Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (990)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Stallonova akčná tvorba deväťdesiatych rokov ma aj napriek jej popularite moc nebaví, pre mňa je to jeden priemerný film vedľa druhého, ale Demolition man je výnimka. Ponúka jednu z najoriginálnejších a vlastne aj najzaujímavejších zápletiek celého žánru, dvaja drsní muži na opačných stranách zákona zo starého nekompromisného sveta, ktorí zvádzajú svoju vlastnú vojnu aj v tom novom, prakticky zbavenom násilia, ale nielen neho. A tak film okrem štandardnej akčnej línie ponúka práve aj spoznávanie tohto nového systému, pričom si na tom dali tvorcovia skutočne záležať a tak je tu nespočet skvelých nápadov a situácií, čo sa postará aj o dostatok humoru. Ale predsa len ma trochu mrzí, že film si svoju nastavenú úroveň neudrží a v druhej polovici sa to už začne postupne zhoršovať a finále ma už prakticky vôbec nebaví. Ale aj v druhej polovici sa stále nájde dostatok zaujímavého a tak sa to dá bez problémov dopozerať. Veľkým plusom je samozrejme aj obsadenie, perfektné hlavné duo Sylvester Stallone a Wesley Snipes, ktorý takéhoto psychopata hrá vynikajúco a tak vždy, keď dostane priestor ho aj naplno využije, k tomu výborné zloženie policajného zboru, hlavne sympatická Sandra Bullock, nebavil ma vlastne jedine zakladateľ celého tohto systému so svojim pomocníkom a nanešťastie neskoršie práve oni dostanú viac priestoru. Po akčnej stránke to tiež nie je zlé, ale predsa len by som čakal trochu viac. Film celkovo pôsobí dosť ambiciózne a práve preto ma prekvapuje, že jeho akčná zložka pôsobí dosť komorne a aj celkom obyčajne. Dobre sa pozerá hlavne na súboje, na čom má hlavnú zásluhu Snipes so svojim bojovým umením, ale väčšina prestreliek za moc nestojí a aj tá jedna naháňačka je skôr sklamaním. No určite chválim celú sekvenciu v múzeu, ktorú mám z celého filmu najradšej, ale vydaril sa aj úvod s vysadením, no toto mohlo byť podstatne dlhšie, Stallone sa tu mohol postarať aj o viac protivníkov. Ale aj tak sa na akciu pozerá pomerne dobre, teda s výnimkou finále, ktoré mi už prišlo, ako z nejakého braku. Takže celkovo by to určite chcelo lepšiu akciu a čiastočne zmeniť druhú polovicu, ale kvôli skvelej zápletke, dvom akčným ikonám a množstve vtipných nápadov je to pre mňa klasika, pri ktorej sa vždy dobre zabavím. 79% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie na sta honů je cítit ze všech stran. Sylvester Stallone a Wesley Snipes se prostě pro tu dobu nedokázali narodit nebo spíš ji nedokázali pochopit. Dělají si co chtějí, divák se baví, hlášky padají jedna za druhou a právě proto je to tak geniální. Oni si ty role evidentně užívají, naprosto fantastickým způsobem nutno dodat. K tomu zajímavé roličky v rolích herců, které víceméně znám a mám je rád: Jack Black, Rob Schneider nebo Denis Leary. To pro mě dělá film hlavně komedií, komedií vítězící nad akčností, která ale dokáže velet scénám v obouch případech, ať už zábavností a parádností se týče. Demolition Man je prostě muž, který se s nikým a ničím nesere. Tohle je sice z jinýho filmu, ale přesto to porovnání se sem hodí. Kdo nemá rád tenhle film jakoby nežil pro akční filmy mládí. Kór pro tento obzvláště. --- Copak ty nevíš, k čemu vede tekutý transfer? - Jasně. Děti, cigaretka, vyjídání ledničky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toho budeš litovat do konce života. Obě dvě vteřiny." Občas porušuju slovní morální statut, na záchodě neumím použít mušličky, často si vyměňuju tělesné tekutiny s Leninou Huxley a nikdy jsem nenavštívil muzeum prezidenta Schwarzeneggera. Asi proto čerstvě rozmrazenému policistovi Spartanovi tak rozumím a neuvěřitelně se bavím při jeho konání, jehož primární příčinou je honění zločince, ale přitom jen tak mimochodem likviduje poklidně totalitní San Angeles. Spartan je prostě skvělý, breptající policistka Lenina roztomilá a "napravený" zločinec Phoenix taky nemá chybu. Tohle je zkrátka snímek dokonale uspokojující můj filmový nevkus. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já Demolition manovi musim trochu zvednout hodnocení. V rozjetejch 90. letech ten svět budoucnosti vypadal jako naprostá bizarní hovadina. Všichni jsme si mysleli, jak po nedávnym pádu komunismu ve východní Evropě nás čeká nádherná svobodná budoucnost a vono hovno. V roce 2012, kdy jsou na každym rohu kamery, radary, dokonce třeba DP Praha má v úmyslu v metru zřídit kamerovej systém, kterej bude rozpoznávat obličeje, pomalu se začínej zavádět daně na nezdravý jídlo, apod., musim říct, že autoři filmu (bohužel) měli docela dobrej odhad... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava, která se jen tak nevidí, plná primitivních zbraní, vtipného herectví švadlenky Sylvestera Stalloneho, cool záporáka Wesley Snipese a se sympaticky naivní Sandrou Bullock a všech obyvatel. Celý film je natočen s tak příjemnou nadsázkou, že nemohu dát méně než 5 hvězdičkové hodnocení. Každým zhlédnutím film zraje jak víno... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • Na základě scénáře byla napsána také kniha, v jejímž závěru se John Spartan setká se svou dcerou. (Tygrys)
  • Píseň „Demolition Man“, která doprovází závěrečné titulky, vyšla na albu skupiny The Police s názvem „Ghost in the Machine“ již v roce 1981. Sting tuto píseň speciálně pro film upravil a nazpíval znovu. (BrianStorker)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama