Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěch pravděpodobný To jsou ta nejméně pravděpodobná slova, jež byste kdy mohli najít pod starými fotografiemi v ročence dodavatele zmrzliny Arla. Umírající vědec mu dal do rukou kanystr s biologickou zbraní s krycím názvem Elvis a řekl mu, aby ho co nejrychleji odvezl na vojenskou základnu. Stejní zabijáci, kteří zasadili vědci osudnou smrtící ránu udělají cokoli, aby se zmocnili Elvise. V případě, že se kanystr ohřeje nad 50 stupňů a dosáhne tak své aktivační teploty, zasadí Elvis osudnou smrtící ránu všem, kteří žijí v okruhu několika stovek kilometrů od něj. Akce. Napětí. Smích. Náklaďáky se zmrzlinou. Uchvacující honičky. To vše k vám přichází v tomto vzrušujícím a napínavém thrilleru založeném na jednom základním, avšak zdrcujícím principuzchlaď to!nebo vychladneš sám (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

woody 

všechny recenze uživatele

Tak blbý a nefungující buddy movie jsem už dlouho neviděl.Humor tak samoúčelný a akce tak nudná že to chvílemi vypadá jako film začínající stadenta FAMU. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď tak nad tým rozmýšľam, zlé filmy ma vlastne vôbec nerozčuľujú. Hnevajú ma snímky stereotypné, akoby spráskané za pár dní, rutinné, bez štipky inovácie, či niečoho zapamätateľného. Priemerná, sto razy videná scéna strieda podpriemernú, Cuba Gooding Junior by sa mal verejne ospravedlniť za prevzatie Oscara, režisér nech nenakrúca akčnú komédiu keď nevie, čo je to akčná komédia a tento Skeet Ulrich je ten istý Ulrich, ktorému som pred rokmi vďaka Vreskotu predpovedal závratnú budúcnosť? Určite jeden z najslabších buddy filmov, aké som videl. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mrazivá slátanina, ubohá filmařina s vycucaným dějem a pitomými hereckými výkony, dobré tak pro nováky a primáky všech zemí euroatlantického pseudokulturního prostoru. Opravdu >výživné< pak navíc s tradičně debilním českým dabingem... :-( Jedna hvězdička jen proto, že existují spousty větších sraček a hovadin... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn námět na osmdesátkový buddy akčňák je ubitý slabým scénářem a režií, kterým chybí nějaké nápady, vtipné hlášky, zajímavější akční scény, nějaké to napětí a větší drajv (takže de facto vše). A Gooding s Ulrichem to nezachrání. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller. Má dosť dobrý príbeh o dvojici odlišných mužov, predavačovi a dodávateľovi, ktorí musia spojiť svoje sily, aby dostali veľmi nebezpečnú vojenskú látku, ktorú zachránil jej výrobca pred najatými žoldniermi do bezpečia, lenže musia ju udržať v chlade a v pätách majú stále skupinu aj žoldnierov na čele s odhodlaným vojenským veliteľom, ktorý s látkou už má svoje skúsenosti. Spracovanie nie je zlé, ale určite s ním ani nie som výraznejšie spokojný, pôvodný potenciál bol omnoho väčší. Spokojný som s celou úvodnou fázou, či už zoznámenie s dôležitými postavami, aj so samotnou látkou v akcii a aj jej pokusom o krádež, ale potom sa to zhorší, paradoxne práva hlavná fáza filmu, prenasledovanie zmrzlinárskeho auta žoldniermi je aj jeho najslabšou časťou, v ktorej zaujme iba niekoľko slušných momentov, ale opäť to trochu vylepšuje celá záverečná fáza, keď sa do deja zapoja aj iní vojaci. Hlavnou slabinou filmu, čo výrazne ovplyvnilo aj hlavnú fázu filmu je rozhodne hlavné duo, ktoré ani trochu nefunguje po tých stránkach, po ktorých by malo a aj chcelo. A tak práve scény bez nich, alebo kde majú menší priestor sú výrazne lepšie ako tie hlavné. Akcie tu nie je málo a síce mohla byť aj lepšia, ale vo svoje kategórii je celkom slušná. Je výborne natočená a aj dosť veľkolepá, ale skôr zaujmú jednotlivé momenty, ako súvislé situácie. Spokojný som hlavne so zaujímavými likvidačnými scénami, obzvlásť behom hlavnej naháňačky sa nájde niekoľko vydarených spôsobov zbavenia sa žoldniera, poteší aj likvidácia vojakov behom krádeže a páči sa mi aj záver s vrtuľníkmi. Herecké obsadenie je celkom dobré, ale skôr mám problém s ich úlohami. Týka sa to hlavne spomínaného hlavného dua, Skeet Ulrich aj Cuba Gooding Jr. sú síce pomerne dobrí herci, ale hlavne ich spolupráca vôbec nefunguje, Skeet Ulrich je až príliš nezaujímavý a Cuba Gooding Jr. tu chce byť typickým zábavným černochom, ale na to má až príliš hlúpe a navyše opakujúce reči, čo je už časom aj trápne. A tak ma tu najviac zaujal hlavný záporák. Réžia je iba priemerná, z tohto potenciálu by dokázala rozhodne získať aj výrazne viac, ale technická stránka je výborná, rozpočet bol až prekvapivo vysoký. Škoda, Mrazivý faktor mohol byť perfektný akčný film, ktorý sa kvalitou mohol postaviť po bok podobných žánrových zástupcov, ale na to by potreboval lepšie obsadenie, režiséra a čiastočne aj scenár. Ale aj takto sa na to dá celkom dobre pozerať. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 60%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Špatně udělanej domácí úkol! V původním zadání bylo natočit adrenalinový áčkový projekt, kterej si nebude na nic hrát a i když nepřevýší ostatní filmy podobnýho ražení, půjde alespoň hrdě v čele toho průměru. Jenomže výsledkem je televizní béčko, které se snaží hrát si na všechno a se vším možným, jen ne na svém vlastním písečku. K duhu jde kupa hlášek a několik světlých akčně-komediálních momentů a pár slušně provedených nadupaných honiček. Ovšem to je asi opravdu všechno co lze oceniti. Protože se Mrazivý faktor nemůže vyhnout srovnání se skutečnými áčky svojí kategorie, odnáší to ty náznaky akce pořádnou měrou. Nemůžu si pomoc, ale Cuba Gooding jr. mi děsně připomíná Edie Murphyho v Policajtovi z Beverly Hills a i v porovnání s touhle akční komedií to Mrazivý faktor projíždí na celý čáře. Maximální ušmudlaný 2 hvězdičky v žargónu učitelském však čtverec s odřenejma ušima. Sajonára Amígos!!!!!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem nadprumerna zalezitost prival hlasek a nelogicnosti mne celkem pobavil navic se mi zda ze je to i pomerne originalni tema ktery slo zpracovat i lip ale uslo to ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohl to být vynikající akční film. Jenže opak je pravdou. Stalo se z toho vyvařené nic.V zásadě to ani akcí nepřekypuje a navíc si scénář dovoluje hrát to nasympatickou dvojku, která cedí hlášky. Jenže Cuba Gooding a Skeet Ulrich se sice snaží, ale když nemají pořádný scénář a jeho následné zpracování za zády, je veškerá snaha zbytečná. Takže tenhle film se dá vidět, ale moc v paměti z něj neuvízne a hlavně skoro v nic v něm nefunguje. Hugh Johnson si od té doby už nic nenatočil. Potenciál to však mělo. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slabý akčňák (čiže dobré béčko...), kde ma bohovsky hnevalo, že Cuba Gooding Jr. sa tak ohromne snaží vo filme, ktorý si to nezaslúži. Hlavne réžijne nezvládnuté, petože aj s týmto rozpočtom (a slabším scenárom) sa dal natočiť oveľa zábavenjší film o naháňaní zmrzlinárskeho auta. Motorky, výbuchy, streľba, hlášky - O.K.. ale všetko padá na spracovaní... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na moje veľké prekvapenie to nebola až taká sračka, skôr svižné a zábavné béčko. A skoro zabudol som dodať blbé. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Wow tak tohle , to je přkvapení....a milé překvapení.Myslel sem že tomu dám tak 2* no ale ono se z toho stalo něco u čeho sem se dost dobře bavil.Moc sympatická dvojice , perfektní parchant a docela zajímavý nápad s " Elvisem " a taky ( jak jinak ) dobrá hudba Hanse Zimmera. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivem tohoto filmu je dvojice Ulrich - Gooding Jr., která se postará o těch několik málo zajímavých momentů, ale to je na téměř dvě hodiny nudné podívané sakra málo. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Ukamenujte mě, ale já jsem tím byl velmi spokojený.:) Možná je to tím, že jsem ho viděl okolo 1:00 ráno, takže moje smysly a racionální myšlení bylo otupeno, ale faktem je, že jsem se u Mrazivého faktoru opravdu od srdce zasmál.:) Cuba Gooding je typickým černošským hláškařem, kteří byli vždy mými oblíbenci, takže vlastně základ samotného úspěchu stojí na dialozích mezi dvěma hlavními hrdiny. Bohužel však nelze opomenout zápory, jímž je A) dost klišovitý příběh, ale aspoň se dá mluvit o příběhu, narozdíl od Armageddonu a spol. B) otřesná kamera, která se nejvíc projeví při sjezdu s člunem do řeky, kde jsme sice měli v plné kráse člun s posádkou, ale nebylo nám dopřáno vidět okolí, takže se můžeme jen dohadovat o tom, kudy že to vlastně ten člun klouzal.:) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film je síce plný akcie a hlášok, ale silný pach po rýchlokvase a pomyselnej profesionality tvorcov sa však odstrániť nedá. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tak no,nie je to nič extra,ani ten dej nie je moc dobrý,ale ako menší som toto dielo mal rád.Takže aspoň preto dávam 3*.Naozaj to nie je tak zlé,akcie je tak akurát a herci sú celkom slušný.Suchý záporák a ešte horší hlavný hrdina.Jeho parťák Cuba Gooding Jr. je celkom fain a na jeho humore je film postavený.Ako hovorím,miestami dobré,miestami nič moc./60%/ ()

Reklama

Reklama