Reklama

Reklama

Automat na lásku

Trailer

I studené Finsko může být plné vřelých lidí, hořících láskou.
Mladý muž jménem Ari musí opustit zaběhlý styl života, aby zastavil komplikace, které přicházejí jako následky jedné jediné noci. Setkání s Tiinou mění vše. Tento romantický film ukazuje Finsko v jiném světle, než jak jej vidí cizinci. I studené Finsko může být plné vřelých lidí, vyzařujících lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který asi i stojí za pozornost, ale toho sexu je zde možná až příliš. Ovšem na druhou stranu sex je zde pouze prostředek, kterým hlavní hrdina kompletně rozvrátí partu kamarádů. Takže vyčítat velké množství erotiky a sexu tomuto filmu rozhodně nechci, spíše to bylo jen takové povzdechnutí. Jinak se jedná o film, který je zajímavý, který nahlíží na lásku a na sex velmi povrchně, a který je tak trochu jiný než všechna jiná romantická dramata, která jsem dosud viděl. A možná se i některý z diváků pozná v hlavním hrdinovi, který klátí jednu ženu za druhou a nebere si servítky. Věřím totiž, že takoví muži skutečně existují. Ale zpět k filmu. Herecké výkony jsou zdařilé, exteriéry byly vybrány perfektně, dějově je film zvládnut dobře. Zkrátka a dobře je tohle další severský film, tentokráte z Finska, který mě dokázal zaujmout a znovu jsem si připomněl, že severské filmy stojí za pozornost. Za sebe tedy tomuto filmu uděluji mírně nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Rádoby o něčem, ale ve finále o ničem. Film se asi snažil divákovi povědět, jak jsou mezilidské vztahy křehké, jelikož jsou založeny jen a jen na sexu, a že vlastně nikdo pořádně neví, co chce. Kde už jsem to jen viděla a slyšela?....nebo snad lépe, kde jsem to neviděla a neslyšela? Mám ráda severskou kinematografii, jelikož je většinou krásně marzivě specifická a i jinak ohranné téma dokáže podat originálně a dechberoucne, ovšem tohle mě krutě nedostalo. Pánové asi budou nesouhlasit, ale když se ve filmu, který není pornem, každých deset minut ...no...prostě...prostě šuká, tak už to snad musí otrávit i největšího sexuálního maniaka, kort normálního člověka, který tak trochu naivně očekává příběh. Ten je ovšem tak strašně plochý, že vám je ve finále naprosto a totálně jedno, jak to celé skončí, ale hlavně, aby to už skončilo. Navíc hlavní hrdina neni sympaťák ani trochu a přitažlivosti má asi jako zakladatel playboye bez peněz, takže se mi jako ženě těžko věřilo, že před nim celá ta parta kamarádek tak strašně ráda a dobrovolně roztahuje nohy. Tohle nefungovalo ani zbla....a ani nevim, proč jsem tomu dala ty dvě hvězdy. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu jsem se vylekal, že jsem viděl jiný film, ale jména sedí... asi jsem to pochopil jinak. :-) Nejvíce mě překvapilo, že se dá ve Finsku v létě koupat, inu měl jsem představu, že tam teplota ke dvacítce nikdy nevyleze. No ale podle všeho se tam nejen koupou, ale i opalují a přitom seznamují... Zajímavé drama o odcizení, strachu, lásce, atd... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Automatem na lásku je tu patrně myšlen pták pana doktora, který poté co rozhodí všechny vztahy mezi nejbližšími, nakonec doletí až do kostela, kde ho "spasení" patrně stejně nečeká....Ve filmu se moc romantiky nedočkáte, spíš bych řekla, že to je erotické drama. Nad oficiálním textem distributora (obsahem) musím jen kroutit hlavou....v takovémto pojetí je nakonec i bordel "plný vřelých lidí, vyzařujících lásku", nejen studené Finsko. Daleko rozumnější obsah tu má Rainfall, ale skrývá se v diskuzi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Levottomat nabízí desítky souloží v netriviálním severském příběhu. Ale nejen to.. Atraktivně podaná story o charismatickém, pro okolí v mnohém uzavřeném doktorovi Arim, který se nikdy nezamiloval, ale budí kolem sebe neuvěřitelné emoce. Rozseká prakticky všechny vztahy ve svém okolí, protože ani kamarádky jeho nové vyvolené Tiiny nejsou tak počestné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Sledovat, jak se k nějakému kroku odhodlají, je poměrně zajímavé. Snímek zdaleka není jen o sexu (pár scén si nicméně tvůrci mohli odpustit), ale o nevypočitatelnosti a křehkosti mezilidských vztahů. Uznávám, že druhá, depresivně laděná polovina snímku nemusí sednout každému, zvlášť, když je Ariho chování hodně na hraně (tvůrci mohli s některými charaktery a motivacemi víc pracovat a divákovi tím pádem tak trochu pomoci).. Film si nicméně klade zajímavé otázky, hůř už hledá odpovědi, i když leccos nechává právě na divákovi, ať si sám srovná jednotlivé scény v sobě. Já si je srovnal.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film byl školním projektem režiséra Aku Louhimiese, scenáristy Aleksi Bardy a střihače Samu Heikkilä. Všichni tři promovali na Helsinki University of Art and Design v prosinci 2000. (Cheeker)

Reklama

Reklama