Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o přátelství, hudbě a smrti, ale také o životním stylu hudebníků v New Yorku a úžasné atmosféře zdejších nočních klubů. Ve filmu se jedinečným způsobem vzájemně doplňují dvě herecké hvězdy, Jeff Goldblum jako Al Gorky, nájemný hráč na saxofon, a Forest Whitaker jako Buddy Chester, vynikající trumpetista. Skvělé obsazení, vynikající muzika a vtipné dialogy o životě i smrti dělají z tohoto snímku ojedinělou záležitost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

emma53 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem se dívala na dabované filmy celkem s přehledem a bez větších problémů. Vše se změnilo, jakmile jsem překročila práh čsfd, kde se pomalu, ale jistě stávám v tomhle směru tak rozmazlenou, že se i na některé moc hezké filmy dokoukávám s překousnutým jazykem a rozdrcenými zuby. Opojný život k ním rozhodně patří také. Pohodový film, kde na mě občas pomrkávalo trochu klišé a patosu, ale ve snesitelné míře, jinak Jeff s Forestem byli bezvadný a i přes ten šílený dabing, který si musím úplně odmyslet, dám těm dvěma prima klukúm čtyřku. Jinak proti dobrým dabingům vážně vůbec nic nemám ! Ale tohle fakt ne, ovšem tím vás nechci odradit, jinak je to bezvadný film. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, první polovina hladí po duši, druhá nabírá na dramatičnosti a začíná brát u srdce, ovšem bez mazlavého sentimentu, ale také bez chlapáckého drsňáctví. Zkrátka přesně utrefený koktejl. Óda na přátelství a na jazzovou muziku s výtečnými hereckými výkony. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Film byl i pěkný, měl vše co měl mít, včetně skvělého hereckého obsazení. Jeden opravdový charakter vedle druhého (Forest, Jeff a Don to jsou opravdu mega herci)... Bohužel má největší vzpomínka je na příšerný český dabink. Nic horšího jsem snad nikdy neslyšel. Forest Whitaker je můj TOP herec, ale když někdo z jeho hlasu udělá parodii, zhnusí mi to úplně vše. Až mé naštvání jednou opadne tak si dám film v původním změní a určitě půjde v hodnocení hodně nahoru... - 17. 2. 2011 - 1 + 1/2 filmu - 20% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Možná, že jsem očekávala od toho filmu více (co se muziky týče), ale i tak mohu říci, že je to dobrý film, jenž nám ukazuje, kdo v Americe dělal a dělá muziku - tedy hlavně jazz. Jsou to černoši, kteří mají hudbu v krvi a jen velmi málo bělochů se jim může v této disciplině postavit. Láska k hudbě, která se stává zároveň povoláním, noční život a ženy, to asi patří dohromady jako slunce a den. Oba herci JEFF GOLDBLUM ( v úloze děvkaře) ale i FOREST WHITAKER (v úloze báječného trumpetisty) byli perfektní. Jen by mě zajímalo, zda Forest W. opravdu umí hrát na trubku ?! V tom filmu, bych mu to asi věřila, bylo to dokonalé. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba i námět, jenom jsem nepobral tu ucajdanou „lyriku“ rozhovorů hlavních hrdinů, celkovou ubrečenost a zdánlivý tah na emocionální branku. Holt umělcí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pulzujuci New York roku 1983, dvaja kamarati, spusta jazzu, obycajne dialogy naprosto prevladaju ., pohoda, klud a oddych po tazkom dni, presne taketo filmy mam rad : 80 % ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, když obsazení tohoto TELEVIZNÍHO filmu je více než skvostné a tudiž se dal malý klenot očekávat. A dočkal jsem se. Víceméně komorní drama o lásce k muzice, přátelství , lásce k ženě a to vše ve stínu blížíci se smrti. Byť je tento film "malý" formátem, tak ve mne zanechal velkou stopu. Jeff Goldblum je parádní a role sukničkářského muzikanta mu náramně sedne. Spolu se svým parťákem a životním přítelem trumpetistou Forestem Whitakerem střídají jeden lokál za druhým a užívají si to kouzlo a daru, kdy koníček se stane zároveň prací. Do toho bohužel v nejlepším vstoupí diagnoza, která nekompromisně nastartuje odpočítávání zbývajícího času... ale to už je život. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jeff Goldblum, Forest Whitaker, a spousta skvělého jazzu... Jistě, má to něco do sebe. Každý kdo mě trošku líp zná ví, že jestli něco opravdu zbožňuji, tak je to jazz. Zvlášť když ho hrají takoví fešáci jako tihle dva. Ovšem film byl sám osobě průměrný, skoro až hloupý. Jak hlavní postava umírá, ať už na rakovinu, leukémii, nebo nádor a snaží se užít si posledních pár dní-měsíců svého života, je už tak strašně okoukané téma, že jde většinou o to, čím se to obalí. Že to tady byla jazzová hudba, je samozřejmě úžasnou informací, avšak koho jazz nezajímá a jen má chuť podívat se na zajímavý film, tak toto rozhodně nesplní jeho očekávání. Jak píše uživatel bassator, Český dabing je dost iritující, ale mě film jako celek nezkazil. Spíš jsem si to docela užívala, i když scenáristicky to byl jeden velký slepenec okoukaných klišé. Takže záleží na tom, na co jste, a kam míříte. Ale pro mě to byla dost dobrá podívaná. ()

Reklama

Reklama