Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, nemám slov. Ale vlastně mám - tohle je jeden z nejlepších filmů, které jsem v životě viděl. Čistá nádhera. Příběh o dokonalé čistotě bytí. Tak čistý, tak nezkažený, milující a mírumilovný člověk se dostal na velmi špatné místo - na Zemi. Velmi dojemné a fascinující. Hudba je nádherná. Patrick Flanery, ač toho moc nenamluvil, tak byl neskutečný. Ten konec, ach ten konec:) Nevím co dodat. Geniální. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem film o albínovi a ne o nějakém nečlověku se schopnostmi Boha a nezměřitelným IQ. Příšerně sentimentální příběh s hypersenzitivním soundtrackem a nepochopitelnými scénami. Je pěkné myslet si, že jednou humanita bude přesahovat technologii a že člověk "je" i po smrti, protože se energie neustále přeměňuje, ale ... vždyť film o outsiderovi za zevnějšek jde natočit i jinými způsoby ... Divím se komukoliv, kdo tomu skočil na špek. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vyčnievaš z davu? Tak za to zaplatíš! Bělásek je živá výčitka, jeho duša je čistá, ako čerstvo napadnutý sneh. Môže snáď niečo viac rozzúriť tupé hlavy, pre ktoré je vrcholom blaha požieranie steriodov a šikana bezbranných? Ako veľmi sa mýlite vy všetci, ktorí si súcit pletiete so slabosťou. Prežiť vo svete ľudí, vnímať všetkú krutosť a dobrovoľne sa neodporúčať na onen svet, chce kurevskú dávku kuráže. To ale tí, ktorí radšej odvracajú oči nevedia, pretože život na spôsob nevidím a nepočujem, je tak pohodlný... Chápem Běláska, viem aké to je hanbiť sa za vlastný druh a želať si, aby som k nemu nepatrila. Dovoľte detskej časti vašej duše nahliadnuť do pravej tváre sveta, ale nebuďte prekvapení, keď vás rozplače. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bělásek v sebe ukrýva myšlienku, nad ktorou by sa mal skutočne každý z nás zamyslieť. Škoda, že po odoznení tituliek väčšina ľudí na dané posolstvo veľmi rýchlo zabudne. Žijeme totiž v dobe, keď technológia prekonáva humanitu, ale raz, aspoň dúfam, ľudstvo prekoná každú technológiu. __ Charakter hlavnej postavy je natoľko silný, ľudský, nevinný a svojím spôsobom "nadpozemský", že dokáže udržať film po celú stopáž vo vodách nadpriemeru. Ak by však Salva o niečo viac zapracoval na scenáry, odobral zopár maximálne zbytočných scén, ktoré boli akoby len vsunuté do počtu, mohol som pridať ešte jednu hviezdu navyše. Mimochodom, sentimentalita snímku mi ani na sekundu neprekážala. A pokiaľ sa už podobná scéna (kde by bolo onej sentimantelity až príliš) hypoteticky mohla naskytnúť, tak ju (opäť) skvelý Goldsmith so svojím soundtrackom zamietol pod koberec, dodal konkrétnej scéne plnú dávku uveriteľnej(!) citlivosti, empatie a letmou rukou občasne zabrnkal na strunu romantiky. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, je zde vidět obrovský lidský strach z neznámého a co vše může způsobit lidská závist. Velmi pěkně a nostalgicky natočeno, ale škoda že děj není více rozvinutý a nejde trochu do hloubky, Ale námět určitě super a výborný výkon Seana Patricka Flanera a Jeff Goldblum zde opět vyniká jako, jak je jeho zvykem, jedna z vedlejších postav. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama