Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William celý život snil o tom, že půjde v otcových šlépějích a stane se lovcem bouří. Jeho legendárního otce před lety vzalo s sebou supertornádo. Od té doby se z pronásledování tornád stal skutečný byznys a cestovní ruch spojený s katastrofami vzkvétá. Teenager uteče z domu, aby se spolu s bývalým kolegou svého otce vydal za hurikánem, ale tornáda jsou už větší a ničivější, než kdysi. Williamova matka mezitím zoufale pátrá po svém synovi, netušíce, že se do oblasti chystá největší bouře všech dob, supercela, která ohrozí životy nejen lovců bouře, ale všech lidí v oblasti. (Vertigo International)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není SPOILERS tohle je upřímný VAROVÁNÍ. Dramaticky a scénáristicky hotová tragédie. 85minut nezajímavého polemizování o rodinných vztazích vás v dodávce doveze pod mrak, z kterého fouká, prší a sem tam spadne kroupa. Totálně prolhanej poster o lovcích bouřek si strčte do kakavové díry. Casting si někdo taky užil. Podle roztomiloučké Jordan Kristine Seamon Disney jistě nakreslil animovanou Pocahontas jinak je tam úplně k ničemu. Boooring Daniel Diemer by se měl spíše ukázat jen jako dubl Willa Poultera, Heche nebudu řešit a Baldwin si tu roli střihnul asi za trest po té tragédii z natáčení westernu, prostě zmizím v bouřce ´´bože já nevěděl, že je nabitá ostrým!´´ Neskutečné, že se takovýto hnůj objevil v programové nabídce Cinestaru a za jiné projekty jako třeba On se bojí, aby člověk se slzami v očích klečel na struhadle nebo co, myslim teď konkretně Hradeckou pobočku!  10% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak nejako mohol vyzerať TWISTER v 70. rokoch. A aj to by bol slabým príkladom katastrofického žánru, ktorý bol v tej dekáde veľmi obľúbený. Bolo by to pôsobivejšie ako nejaký TV film, ktorý nemá vysoké nároky a diváci konzumenti by boli spokojný. Toto do kina nepatrí. Slabé, bezduché, aspoň trošku nostalgické. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Supercell" je katastrofickým filmom, z ktorého bola vytiahnutá katastrofa a mám pocit, že sa tu opäť niekto snažil priniesť reálny film, so skutočnou drámou a netváriť sa, že tu máme tornádo s príšernými efektami, kde riešením na všetko je nukleárna hlavica. To je na jednu stranu fajn, no vo výsledku je toto jeden nudný, pomalý a ničím nadýchaný film, ktorý si ku koncu vychytí niekoľko okey scénok a možno má pár momentov, ktoré celkom fungujú (scénka v telefónnej búdke je asi jedna z najlepších), no v princípe film neprináša nič zaujímavé, nič nové ani nič, čo by nejakým spôsobom bolo schopné získať si našu pozornosť ako divákov. Navyše sa to ešte k tomu celkom solídne vlečie. Takže pokiaľ máte chuť na guilty pleasure katastrofáky, ktoré sa nedajú brať seriózne, to tu nenájdete. No rovnako tu nenájdete ani kvalitný katastrofický thriller, ktorý by vás vtiahol. Je to skôr pomalá dráma, kde sa sem-tam dočkáme nejakej tej supercely. Ak je to čo od filmu chcete, tak si to užijete. Ale nemyslím si, že to je to, čo ľudia od tohto filmu chceli. Hodnotenie: C ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

V anotaci se píše: „Williamova matka mezitím zoufale pátrá po svém synovi, netušíce, že...“ Pisateli vzkazuji: Máš tam chybný tvar přechodníku, poloanalfabete! U ženského rodu má být koncovka –íc, takže správný tvar zní „netušíc“. Chápu, že rozčilovat se nad takovou „maličkostí“ v době, kdy naše školství, jehož sešup úrovně po roce 1989 byl věru děsivý, už stačilo vyprodukovat celou generaci pologramotných magistrů a bakalářů, může působit puntičkářsky, jenomže v části populace dosud přetrvává znalost českého jazyka a na takové osoby potom působíš dojmem, že jsi vůl. Inteligentnější děti se ostatně dokážou naučit pravopis i dnes, i když spíše navzdory škole než ve škole, např. s pomocí rodičů, neboť intelektuálně založení rodiče nesnesou, aby jejich ratolest byla pologramotná, a naučí své dítě pravopisu sami. To však evidentně nebyl tvůj případ. – K samotnému filmu poznamenávám, že jsem už viděl výrazně lepší filmová díla na dané téma, např. Twister (1996). Tomuhle chybí nápady, spád, šmrnc a vlastně skoro všechno. Výstižné komentáře: Arsenal83, Dannyyy, LIVINGDEAD, peterfriusjilek. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, mám pocit, akoby som sledoval remake Twisteru, ktorý ale, ak by to tak bolo, by originál totálne predčil. Síce sa to celé pomaly rozbieha, je to komorné, miestami možno nezáživné, ale stálo to za to. Absolútne realistické búrky, kde sa proste musí čakať na správnu chvíľu a akési "vyvrcholenie", a človek - "lovec búrok", musí za tým proste jazdiť. Som veľmi rád, že film nezodpovedá svojmu posteru, že ho neprecpali zbytočne prepálenými CGI, čo je dnes tak zvykom, ktoré v mnohých prípadoch nestoja vôbec za nič, len kazia film a nedá sa na to pozerať, ako je to odporne umelé a neprirodzené. Film s reálnymi búrkami, ktorý sa na nič iné "nehrá". Miestami mi soundtreckom pripomínal 80 a 90-te roky, čo mi do toho úplne pasovalo. Za mňa, výborná práca.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu několikrát zazní hudební motiv velmi podobný tomu, který použil šerif Brody (Roy Scheider) ve filmu Čelisti (1975). Zřejmý odkaz, protože Brody je příjmení hlavní postavy – Williama (Daniel Diemer). (Johnny.ARN)
  • Během scény na čerpací stanici se v rádiu ozve varování Národní meteorologické služby z Morristownu pro okresy Anderson, Knox a Roane. Jedná se o okresy ve východním Tennessee, nikoliv v Texasu, kde se film odehrává. (Johnny.ARN)
  • Vlajka USA v garáži pro bouřkové zájezdy je vyvěšena nesprávně. Při vyvěšování u zdi, ať už ve vodorovné nebo svislé orientaci, by měl být svazek (hvězdy) vždy v horním rohu, na levé straně diváka. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama