Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na chicagskou střední školu přichází nový student Tommy Riley. Ostýchavě vypadající mladík se dostává do konfliktu s partou černošských výrostků, ale díky své amatérské boxerské minulosti si dokáže poradit. Spřátelí se s černým boxerem Lincolnem, který si vydělává na živobytí v ringu nelegálního promotéra Horna. Tommy odmítá boxovat, neboť kdysi těžce zranil svého soupeře. Horn vidí v Tommym mimořádně dobrou investici a donutí ho znovu se postavit mezi provazy, když skoupí hráčské dluhy jeho otce a začne ho vydírat. Tommy na vlastní kůži poznává bezohledné metody chtivého Horna, pro něhož je zdraví boxerů zcela vedlejší. Mladík odmítne nastoupit proti svému příteli Lincolnovi, který má nedoléčené zranění, i když se na jeho hlavu snese Hornův hněv. Tommy nehodlá ze svých zásad ustoupit a je rozhodnut postavit se v ringu proti mnohem zkušenějšímu promotérovi, který sice už aktivně neboxuje, ale během své kariéry mezi provazy nenalezl přemožitele. Začíná zápas na život a na smrt... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bejt hlavní hrdina trošku v roli tak to má mnohem více hvězd, poněvadž já pro tyhle filmy mám slabost.Jsou jednoduché a prosté jako já. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V case kinopremiery v roku 1992 ma tento film velmi bavil, ale uz si na to moc nepamätam, takze davam aspon 3*... 21.09.2010 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Wow, normálne že si zapnem film z roku 1992 a tam hneď na začiatku černošský rasizmus. Slová ako ty biela nula, ty chcipák nepleť sa sem, to je hra pre negrov a následne šikana v škole. Dnes už také nenatočia. Nemusia, deje sa to v amerických uliciach. Zvyšok je už len o takom romantickom boxe, zlí ujovia využívajú mladíkov na zápasy a zarábajú na nich. Samozrejme používajú vydieranie a všelijaké bububu. Ale nakoniec všetko dobre dopadne a k slovu sa dostane aj láska. Také klišé, ale v roku 1992 silno pozerateľné. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Po výborném akčním snímku HROZBA SMRTI a thrilleru NA DOSTŘEL mě ani do třetice Rowdy Herrington nezklamal. Dobře vystavěná zápletka z prostředí nelegálních boxerských zápasů a jako bombónek můj oblíbený Brian Dennehy v krásné záporné roli. Paráda. Víc jsem nečekal.. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se tento film docela líbil. Připadalo mi, že byl pojat lehce undergroundově. Hlavního hrdinu v podání Jamese Marshalla by zahrál sice asi každý, kdo má jen trochu svaly, ale co se dá dělat. Řekl bych, že box byl zde propagován v nejsurovější podobě, co jsem kdy viděl. Nebýt malinko tupého scénáře, měl by tento snímek určitě na víc! ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné je už to, jak scénář s úsilím stachanovce plní sociálně-boxerské schéma na 200%. Další body získává nevídaně tuhý James Marshall, který celým filmem prochází s výrazem čerstvě vyorané myši s pláčem na krajíčku. A korunu všemu nasazuje Brian "Kredenc" Dennehy. Gladiátor vs. DonPedro: knockout v prvním kole. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie zlá športovo-akčná dráma, aj keď je v nej až príliš (televíznych) klišé. Chlapec je aj skvelý boxér, aj skvelý študent, aj si hneď v novom pôsobisku nájde prácu a babu, aj skvelý syn, ktorý ťahá zadlženého otca zo šlamastiky, aj dobrý kamoš, ktorý ťahá kamošov z brindy. Ten box je typický americky naivný...čo tam po bránení, hlavné je, že sa stredoškoláci trepú hlava nehlava a žiadny z rodičov o ich milom koníčku ani netuší. Popri dobre obsadenej hl. postave nemôže diváka nechať chladného ani Brian Dennehy, ktorý sa v tejto zápornej roli dobre vyžíva a jednu do zubov by si zaslúžil už skôr, nielen v závere. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme, že to nie je "Rocky dráma" na akú sme zvyknutý, ale má to niečo do seba. Tommy, napriek svojmu talentu, nemal hlavu v oblakoch a nerobil zo seba niečo viac ako bol, ba naopak. Bol skromný, utiahnutý, no nebol hlúpy, snažil sa ako aj v škole, tak aj v práci. A ešte aj pomáhal ľudom kolo seba. A to sa cení.Preto ma tento film zaujal. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Dělej že si slabej, když máš sílu." ...James Marshall tentokrát vyměnil motorku za boxerské rukavice a střihnul si roli týpka - tichá voda břehy mele. Příběh, který mě nenudil + pěkný songy + pro Twin Peaksácký kluky mám slabost = Jamesi máš to u mě za **** rockový. ♪♬♫ We Will Rock You ♪♬♫ ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Nudný pokus o akční film, který zapadne a neštěkne po něm ani pes. Navíc bez charismatického hrdiny nelze natočit nic zásadního. 30% - 2** ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Na Gladiátorovi oceňuji zejména realistické vyobrazení boxerského sportu. Není zde stupidně nastíněno jako u ságy Rocky, že se frajeři mlátí 15 kol hlava nehlava bez ochrany rukou před obličejem a více méně jim nehrozí ujma na zdraví. A to i přesto, že cáká krev na všechny strany. Zde jsou opravdově popsány problémy typu: "Budeš boxovat znovu a hrozí Ti krvácení do mozku." Přítel hlavního hrdiny Romano a jeho celoživotní následky v důsledku několika ran pěstí během jednoho kola. Nic se nevede v pomyslně rukavičkách a to nejenom díky závěrečné scéně. :) Snímek mohl mít potenciál kultovní záležitosti, kdyby do hlavní role nebyl obsazen hereckou múzou nepolíbený James Marshall. Slušelo by se k němu říci, že jde o prkno bez emocí. Nechci spekulovat nad tím, jak se na castingu k roli dostal. :) Solidní nadprůměr a vysoce podhodnocený film. Škoda. 65% vyjádřeno 4* problematickou škálou zdejšího hodnocení. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Celý americký sen je postavený na : PENĚZÍCH - získej je jakýmkoliv způsobem a budeš se mít fajn :((  Bohužel tento sen se splní pouze 10% lidí - ostatní buď zemřou, nebo budou pomalu umírat v chudobě a neustálém strachu. Je smutné, že i u nás je spousta lidí, kteří v tomto vidí svůj jediný cíl :( ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Fasa účes z Jamesa Marshalla Draga neurobí. Mladý nenajedený šrác s veľkým sebavedomím v černošskom gete si myslí, že sa stačí nepozerať afroamerickým bratom do oči a všetko bude ok. ()

Reklama

Reklama