Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena Sam (Fay Masterson) jezdí každoročně v létě relaxovat na chalupu v blízkosti Samova jezera, kde jako malá žila. Jednou se k jejímu výletu připojí i její přátelé. Sam je se svým přítelem z dětství Jeseem (William Gregory Lee) zavede na místo masakru, který se tady před léty udál. Nikdo však netuší, že se tajemný vrah chystá opět řádit. (Chatterer)

(více)

Recenze (27)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zvrat po dočtení deníku byl perfektní. To byl šok !!!! Skvělé herecké obsazení, pěkné prostředí a naháněčka v lese ---- to fakt miluji :-).... Viděno po 6 letech na BLU RAY. Netuším, proč jsem tomuto filmu dal 80% v roce 2009? Asi jsem byl mimo. Dnes mne film unudil k smrti. Hrozná hovadina! Hodnocení snižuji na 20% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér si tuhle vyvražďovačku natočil podle vlastního, stejnojmenného kraťasu. Chyba vězí v tom, že tam, kde díky krátké stopáži mohl těžit z údernosti onoho twistu, tady ho prostě odhalíte mnohem dřív, než tvůrce zamýšlel. A to nemusíte mít nakoukáno jezero slasherů. Ale když tohle obejdu, Sam´s Lake rozhodně není urážkou subžánru, i přes svou tuctovost celkem baví a ve dvou momentech dokonce překvapí: určitě ne po stránce zvratů, spíš je to v detailech. Poznáte sami, až si budete jistí, že zrovna teď na vás něco bafne nebo vyletí, a ono se zrovna nic nestane. Takže tohle rozhodně oceňuju, prostředí taky pěkný, ale co se týče všeho ostatního (napětí ustupuje, brutalita žádná), je to velká bída. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má klasický príbeh o skupinke priateľov, ktorí sa rozhodnú stráviť nejaký čas na chalupe pri jazere, kde v detstve žila jedna z nich, ale v okolí sa kedysi stala brutálna vražda a vyzerá to, že vrah sa vrátil. So spracovaním som dosť spokojný, síce je tu plno prvkov, ktoré sa v týchto filmoch bežne vyskytujú, ale napriek tomu si film udržuje určitú originalitu, na film sa dobre pozerá už od začiatku, postavy nie sú až tak nesympatické ako vo väčšine podobných filmoch, takže sa na to dobre pozerá, aj keď sa nič výnimočné nedeje, film sa nikde neponáhľa, skôr sa snaží postupne budovať atmosféru a to sa mu aj celkom darí, zásadnejšie scény ako nočné rozprávanie pri ohni alebo návšteva opusteného domu sú aj celkom napínavé, ale vrcholom filmu je samozrejme mnohými spomínané čítanie denníku s výborným a nečakaným ukončením. Síce potom už nasleduje len štandardná naháňačka po lese, ktorá už zaujme len jedným síce zaujímavým, ale už pomerne očakávaným zvratom, ale keďže už táto menej zaujímavá časť trvá len tretinu filmu, tak to už ani nemá kedy nudiť. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak o krvavé scény tu vôbec nejde, všetky úmrtia sú mimo záber, čo trochu zamrzí, pretože by to ozvláštnilo aj tú poslednú fázu, ale keďže sa film skôr zameral na budovanie atmosféry a nejaké to napätie, tak mi to ani neprekáža. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak proti nemu nič nemám, nie sú to žiadni neznesiteľní teenageri, ale skôr skupinka normálnych mladých ľudí, z ktorých nikto neprekáža, či už sympatické ženské alebo bezproblémové mužské postavy. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, ale pôsobia pomerne dobre. Síce nedávam vyššie hodnotenie, na to je film väčšinu času len bežným štandardom a znovu by som si ho už asi nepozrel, ale inak mám z neho rozhodne kladné dojmy, ani chvíľu nenudí a tých pár situácií je dosť vydarených. 64% ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Partia mladých ľudí sa po tragickej smrti jednej z dievčat vracajú na miesto kde vyrastala a trávila svoje detstvo. Krásna príroda, ticho a kľud všetkých napĺňa energiou. Toto miesto však má aj temnú minulosť. Traduje legenda, že pred pár rokmi žila v danej oblasti rodina s dvomi deťmi. Keď rodičia dali syna do ústavu pre jeho poruchy správania, po čase ušiel, vrátil sa domov a vyvraždil celú rodinu. Postupne po čase v danej oblasti začali miznúť aj iní ľudia. Dlho sa však vrah neukázal. Teraz prichádza ten "správny" čas. No dobre vy "fajnšmekri". Toto malo byť ako čo?? Neskutočne originálne. Partia deciek. Cesta na zabudnutú chatu. Zastávka na pumpe. Ako inak, obsluha nepríjemná ako prasa. Sedliaci. Náhodne nájdený zápisník z pred 60 rokov. TRILIÓN KRÁT VIDENÉ A OTREPANÉ KLIŠÉ. Nič za celý celučičký film neukážu. Dej predvídateľnejší, ako vystúpenie adepta v súťaži ČS má talent. Herecké výkony na úrovni obsluhy v Tescu. Totálny vrchol, vysvetlenie hlavnej hrdinky prečo sa jazero volá po nej. No lebo ho otec objavil ako prvý. To ma poser. Jazero ako KRAVA, že by sa dala z mesiaca žabka hodiť. Ostatní v "dzedzine" totižto majú jedno oko sklené a na druhom "Jackovu" pirátsku pásku. Pre mňa osobne išlo o totálne amatérsku sračku, redšiu ako po 40 stupňových horúčkach. Kde iní velebia prírodu a kvality obrazu, ja hľadám kvalitu žánru horor. V tomto filme sa mi ho nedostalo ani za štipku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela by mně zajímalo, kde se k tomuto filmu přichomýtla Jižní Korea. Je zde totiž jasně zřetelný rukopis hlavně americko-kanadské spolupráce. To jen tak na úvod. Tento tuctový slasher navíc nenabízí žádnou originální myšlenku ani dech beroucí momenty, takže aby vaše očekávání nebylo zbytečně velké. Jediné co stojí za zvýšenou pozornost je výběr lokace. Kanadská příroda je nádherná, to musím uznat a já si ji užíval plnými doušky. Horší už to bylo s příběhem a potažmo i hereckým obsazením. Co se herců týče, tak tady asi nejvíce vyčnívala Sandrine Holt, která společně s Fay Masterson jasně převyšovaly ostatní. Slabinou však byl především samotný příběh. Sice se tu tvůrci snažili přijít s jakousi variací na městskou legendu (a story a mladém psychopatovi zas až tak hrozná nebyla), no horší bylo to, že uběhlo téměř padesát minut, než se začalo něco dít. Následovalo několik vražd v rychlém sledu za sebou, bohužel však ve většině případů mimo záběr kamer. Asi největší prostor dostaly nudné lesní naháněčky, které postrádaly napětí i potřebnou atmosféru – prostě postavy běhaly od stromu ke stromu – tu na jednu stranu, tu hned na druhou a tak pořád dokola). Pomalu ale jistě jsem začínal zívat nudou. Poslední půlhodina sebou přinesla alespoň mírné oživení a špetku hororové atmosféry (na kterou jsem čekal celou dobu). Plus jeden zásadní zvrat v ději (po předčtení deníků a rodinná story). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmá minuta filmu a klasika – banda měšťácké mládeže jede někam do vidlákova k jezeru. Povinná zastávka na benzínce plná podivných a od pohledu nebezpečných vidláků. To nezačíná moc dobře. Třicátá minuta – zdá se, že vím o filmu všechno. Ti měšťáci mají prostě pech, neboť zkříží cestu novodobému Michaelu Myersovi. Pětapadesátá minuta – i když se z toho vyklubal JEN další slasher, jsem minimálně zápletkou, budovanou atmosférou a zvratem v této pětapadesáté minutě mile překvapen. Naneštěstí, po ní se to změní v další suchou, nezáživnou a neoriginální vyvražďovačku, která prostě nemůže nějak zvlášť zaujmout. Škoda. Za těch prvních 55 minut a Sandrine Holt bych snad i tři dal, ale nakonec zůstanu nohama na zemi. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol neskutočne otrepaný.Herci mi boli vrcholne nesympatický. Prírodná scenéria bola nádherná.Je tu hovorené o legende a pri jej rozprávaní ma napadol jeden film,ktorého tento kopíruje a nieje ťažké ho uhádnuť a film to ani neskrýva.Príbeh predvídateľný,celkové spracovanie neskutočne klišové a hlavne nudné,vraždy bez efektu a gore žiadne.Jedine čo stojí za zmienku je atmosféra,ktorá bola veľmi hustá a les to ešte znásoboval.2* viac si tento film nezaslúži. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa snažili pracovať hlavne s atmosférou a napätím, čo sa im vcelku podarilo, rovnako ako zakryť malý rozpočet solídnym zpracovaním. Film pekne vtiahne diváka do deja i do krásneho jesenného lesa, kde sa odohráva, za doprovodu peknej hudby, nikam sa neponáhľa, nechýba klasický príbeh pri táboráku i relatívne originálny a nečakaný zvrat. V závere sa divák dočká i prekvapenia, na druhej strane by to chcelo ešte viac a poriadne pritlačiť na pilu a pridať na hutnosti, čo je asi najpodstatnejšia výtka. I tak je to ale slušný jemný nadpriemer. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Sam je žena která má chatu u jezera (jáj to se rýmuje) které se po ní jmenuje (hej další rým dobře já). Má také své kamarády a rozhodne se že když už po ní pojmenal její tatík jezero tak se tím musí pochlubit a bandu vytáhne na její chatku aby si všichni dáchli od města. No jak to překvapivě bejvá kde se vzal tu se vzal objeví se Vrahoun obecný a rozhodne se že bandě nebo alespoň její většině pořádně zkazí vejlet. Tak asi tohle všichni čekají ale nakonec to bylo krapet jinak no uvidíte sami. Horor který bych rozdělil na dvě poloviny... První půlka kdy se vlastně nevraždí a jen se buduje atmosféra je super a opravdu se mi líbila. Scéna s deníkem nemá chybu a opravdu mě vzala a i když se to dalo čekat co se z deníku vyčte za překvápko tak natočeno to bylo parádně. No a pak přijde druhá půlka kde se vraždí a nahání po lese jenže to mě překvapivě bavilo o dost méně. To že vraždy nebyly skoro vidět bych překousl stejně tak to že tam nebylo moc krve ale ta atmosféra z první půlky udělala pá pá a šla pryč. Herci byli cajk až na pár okamžiků ale co však bych také nebyl dokonalej a tihle to hráli fakt v pohodě takže milej horor který určitě neurazí. PS : Asi si začnu psát deníček je to COOL ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po děsnym Alive or dead bylo tohle určitě profesionálnější,po všech stránkách lepší.Herci tady opravdu hrajou,ten zvrat v půlce filmu byl pekelnej,a trochu sem si při tom vzpomněl na Vřískot,tam to bylo podobný.Chválim.60%. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Náhlý zvrat po přečtení deníku mě mile překvapil :) Jediné co mě naštvalo..byl ten její bratr. Místo toho, aby vypadal že na tak odlehlém místě bydlí celý život, čili odrbaný vesničan, vypadal jak hollywoodský krasavec z Beverly Hills. Škoda ještě že vykládání hrůzostrašných příhod v přírodě u ohníčku nemá u nás tradici :) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že se jedná o celkem nízkorozpočtový film. Myslím si ale, že na tři hvězdy svou kvalitou v pohodě dosahuje, třebaže se nejedná o žádný gore. To, co se vyklubalo po přečtení deníku, bylo pro film dost sympatické. Herci byli taky v pohodě, takže asi tak. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Sam's lake je trošku netradiční vyvražďovačka. Plus filmu bych viděl v sympatických hercích, pěkné přírodě a zajímavých (až velmi překvapivých) zvratech. Párkrát jsem se solidně lekl, ale trošku mi chyběla jakási tísnivá atmosféra, která by děj víc vygradovala. Na druhou stranu musím přiznat, ža ani na vteřinku jsem se nenudil a to se mi u novějších hororů stává málokdy. Mohu jedině doporučit! ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Zvrat po dočtení deníku nebyl tak perfektní, jak sem se dočetl. Já bych řekl, že spíš naopak do té doby si film držel tajemnou atmosféru jezera, příběhu o záhadném muži a pak se vše vytratilo, jak tomu bývá v béčkových filmech zvykem. Herci nesympatičtí, atmosféra jalová a hlavně sourozenecká dvojice zabijáků působila frivolním dojmem. Not impressed. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Většina scén byla jako z parodie. Ale zabavilo. Herci/čky tak protivní a ne/schopní, že byla úleva, když konečně skapali. ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Zase, prvních 50 minut nudných. Když byli v tom baráku čekal jsem že se aspoň něco stane a ono nic. No nápad dobrý ale nepovedený. Prostředí 8/10 Herci 5/10 Atmosféra 1/10 Příběh 6/10 ()

towstit 

všechny recenze uživatele

Atmosfera ziadna, akcia ziadna, zabavny potencial ziadny. Akurat fajn zvrat a prostredie lesa. Aspon ze to zaverecne klise typu este vyskocim z vody mrtva tam nebolo. ()

Reklama

Reklama