Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cosi se blíží nocí. Temnota rezonuje tlukotem křídel a podivných zvuků. Jsou to netopýři. Nikoliv ti obyčejní - to sama noc roztahuje křídla a budí hrůzu. Když ožije tma, není před ní úniku. Když zmutovaní netopýři napadnou ospalé texaské městečko Gallup a ničí vše, co se jim postaví do cesty, před záhubou může obyvatele zachránit jedině zooložka Sheila Casperová, která studuje chování netopýrů, její asistent Jim a místní šerif Emmett Kimsley. Trojice zjistí, že agresivní netopýři jsou produktem vědce, který je infikoval virem, proměňujícím neškodná zvířata v zabijáky. Stopy vedou do opuštěného dolu, kde netopýři nocují a výprava do těchto ponurých míst vyvolává mrazení v zádech. Sheila a Kimsey musejí sebrat veškerou odvahu, aby se spustili mezi spící netvory a zlikvidovali celou jejich kolonii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Na film se lze dívat jen jako na velkou legraci. Pokud je to myšleno vážně (a asi jo) tak film hodně shazují levné a nepovedené triky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mama mi hovorievala, že ak je mesiac červený, že to je na ňom krv a niekoho zabijú.“ Mňa to bavilo. Pôvabný zvierací horor, v ktorom nielen posledná scéna jasne pobavenému (myslím) divákovi dokazuje, čo si o sebe tvorcovia s potmehúdskym úsmevom počas nakrúcania mysleli. Toto naozaj nie je nejaký smrteľne vážny zvierací horor, mŕtvol je v ňom síce hrozne veľa a atmosféra je vydarená (SPOILER dokonca sa príliš nenaruší, ani keď po prvej polovičke dôjde na poriadnu "apokalyptickú" masakru priamo v mestečku SPOILER). Na strane druhej, napriek určitým kladom (výprava, herci, vtip, akcia, láska, sex), sa jedná stále len o priemerný zvierací horor. Určite by ste si ale mohli vybrať aj horšie, tento sa aspoň nebojí za všetky tie klišé zábavne odstreliť... sám seba. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Nevadila mi tujen zatraceně rychlá kamera, kvůli které jsem nestíhal ani sledovat, kde je obrazovka televize, natož co se na ní děje, ale i chabý a ohraný děj a triky (čti netopýři) horší jak titulní hrdinové v Útoku obřích angreštů. Lou by měl přestat brát všechno a začít si aspoň trochu vybírat. Neříkejte mi, že by to k ničemu nevedlo, spousta herců si vybíráním vytvořila velice dobrou kariéru. I když musí být někdo, kdo bere vše, jenže podle mě má Lou na mnohem víc. Tenhle film u mě nezachrání ani scéna k popukání s guanem až ke krku (k popukání z toho, že by ti netopýři dokázali vysrat tolik sraček, pokud teda nesnědli něco špatnýho). S ubíhajícími minutami je ten film stále větší blábol a i občasná jiskřička autorské invence ho nedokáže nakonec zachránit. A vlastně nezachrání ani diváka. Chcete vědět, o čem je ten film? O guanu, o hovně. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopim scénaristu a producenta, že v letech od 1950+ vrazí čas, energii a prachy do filmu, který má postrašit lidi, ale zároveň v něm působí něco tak totálně nestrašidelného jako netopýr, had, krysa, hemeroid z prdele. Tento film je televizní, jak kabaretní show TV Novy, je to klasická nudná sračka, která se kupuje a posléze zařazuje 3x ročně do pozdního vysílání, protože je to levné a splňuje to díky žánru "horor" to, co má komerční televize odvysílat alespoň jednou za měsíc. Tento film tedy není ničim jiným, než "výrobek určený k zaplácání hluchých vysílacích míst". Pokud jste udělali tak kardinální chybu a tento film si někde stáhli a pak ho sledovali doma s milenkou v naději, že jí postrašíte a ona vám roztáhne i podruhé, aby zahnala strach, pak zapřemýšlejte nad svým filmovým vkusem a odhadem filmů. Po tomto kousku vám usne dřív, než nasadíte šprcku. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Proč jsou ti lidé venku?" Nikdo tomu nevěří." „Tady v Texasu si každý myslí, že snědl Šalamounovo hovno." Nu, nejen v Texasu, ale tady jde o krvelačné netopýry. Doktor McCabe si přiveze z ciziny dva netopýry, s nimiž dělá experimenty. Zvýší jejich inteligenci a nakazí je virem, který mohou předávat dalším netopýrům. Ti se stávají agresivními s chutí na lidské maso a současně následují své dva vůdce. Již úvodní útok na dvojici v autě je působivý. Kamera je sice běsná a střih šílený, ve výsledku je však masakr slušný. Útoků přibývá, krev stříká, vnitřnostmi se nešetří. Sám příběh má napětí. Efektní je masakr v městečku, kde vybuchují auta, lidé proskakují skleněnými dveřmi a do toho se třepotají tisíce netopýrů. Jak už to bývá, vloží se do všeho armáda. Zelené mozky by nejraději vše vybombardovaly, ale hlavní hrdinové mají jiný plán. Otázkou je, zda ho stihnou včas. Mechanické modely dvou ďábelských mutantů jsou vydařené, hejna netopýrů věrohodná. Alespoň tu nejsou rozpadávající se levné pixely. V rámci filmů o netopýrech je to lepší kousek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S klišé popretkávané príjemné béčko s nadpriemernou réžiou a skvelým strihom. Nezaškodilo by pridať sex a gore, aby to bolo dokonalé. Aj tak je to dobrý horor, i keď ku konci už stráca tempo, ale skvelý posledný záber, kombinujúci to najväčšie klišé s inováciou, potešil. Postavy sú predvídavé a otrasne napísané - tak ako to má byť. Poteší napr. hlavný Kokos na snehu Leon a jeho afektovaný a rádobyvtipný vedec. Predvídavý, ale cekom zábavný film. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem vyrůstal, film o městečku napadeném agresivními netopýri. Je to fajn béčko které má pár dost dobrých scén(pohled netopýrů na policejní auto nebo celá scéna s útokem netopýrů na město). Stejně tak jako mi nevadí těch dost nelogických kiksů, či hloupoučkým příběhem. Nejvíc mě ovšem baví celá csfd, jak tady každej že to má slabý efekty. Vždyt je to béčko z 90 let proboha. Ale též mi přijde zajímavé že už nikdo nezmíní pěkné netopíří figuríny od Grega Nicotera. Já se bavil výborně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

MARABUNTA+CHOBOTNICA Poctivý zoohoror, ktorému to slušne odsýpa, má fajn hudbu. Z filmu cítiť, že tvorcovia sa vyznajú v obore - nič nenaťahujú, so žánrovým klišé pracujú tak akurát. Po akcii prichádza reakcia a z pomedzi ľudí sa rýchlo vytvorí osvedčená skupina: Drsný policajt, hláškujúci černoch, krásna blondínka a zmagorený vedec, ktorá nemôže sklamať... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Solidně obsazené béčko, které se z šedi filmů na podobné téma vymyká snad jen závěrečnou scénou, která mírně obměňuje téměř povinnou pointu těchto snímků. /16. 2. 2011/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový film o obehraném tématu, kdy vláda dělá genetické, nebo jiné výzkumy na zvířatech a potom se jim to zvrtne. Kolik takových filmů jsme už viděli? Jenže tady se skloubil film, který se vymyká kontrole sám o sobě. Herecké obsazení i výkony jsou na dobré úrovni, co se však týká triků i samotného děje to je opravdu nefalšovaná bída. Netopýři jsou neskutečně obratní, inteligentní a hlavně nezastavitelní (prokoušou i pletivo jako nic). Zobrazené létající hejno je jen digitálním výmazem filmového štábu a nic horšího jsem už dlouho neviděl. Co se týká hudby, tak tady jsem neutrální. Nebyla sice nic extra, ale určité úryvky na mě působili celkem příjemně a určitě vylepšili film. 30% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

bubububububu!!!! Jsem velký agresivní masožravý a inteligentní netopýr! Animální horory jsou většinou na jedno brdo (a taky dost o hovně) a tenhle není vyjímkou. Není špatný, jen ho sráží místy až trpané efekty, debilní kecy a klišé kam se člověk podívá. První půlhodinu, či možná více jsem nudou skoror umíral, pak už se to dá. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Krvavý měsíc !!" - "Co ??" - "Moje máma říkala, že když je měsíc takhle do ruda zbarvený, někdo umře.." - "Šerife, jestli se mě snažíte rozveselit, tak zbytečně.." ;) Ale béčkař Louis Morneau to v rámci tohohle batmanovského porna zvládl víc než slušně.. Alespoň v mém případě.. Nesmírně příjemně laciný film.. ()

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

Niektoré scény ma fakt pobavily, no žiaľ ich cieľom bolo vyvolať v divákoch iné emócie, ale ak máte viac ako 10 rokov, tak tu nič hororové nenájdte. Neskutočne banálny príbeh, keď prepracovanejší dej majú aj niektoré pornofilmy, dialógy úplná katastrofa a triky na úrovni Eda Wooda. Navyše neskutočné šibrinkovanie kamery počas akože hororových scén vám nielenže pôjde riadne na nervy, ale môže spôsobiť aj žalúdočné ťažkosti príp. bolesti hlavy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalší ž čeľade Animalus mutantus horrorus, tentokrát z energických rokov 90tych ( ako napr. THE RELIC, DEEP BLUE SEA, LAKE PLACID, MIMIC atď ) a celkom slušný. Pokiaľ uvážime, že známy scenárista John Logan ( GLADIÁTOR, posledné bondovky ) sa iba rozbiehal a triková stránka len zvýrazňuje béčkový pôvod filmu, je to zábavný prírastok k tejto módnej filmovej vlne. A záverečné sekundy sú zrejme jedným z najoriginálnejších koncov v tomto žánri. A nemyslím to ironicky. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Žijem z vedomím, že horory zo zvieracou tematikou sú zvyčajne zlé. Netopiere ma o opakui nepresvedčia, lebo sú naozaj zlé. Zlé aj ako geneticky upravené lietajúce myši aj ako film. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Bože, jak mně chybí tyhle pohodový příšerkový béčka, kdy se ze začátku šlápne na plyn a až do konce se jede. Sympatický obsazení, Revellova hudba, pěkná kamera a výprava, na béčkový poměry solidní rozpočet umožňující filmu vypadat v rámci mezí epicky a rozmáchle, triky od KNB EFX Group a netopýří očíčka ve tmě. Radost pohledět. ()

Reklama

Reklama