Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hatch Harrison (Jeff Goldblum), jeho žena Lindsey (Christine Lahti) a jejich patnáctiletá dcera Regina (Alicia Silverstone) se vracejí domů po smutném víkendu stráveném na horách. Najednou náklaďák jedoucí v protisměru dostává smyk a sráží je z útesu do řeky plné ledových ker. Lindsey a Regina jsou v pořádku, ale Hatch při převozu do nemocnice umírá. Díky doktoru Nyebernovi (Alfred Molina) a nejmodernějším přístrojům je Hatch oživen. Tento prožitek mu dává energii a nový pohled na život. Vše vypadá dobře. Brzy však Hatch zjišťuje, že po znovuoživění navázal duševní spojení s masovým vrahem Vassagem (Jeremy Sisto). Nyní může vidět a cítit to, co Vassago. Mnohem nebezpečnější je ovšem, že Vassago může vidět Hatchovýma očima. A to, co vidí, jsou nové oběti - Regina a Lindsey. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (32)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ha, tohle jsem kdysi četl a asi se mi to líbilo (což bylo dost možná způsobeno mým nekritickým věkem). Filmové zpracování Skrýše je snesitelný thriller - alespoň do závěrečných několika minut, v nichž film přišel o třetí hvězdičku, kterou jsem se mu chystal udělit. Ten obludný trikový nesmysl byl prostě ... nesmyslný. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku výborný mrazivý film o částečném prohození vědomí, kde sice Goldblum hrál jak na divadle nebo jakoby si právě odskočil z Mouchy, ale kde byl naopak Jeremy Sisto (sympatický psychomarod už v "Six Feet Under") jako démon perfektní - krásný i odporný - a strhával veškerou pozornost na sebe. Bohužel konec, zřejmě věrný předloze, jinak důvod natočit ho jak z Krotitelů duchů naprosto nechápu, to příjemné napětí táhnoucí se celým filmem zcela rozprášil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Koontzovu knihu som čítal v detstve v 90. rokoch, kedy som frčal na Kingovi a Koontza som čítal azda len aby som si skrátil čas, kým bude v našej knižnici nová kingovka. On nie je zlý autor, vlastne je veľmi zručný, ale v mojich očiach nikdy neprekročil hranicu snaživého remeselníka. čo je vlastne super, mnohí autori sa nikdy nedopracujú ani "len" k tomu. Filmovej adaptácie sa ujal svojráz Brett Leonard, ktorý predtým natočil Trávnikára, adaptáciu poviedky Stephena Kinga. A kruh sa uzavrel. Knižná predloha poslúžila hercom dobre, keďže ich postavy sú celkom kvalitne napísané, či už kladné alebo záporné. Obrovským mínusom každopádne je razantná úprava (oproti románu), keďže Harrisonových dcéra je vo filme ich biologická pubertálna dcéra, kým v knihe šlo o adoptívne malé dievča so smútkom v duši. Leonard je zvláštny chlapík, ktorý má chorobnú mániu robiť trikové filmy z iných svetov (Trávnikár, Virtuozita). Skrýša pre diabla je asi najlepšia: pár trikových hovadín pretrpíte vďaka temnej atmosfére a vydarenému kastingu (samozrejme v čele s Jeffom Goldblumom, ktorý tu na vlastnú päsť pátra po sériovom vrahovi, pričom on sám si 5 rokov dozadu jedného zahral v Pánovi Frostovi). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

V sedmnácti v kině to bylo fajn, dnes ale ta tupost a rutina bolela skoro k nevydržení. A co teprve to digifinále. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale na dobrej horor zpracování až moc béčkový a na to aby to bylo dobrý béčko to má zase málo drsný scény. Sice se jinak jedná o clkem originální film, ale hlavní záporák a styl jeho zábíjení mi teda moc nesed a stejnětak pointa příběhu je trošku o ničem a tak potěší akorát tak Jeff Goldblum ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

I když scénář psal Andrew Kevin Walker, nutno říci, že celek je velice průměrný horor s pár dobrými chvilkami a slušnou atmosférou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale film je jen průměrným mysteriózním thrillerem se zajímavou (a vizuálně vděčnou) premisou, kterou ale Leonard vyloženě zahodil. Úporná snaha udělat mladistvého zabijáka, co nejvíc cool, je až směšná, ale Goldblum to trochu zachraňuje. Tu titulní padouchovu skrýš bych ale jako dítě určitě chtěl mít na zahradě. Sakra, chtěl bych ji i teď. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Andrew Kevin Walker měl v několika případech problém s konci svých scénářů, konkrétně studia chtěla temná vyústění předělat (u Sedm si Fincher vydupal původní vyznění) na nějaký snesitelný happy-end. Než se proslavil, sáhnul po jednom knižním bestselleru. Nejprve autonehoda (solidně natočená) a pak boj v ledové vodě. Jeff Goldblum se ocitne ve stavu klinické smrti a návrat do normálního života rozhodně není růžový. Ze svého „výletu“ si něco přinesl. Na prahu smrti se totiž jaksi spojil s vědomím sadistického vraha (který kdysi také klinickou smrt prožil) mladých dívek, který si navíc vyhlédl další oběť: jeho dospívající dceru. Výsledkem je standardní thriller ozvláštněný několika motivy „navíc“, který v závěru (bohužel) frnknul kamsi ke Krotitelům duchů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ešte úvod ako tak navnadil. Po 30 minútach nie len vďaka spracovaniu prakticky nesledovateľné. Toto nie len že nie je horor, toto nie je ani thriller. V dnešnej dobe takéto efektové vsuvky už vyznievajú vyslovene trápne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Největší potíž je, že v tomto rádoby hororu nefunguje vůbec nic. Ani ta nejzákladnější složka, jako je napětí nebo atmosféra, vše působí dojmem vybité baterie. Film se doslova plouží od záběru k záběru a právě vizuál si snad jako jediný zaslouží pochvalu. Jeff Goldblum hraje tak nějak nezúčastněně a osvěžením není ani účast Alicia Silverstone, Jeremy Sista nebo Alfreda Moliny. Co je to za horor, který jedinkrát nevyděsí, nudí k smrti, nedá se pochopit a vlastně ani horor nepřipomíná? To je Skrýš. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A tak dalo se na to koukat, ale jak to bylo předvídatelné od chvíle, kdy mu zajiskří oči, tak se to už docela nudně táhlo a jen člověk čekal, kdy přijdou ony očekávané předvídané scény - a ony skutečně přijdou, a skutečně je to tak, jak se předvídalo, skutečně tam není žádný další nápad navíc a skutečně to i skončí tak, jak se dalo čekat. Nic víc, nic míň, ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle libový, ryze devadesátkový thriller, odhaluje divákům pravdu pravdoucí o posmrtným životě. Takže: když zhebnete, projdete takovým bílým tunelem (o kterým psal už třeba Moody) a na jeho konci se na vás kření taková nějaká obří vagína s bičíkama nebo co, aby vás pozřela a byl s váma šmytec. Když ale máte štěstí (nebo smůlu), že toho dne slouží na RESu nějakej prasopes (jako tady třeba Molina), tak vás felčaři z onoho blaženýho vaginálního limbu stáhnou nazpátek do tohohle hnusnýho světa vezdejšího a vy si s sebou ještě možná navrch přinesete fakt parádně nepříjemný halušky, nebo rovnou mimosmyslový napojení na sériovýho satanistickýho vrahouna. Jako náš Goldblum. No a vo tom to je. A taky vo tom, jak mu jeho čubkovitá stará i pizdovitá dcérka nevěří a mají ho za magora, i poliši ho maj za magora, a taky kvůli němu zkape několik jiných vedlejších postav, ale on to nakonec všechno zmákne a všecky svoje blízký zachrání, no prostě klasika. A finální boj dobra se zlem je trikově fakt kulervoucí, to stojí za to, no dyť taky jsme ve VHSkovejch devadesátkách a v tuctovým spotřebním béčku. Kdyby Goldblum tak vypjatě nepřehrával a nekoulel tak nechtěně komicky těma svejma mušíma vočima, kdyby jeho stará byla hezčí a kdyby nebyl tolik podělanej ten závěr, dám klidně čtvrtou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Andrew Kevin Walker, Neal Jimenez. Kamera : Gale Tattersall. Čekal jsem napětí jako v Trávníkáři, ale tohle je hodně slabé. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard je talentovaný, ale zároveň rafinovaný šéfkuchár: jeho špecialitka chutí spočiatku ako pekne krvavý steak, ktorý sa vám po čase premení v ústach na rýžový nákyp. P. S. Jeff Goldblum je naozaj dosť zlý herec:-( ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najlepšia práca Bretta Leonarda, ktorý sa v prvej polovičke 90. rokov zameral na kybernetické thrillery. Napätie sa tu odvíja za pomoci silných psychedelických scén. Jeff Goldblum a hlavne Alicia Silverstone ( pre pubertiakov ) sú takisto svetlými momentami. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tak jako je průměrná Koontzova stejnojmenná kniha, je průměrný i tento film. Jedno se ale musí nechat, a to perfektní hudba, která tam skvěle seděla a pokaždé, když se naplno rozezněla, tak měl film pořádný koule. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se toho bál, ale naštěstí hned na začátku jsem zaregistroval, že tam hraje můj idol z dospívání Alicia Silverstone (videoklipy skupiny Aerosmith) a tu když někde vidím tak zpozorním moc krásná žena. Oživovat někoho když už je vlastně mrtvý se nevyplácí a taťkovi začíná pěkně hrabat jenže vše má svůj důvod. Celkem slušný film i atmosféra. Mimochodem je tam jakási paralela kdy jde Regina na koncert Pearl Jam a hlavní záporák se jmenuje Jeremy což je název dnes už legendární písničky a klipu právě od Pearl Jam. ()

Reklama

Reklama