Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý reportér z prostředí zločinu, Raymond St. Ives má elegantní styl, slabost pro hazardní hry a ve svém psacím stroji nedokončenou novelu. Když zkříží cestu zločinci Oliveru Procaneovi, má problém a jde mu o život. Nedokončená novela představuje novým způsobem zpracovaný žánr klasických napínavých noir filmů se zápletkou ve stylu Maltézského sokola. Charles Bronson v titulní roli je sice chytrý a uhlazený, ale uhlazenost jde stranou. Musí se vypořádat s podvodníky, sázkaři a lidmi z podsvětí, mezi nimiž exceluje Maximilian Schell jako jeden z otravných poskoků. Jacqueline Bisset hraje moderní femme fatale a skvělý John Houseman (jako výborný nástupce Sydneyho Greenstreeta) v roli ďábelského Procanea. V dalších rolích se můžete těšit na Elishu Cook, Daniela J. Travantiho, Jeffa Goldbluma a Roberta Englunda. (Magic Box)

(více)

Recenze (18)

Damiel 

všechny recenze uživatele

35 % - Snímek, který vznikl podle románové předlohy Rosse Thomase, patří v žánru krimi k průměru. Všichni tady jsou jaksi unavení a mdlí, jakoby se právě rozespalí vyloupli z postele. Podivně působí i Bronsonův neustálý lišácký úsměv, který vyvolává dojem, že jeho St Ives bere všechno jenom jako hru. Příběh nemá moc šťávy, je spíš jako vyschlá treska. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pan St. Ives není mým kamarádem a rozhodně s ním nikdy nepůjdu na schůzku. Ti, co šli, se totiž nakonec raději vyprali v pračce, vyletěli z okna, nechali se zapíchnout či zastřelit a na to nemám náladu. Na co však mám kdykoli náladu je Jacqueline Bisset, jíž kalhotové kostýmy náramně slušely a náznaky její nahoty mi také nebyly zcela proti mysli. Příběh samotný se však zcela samoúčelně příliš zauzloval a kdyby v něm hlavní postava vůbec nehrála, tak by se asi nic nestalo. A pokud tohle není skandál, tak je to minimálně na pováženou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Od čeho máte ty popáleniny? Ujel mi výtah, tak jsem sjel dolů po kabelu! Mno spíš slabší Bronsonovka vzešlá z další spolupráce s režisérem Thompsonem. Na vině je především trochu zbytečně překombinovaný děj, ani to není ve finále tak zajímavé jak se to tváří, ani herci nevypadají, že si to kdo ví jak užili. Snad aspoň Bronson se sem tam objeví v nějaké té akci nebo aspoň hodí do placu výživnou hlášku, tak na ten slabší průměr to nakonec bude, ale neznalým bych asi z Charlesem doporučil jiné kousky.50% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka s Bronsonem, kterou netřeba někdy vidět znova. Konec trochu zachránil s tou akcí, ale i tak nuda byla. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

St. Ives je ambiciozni film s Charles Bronsonem, který vypadá dobře, ale celkově nefunguje. Je jako když se díváte čtyřikrát na stejný filmový thrailer. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na rok svého vzniku dost slušný krimi thriller, který v úvodní části výborně šlape (vybroušené dialogy, dokonale zvládnuté prostředí, napětí), v prostřední však zadrhne, přičemž konec je již takový skoro očekávaný. Zde už se zaskvěje jen hláška: „Je odpoledne!“, ale dala se čekat i ta. Škoda, že nebyly rozvinuty více okolnosti St. Ivesova psaní a znalostí, vším totiž proplouvá naprosto ležérně, ale chvílemi by mne zajímalo, zda si jen natolik věří, nebo je jen tak naivní. Více nám mohl být představen i hlavní podvodník, takhle z toho mám pocit jen nahozeného tématu, a ne postavy s dlouhou minulostí. Celkově však příběh pobaví, vleče se jen chvílemi, a patří spíše k tomu lepšímu v tomto žánru. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Bronson jako soukromý detektiv v televizně působícím pokusu o noir s nepochopitelným příběhem a vysloveně stupidními efekty typu ohňostroje místo sexu nebo muž v černém s pistolí ve stínu. Bronson a Bissetová to aspoň drží nad vodou, bez nich by to bylo úplně o ničem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o dobrodružný film, ale o krimi s pár trilerovými prvkami a zaujímavým obsadením - už postarším Bronsonom a krásnou Bissetovou. Zaujímavé sú aj drobné skorozačínajúce roličky Englunda a Goldbluma. Večne drsný Bronson je určite ťahákom, hoc sa na detektívne založeného spisovateľa príliš nehodí. Príbeh má trochu kostrbatú linku v závere s očakávanou pointou a pár odľahčených vsuviek, ale aj slušnú atmosféru, vďaka ktorej si dokáže držať pozornosť. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na to že je to asi měl být sedmdesátkový neo-noir s Bronsonem a Jacqueline Bisset ve svých nejlepších letech hrající femme fatale, tak je to docela slabé. Leckdo by čekal temný thriller, ale tyto naděje hned z kraje pohřbil naivní děj jímž byl divák proveden za ručičku. Nepravděpodobné postavy a navíc scény zločinů bez jakékoliv chuti a nebo osobitosti pak překlopily film do odlehčeného dobrodružného příběhu, jenž si na atmosférickou kriminálku jenom hraje. Napětí nechybí a některé momenty nabídly i trochu těch emocí, ale to je bohužel všechno. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na rozjezd kriminálek a celkově filmů roku 1976 jsem si vybral slabší kousek. Charles Bronson se pokouší o neonoir a jako spisovatel se zaplete do vydírání jednoho mafiánského milionáře, kolem kterého se nakupí pár mrtvol. Není to úplně nuda, ale má to pár opravdu pitomých scén (vrah sedící dramaticky ve tmě) a celkově to působí tak nějak hloupě. Hrdina získává info od náhodných postav, motivy policajtů jsou utajené, motiv vraha je pitomý. Jsou tu známí herci, ale Schellův psychiatr působí směšně, Bissetová neatraktivně, Houseman je tragický a i ten Bronson se filmem pohybuje tak nějak na půl plynu. Celkově mě to připomenulo vizuálem a "šmrncem" 80-90. krimi seriály typu Matlock, To je vražda napsala nebo Jake a tlusťoch... což není myšleno jako pochvala. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Bujné fantazii autora literární předlohy se nevyhnula ani filmová adaptace, a tak vznikla nereálná a překombinovaná slátanina, alespoń že velmi dobře natočená v "poklidném akčním tempu". ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Vyhazujete mě?...Žádný myslící chlap by vás nevyhodil!" Nebyl by to Charles Bronson, aby se kolem něj nezačaly vršit mrtvoly. Režisér J. Lee Thompson natočil zajímavý noir thriller, který sice nemá příliš akce, ale má nezbytné napětí, dobrý scénář, vypiplané dialogy, nečekané záporáky a překvapivý zvrat na konci. Vedle charismatického a nezvykle hodně ukecaného Bronsona, zaujme krásná Jacqueline Bisset a německá hvězda, často točící v Hollywoodu Maximilian Schell. V malé roličce grázlíka, co ho hodí do výtahu, se mihl začínající Jeff Goldblum. "Nelíbím se vám?...Nemám rád otázky! Pokud se vás týká, jste hezká, ale máte naprosto zdrcující pohled!" ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s tím, že je to neskutečně (až absurdně) překombinované, ale naštěstí film obsahuje vícero vtipných hlášek a v čem jiném nakope Bronson prdel Freddy Kruegerovi a Jeffu Goldblumovi. S nimi navíc souvisí i nejlepší scéna celého filmu, a to ta s výtahem. 55% ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív 100.000 dolarů a mrtvola v prádelně. Teď je to chlap rozmáznutý na chodníku. Co to sakra děláš, Rayi?" - "Sbírám materiál pro svou knihu." Charles Bronson opět v akci. "Ježíšikriste, koukejte ho nechat na pokoji! A přestaňte lidem říkat "kurvy"! Policajti!" Přeplácaný film to trochu je to ano, nicméně člověk se u toho nenudí. Pořád se tam něco děje a má to obstojné hlášky. "Víte, mám takovej malej problém. Nejde mi to jinde než v první." Kriminální thriller se zajímavým koncem. "Ty peníze patří tobě, jestli chceš. Lidi, kterým doopravdy patří, nikdy nepřiznají, že je viděli." - "Důstojníku?" - "Ano?" - "Než zavoláte na stanici, pomohl byste mi svléknout ty mokré šaty?" - 75%. ()

Reklama

Reklama