Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Boxerský trenér, reverend Fred Sultan, je bohatý, dynamický, cílevědomý a tak trochu bláznivý. Má v úmyslu najít boxera tak skvělého, aby dokázal porazit šampiona ringu Jamese. Hledání je těžké, a tak se Fred rozhodne vycvičit svého perfektního zápasníka sám. Přivádí zpět do ringu irského boxera Terryho Conklina, bývalou hvězdu v těžké váze. Tím uvede do chodu svůj nepříliš čestný plán, který ale nemůže selhat. Přinese tento švindl velké a vytoužené vítěztví? (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (20)

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlavne kvoli Goldblumovi som si chcel tento film pozriet, avsak ani herecke obsadenie nedokazalo zachranit film, ktory sa snazil byt komediou, pricom to bolo take nemastne neslane a ja som sa len cudoval, ze co je toto za blbost a co tam robi Samuel L. Jackson? Bol som sice zvedavy, ze kto vlastne ten zapas vyhra, avsak bolo to skor akymsi utrpenim a castym divanim sa na hodinky. Este ze ten film ma len 85 min. Tento film mi skor zostane v pamäti, ako ten, ktory uz nechcem vidiet, avsak 2 hviezdicky som mu dal za to, ze som to vydrzal dokonca. _________ Samuel L. Jackson - (Rev. Fred Sultan) +++ Jeff Goldblum - (Mitchell Kane) +++ Damon Wayans - (James Roper) +++ Peter Berg - (Terry Conklin) +++ Corbin Bernsen - (Peter Prince) +++ Jon Lovitz - (Sol) +++ Cheech Marin - (Julio Escobar) +++ John Rhys-Davies - (Johnny Windsor) +++ Salli Richardson-Whitfield - (Bambi) +++ Jamie Foxx - (Hassan El Ruk'n) +++ Hudba: Marcus Miller +++ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavá blbinka, která nejvíce potěšila kvalitním dabingem. Toho Krytona v roli trenéra bylo příjemné slyšet. 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Připouštím: více než sledování filmu jsem se věnovala čtení knihy, ale i bez toho by byl "Velký švindl" akorát plýtváním elektřinou. A až nám milovaná EU v čele s Německem, kde fukušimská tsunami napáchala nejhorší škody (radiační mrak nad Germánií masově tavil mozky), vypne všechny jaderné elektrárny a nedostatkovou zelenou energii budeme brát na příděl, pak se kvůli zbytečným rádobyvtipným filmům typu "Velký švindl" rozhodně nevyplatí mačkat na bedně čudlík ON. Kromě toho všichni mužští herci, ač stále v obležení polooblečených vnadných dívek, vypadali jako bukvice nejměkčího kalibru a zvláště ze strýčka Samuela se mi vyloženě dělaly osypky, brrrr! 39% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známá devadesátka s výborným obsazením, ale packalem na režisérské stoličce. Z odvázané jízdy, nevtipná nuda plná uřvaných ale nevtipných černochů. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi koukal na jinej fim. Já totiž viděl "Great White Hype" jako výbornou a odsejpající satiricko-kritckou komedii. Komedii, která není založená na klasické prvoplánové rovině humoru, ale spíš na mrazivým pocitu, že všechny ty příšerný události, prezentovaný jakoby "v nadsázce", se ve sportovní branži dějou dnes a denně. Jo...Pěkná ukázka, jak si sportovní multimagnáti vynucujou na svazech změny pravidel, jak vypadá podepisování nesrozumitelnejch a naprosto nevypověditelnejch smluv, a hlavně, že není vůbec důležitý, jak je ten kterej borec nebo tým dobrej. Důležitá je pouze sledovanost. A právě na tomhle nezvratným faktu rozehrává intrikán Fred Sultan svou hru. Přišel na to, že už nikoho neberou dva boxující černosti v bitvě o titul těžký váhy. A proto se rozhodl podpořit televizní ratingy "starým dobrým" rasismem. A co uděláme, když nenajdeme vhodnýho soupeře pro našeho černýho šampióna? Vyrobíme si ho sami. Pak už stačí jenom pěkně mediálně za-hajpovat ... Nu a netrvá dlouho aby i členové naší vlastní stáje začali věřit, že ta naprostá nula, kterou jsme před tejdnem vyhrabali v kanále, "Irčan" Terry Conklin má šanci na výhru. "Tak co, milí diváci?" ptají se filmaři s úšklebkem. Kdopak asi vyhraje? Co myslíte? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

REziser Reginald Hudlin musel cakat az  do roku 2017, kym natocil svoj najlepsi film. Toto je len boxerska blbina, myslim napokon ze to ani nezarobilo na seba   : 40 % ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Boxerská parodie nebo spíše řečeno satira. Bohužel né moc povedená. Když se během komedie ani jednou nezasmějete tak je něco asi špatně. Ke konci filmu už to byla taková otrava, že jsem si radši hrál s telefonem. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Excentrické postavičky, velkohubá prohlášení, kýble potu, peníze hledající podvodníčci, nevýznamné podržtašky, zfanatizované davy, svalnatí muži, krásné ženy a drtivé údery – komediálně satirický pohled na rohovnický svět očima otce legendární House Party Reginalda Hudlina. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Blbina, která dokáže pobavit, ale stejně tak mě donutila, aby mi bylo trapně z toho všeho pitvoření. Váhal jsem jestli dát 2* nebo 3*. Nakonec jsem se rozhodl přece jen pro ty 2, protože zase tak moc se toho tady neděje, místy je to i docela nuda. Jen by mě zajímalo, jestli někdy afroameričtí tvůrci dokážou natočit komedii, která by nebyla o rasismu nebo nebyla sama rasistická. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Úplně pitomá pakárna o boxu. Jednu hvězdičku za pěkného Goldbluma, což byl taky jediný důvod proč se na něco tak pitomě pitomého dívat. Samuel L. Jackson je zřejmě jeden z těch herců co nemá co dělat, tak hraje ve všem co mu nabídnou. Filmů o boxerech a boxování je už tak nechutná hromada, až je to nuda. Což sice vlastně byla už od začátku, ale svou neoriginální neodbytností ještě o to větší nuda. Koho to zajímá, že se parta dobře cvičených idiotů zmlátí navzájem? Mě teda ne. A točit o tom filmy má naprosto nulovou hodnotu. ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Kardinálna nuda, bez akéhokolvek zvratu, či napätia! Nezaujimavá réžia. Jedine vyzdvihujem demagogickú, protivnú, ale dobre zahranú, postavu Samuela L. Jacksona. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pár dobrejch komediálních scén tam je, nejvíc asi s Jamiem Foxxem. Jinak dost béčkovej film, ale myslim si, že v oblasti zákulisí boxu to bude přinejmenšim podobný! Divadýlka, zfikslovaný smlouvy atd....prachy vždycky až na prvnim místě. Hvězdička navíc, za Jacksona, kterej zahrál slušně "Dona Kinga". ()

Reklama

Reklama