Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Producent teleshoppingové stanice GBSN Ricky Hayman dostane od majitele společnosti McBainbridge ultimatum. Pokud do čtrnácti dnů nepřijde s řešením, které by zastavilo klesající prodej, dostane padáka. Cestou za tvůrcem a producentem Scottem Hawkensem, od něhož si slibuje oživení vysílání, srazí podivného holohlavého černocha v bílém rouchu, který si říká G. Odveze ho do nemocnice. Muž se další den objeví ve studiu, aby Rickymu poděkoval, a ocitne se přímo uprostřed výroby reklamy na prací koule. Je sice vykázán, ale hektická atmosféra se mu líbí a Ricky využije jeho přítomnosti, aby zapůsobil na kolegyni Kate. Dostane nápad, aby G zkusil nabízet výrobky v jeho pořadech. První vysílání skončí zdánlivou katastrofou, když tajemný muž začne zboží pomlouvat a mluví o hledání vnitřního klidu. Ricky dostane okamžitou výpověď. Jenže pak se ukáže, že po vysílání okamžitě stoupl prodej o třicet procent. (TV Nova)

(více)

Recenze (97)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý sa nemôžete hnevať, pretože to myslí dobre. Ale film, pri ktorom sa vôbec nepobavíte. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda. Když konečně Eddie Murphy vede roli bez dementních šklebů a hulákání a ještě k tomu se skutečným zaujetím, je všechno okolo přihlouplé, předvídatelné a nevtipné. Přitom tahle komedie ukazuje demenci reklamních pořadů či přímo kanálů poměrně zdařile. Poměrně zdařile. A to je právě ten problém. Potenciál tu je, ale není využit, a to platí i o hudbě Alana Silvestriho. Všichni zúčastnění včetně známého skladatele pojali svoji práci jako rutinu, a to i přes půvaby Kelly Prestonové stačí přinejlepším na průměr. 40% a smutek místo sumce v duši nebo co to přával duchovní vůdce Zákopčaník. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Eddie, nechceš si aspoň na chvíli vzpomenout, v čem jsi hrával v 80. letech? Ty tvé současné blitky totiž tvým dřívějším komediím nesahají ani po kotníky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ale nesnažte se mi tvrdit, že ta scéna s prodejem elektrickýho přístroje na vyhlazování vrásek nebyla skvělá a naprosto dokonalá. Oproti jiným Eddieho filmům poslední doby se jedná o docela nadprůměr, jenže to má do opravdu dobré komedie ještě docela daleko. Semtam hodně dobrý gagy (viz výše) nedokáží zaplnit jinak docela zdlouhavej děj. Herecky se to celkem dá, jenže na skoro dvě hodiny je to scénáristicky až příliš prázdný, nevyužitý a zdlouhavý. Není tu moc těch trapných vtípků, ale spíš tu není vtípků dost jaksi obecně. Upřímně řečeno ale, nějak nechápu, kam se podělo těch 60 milionů (asi by měli v Hollywoodu přestat dělat megaplaty herců a začít dělat megaplaty scénáristů). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Skvělý Murphy jako tajemný muž, který dokáže zlepšit prodej nechtěných produktů. Svým svérazným a hlavně vtipným způsobem. A ještě usmiřuje, podáva poselství o vzájemném porozumění a lásce. ano, mělo to rozhodně ještě větší potenciál, kdyby se toho chytl někdo lepší a scénař by se poupravil a zaměřil se ještě hlouběji, nemuselo to skončit takto povrchně. Ale za Eddieho, nějake ty vtipky a to poselství 3 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmu absolútne neprospela jeho dĺžka a vtipíky za kamerou, ktoré nemohli vydržať celý film. Napriek tomu je to veľmi príjemný filmík a Murphy sa ako svätý muž do tejto role hodil dokonale. 65%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Další hovadina, ze které na nás vykukuje Eddie Murphy. Tady je vidět, že už asi zapomněl na svoje starší filmy a jeho vtipy jsou jeden horší než druhý. Jedna ušmudlaná hvězdička za scénu prodeje vyhlazovače vrásek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy v dost netradiční komedii, ve které se nemluví sprostě, neprdí a nepobíhají mluvící zvířata. Ona to vlastně ani komedie není. Spíše film který vybízí k zamyšlení. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Svaty muz je film, ktery je komedii, ale neni v prvni rade hlavne vtipny. Ano, vtipku tu nekolik je a ne vsechny jsou podarene - jenze tento film ma tak pozitivni atmosferu a jasne poslani, ze by ho mel videt kazdy, kdo v zivote zrovna nejak nevi, kudy kam. Na druhe skouknuti uz to neni, ale pohled na ten siroky a priblbly usmev Eddieho stoji aspon jednou za to. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet je celkom zaujímavý ale naozaj netuším prečo je to komédia keď to nie je vôbec trochu vtipné. Ja sa nezasmial ani raz. Murphy podáva ako skoro v každom filme jeden z jeho najhorších výkonov .. je neuveriteľná škoda, že aj pod tak slabým scenárom. Nehádžem to na úplné dno aspoň vďaka Jeffovi Goldblumovi, pár pekným prostrediam, kde sa dej odohráva a o kus nadpriemernej hudbe. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Svého času byl pro mne tento film velice naučným, kultovním, s mnoha hlubokými myšlenkami a citáty. Sháněl jsem bílé rouchu, chtěl si nechat vyholit lebku, narůst knírek a po baráku jsem běhal bosý. Ovšem to mi bylo asi deset let. Nýčkonc si holím něco jiného, knírek už mi konečně roste, z roucha mám župan a citáty opisuji z filmů trochu vyšší kategorie. Nezměnilo se jen to, že po baráku stále běhám bosý... :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Holy man je čudný film - ako mnohé komédie z 90tych rokov. Na jednej strane sa dobré pozerá, nenudí, ale na strane druhej trpí absolútnou impotenciou vyvolať u diváka smiech. Navyše Eddie tu hraje utiahnutého Guruho - to znamená žiadne drzé reči, hlášky, slovné súboje ani dlhé monológy. Eddie ale aj tak robí, čo môže a Jeff Goldblum mu príjemne sekunduje. No a na Kelly Preston je zase veľmi pekný pohľad. Je to viac smutný ako vtipný film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád teleshopping bude z filmu nadšený. Jenže je možné na tohle téma natočit film a obsadit do hlavní role Eddie Murphyho? Ano je, ale už se neráčí zeptat, co na to znuděný divák.Eddie hraje tak trochu záhadného guru, ale větší záhadou je proč na tuhle roli kývnul. Murphy má navíc. 20% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé, která se často snaží být i bláznivou komedií. Není to vyloženě trapné, jen neskutečně přímočaré a skoro jsem se nezasmál. Osmdesátkový Eddie už to holt není. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy i Jeff Goldblum byli skvělí. Kelly Preston byla (díky scénáři) na začátku spoluhráčka, uprostřed na ozdobu a na konci záminka pro změnu žánru. Udělat z celkem chytré komedie klišovitý romantický slaďák byl rozhodně špatný nápad. ()

Reklama

Reklama