy můžete říkat proč zrovna teď a tady toto, vězte, že to Trakto(ři) měli vše řádně promyšlené. Prostě takovýchto filmů rozhodně víc. Prosím prosím.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Řetěz bláznů spadá se série černých krimikomedií, jejichž úspěch odstartoval Guy Ritchie se svým veleúspěšným hitem Sbal prachy a vypadni. Řetěz bláznů je sice hvězdně obsazený, ale jinak jde o béčko, které se opravdu nesnaží o nic hlubokomyslného a od samého začátku sklouzává spíš do crazy komedie. Řetěz náhod, nedorozumění, bláznivých situací, se kterým bude divák spokojený, pokud nečeká festivalovou podívanou a je schopen scénáristovi odpustit, že všechno podřizuje jednoduché zábavě. V podstatě jsem se bavil víc než u oceňované Pařby v Las Vegas a i když opravdu nejde o nějaký velký film a reálný odstup kvality např. u výše zmíněného Sbal prachy a vypadni je spíš dvouhvězdičkový, přikláním se nakonec ke čtvrté hvězdičce. Takový Tom Wilkinson, Jeff Goldblum nebo Elijah Wood si totiž své roličky užívají a Salma Hayek vlastně paroduje osudové krásky, které si v řadě předchozích snímků zahrála. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

LaGomme 

všechny recenze uživatele

Průměrná žánrovka, u kterého je hvězdné obsazení spíš na škodu než k užitku. Celkově dost nevýrazní herci hráli ještě nevýraznější postavy hlavně díky dost plytkýmu scénáři. Scénky, který se mohly stát klidně kultovní (střelci v nemocnici,...) sou tak akorát prázdné a nudné nic a u některých sem měl dost silný nutkání to vypnout. Ale jinak vcelku koukatelný, na Boyla nebo Ritchieho žánrový klasiky to však nemá ani zdaleka. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, bez jediného výrazného momentu, to nemá v poměrně bohatém žánrovém zastoupení moc snadné. Mohlo se jít s tak vynikajícím hereckým obsazením více pod kůži. Už samotná zápletka s ukradenými čínskými mincemi je dost slabá. Jenže pak se film rozběhne po příchodu Jeffa Goldbluma do holičství, kde stříhá Steve Zahn. Následné upadnutí na jeho nůžky je předčasným vrcholem filmu, a pak ještě všechny scény s výborným Elijah Woodem. Salma Hayek jako vnadná policistka umí udělat to pravé erotické dusno, zvláště když se ve filmu listuje časopisem s jejími lascivními fotkami. Jenže to je asi tak všechno. Zvláštní švédské režisérské seskupení s ještě zvláštnějším uměleckým pojmenováním Traktor mělo na valníku prostor pro řadu zajímavých postav, ale současně tam mělo taky plno děravých pytlů, z nichž se během filmu nepříliš dobře pospojované nápady někam vysypaly. Ani zrno nazmar, v tomhle případě nic neřeší, protože dohled si nad nezkušenými režiséry věnující se hlavně reklamám a hudebním klipům nikdo nevzal, a tak vznikla zhola průměrná černá komedie se skvělým hereckým obsazením, ale nic víc v tom nehledejte. Utržení z řetězu bláznů budou asi jen diváci po zhlédnutí tohoto nevýrazného filmu. 40% ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tři s tím, že jedna je za speciální přítomnost Craiga Fergusona. Docela milý, místy i docela vtipný film. Taková oddechovka, řekla bych. Moc nemusím Stevena Zahna, ale tak dobře, dalo se to. Jeff Goldblum byl samozřejmě nejlepší, a pak můj oblíbenec Tom Wilkinson. Příběh to má takový hloupoučký, a pěkné v něm jsou různé ty flashbacky a tak podobně. S Českým dabingem to bylo docela vtipné, a bavil mě tam Wood který mě ve většině filmech spíš irituje. Líbilo se mi jak to bylo plné otravných a podivných postaviček, které se stále motali v jednom kruhu, potkávali se, spojovali je podivuhodné "náhody" a nakonec všechno dopadlo dobře, i když trochu špatně. Dvě úmrtí za film, to nemůžeme nazývat naprostým happyendem. Hayeková jako krasavice mi až tak nevadila, na ní je příjemné že si umí sama ze sebe udělat legraci. Takže je to taková nadlehčená krimi komedie. Docela zvláštně obsazená. Navíc mě v českém znění dostal komentář před filmem: "Tento film není vhodný pro děti a mladistvé. Takže děti: vyčůrat, pomodlit, a spát!" ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní název filmu zněl Shiny New Enemies. (Terva)
  • Film režírovala skupina švédských producentů a režisérů s názvem Traktor. (Terva)

Reklama

Reklama