Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (990)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toho budeš litovat do konce života. Obě dvě vteřiny." Občas porušuju slovní morální statut, na záchodě neumím použít mušličky, často si vyměňuju tělesné tekutiny s Leninou Huxley a nikdy jsem nenavštívil muzeum prezidenta Schwarzeneggera. Asi proto čerstvě rozmrazenému policistovi Spartanovi tak rozumím a neuvěřitelně se bavím při jeho konání, jehož primární příčinou je honění zločince, ale přitom jen tak mimochodem likviduje poklidně totalitní San Angeles. Spartan je prostě skvělý, breptající policistka Lenina roztomilá a "napravený" zločinec Phoenix taky nemá chybu. Tohle je zkrátka snímek dokonale uspokojující můj filmový nevkus. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedená akční sci-fi se slušnou porcí komedie. Z akčních filmů a komedií už jsem sice tak nějak vyrostla, žádný z herců navíc nepatří mezi mé oblíbence a přece jsem se u "Demolition Mana" dobře pobavila a zasmála nejen jako šestnáctileté děcko, ale i jako dospělá, cynická bytost. Pravda, poprvé to bylo o něco lepší:-). 71% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobrý a chvíľami aj vtipný akčný film. Sylvester Stallone a Wesley Snipes tu podľa mňa podali skvelý výkon. Najviac sa mi ale na filme páčili vtipné hlášky a okamihy napr. ako Stallone jedol hamburger z potkanieho mäsa, alebo mušle na záchode, alebo stroj na nadávky, alebo virtuálny sex, no proste tieto drobnosti človeka potešia. Naozaj z tohto filmu človeka zamrazí, akáže budúcnosť sa pred nami rysuje. Myslím si, že už dnes máme okolo seba prvky podobné Demolition Men všade okolo nás. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle sci-fi, které se odehrávají v blízké budoucnosti, se s přibývajícími roky stávají zajímavějšími. Demoliton Man je zábavnou vizí roku 2032, která není tak úplně mimo, jak by se mohlo zdát ještě v době premiéry. Z klasické formulky Stalloneho filmů se vyloupla zábavná kritika společnosti s příměsí fetiše na pozdní 20. století. Příjemným bonusem je tu věčně usměvavá Sandra Bullock. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Wesleyho Snipese a jeden z těch lepších Sylvestra Stalloneho. Dva drsňáci z 20. století, každý na druhé straně barikády bojují proti sobě a společnosti futuristického města někdy v budoucnosti a každý má svůj styl. Charisma mají oba na rozdávání a těch hlášek co je tu ke slyšení. "Johne Spartane, máte pokutu jeden kredit za porušení morálního statutu." ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • V kanceláři policistky Leniny (Sandra Bullock) je možné na poličce spatřit figurky Batmana a Jokera z filmu Batman (1989). (NiaWolf)
  • Způsob použití tři mořských mušlí místo toaletního papíru zůstává dodnes záhadou, ale scenárista Daniel Waters alespoň prozradil, proč se rozhodl použít zrovna mušle. Při psaní scény, ve které John Spartan (Sylvester Stallone) odchází na toaletu, nemohl přijít na to, jak by měl takový záchod budoucnosti vlastně fungovat. Proto se rozhodl zavolat svému kolegovi, který byl shodou okolností zrovna na této místnosti. Ten se kolem sebe rozhlédl a řekl, že vidí jen ozdobný sáček s mořskými mušličkami. Waters se toho chytil a nezapomenutelná scéna se třemi mořskými mušlemi byla na světě. (NiaWolf)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama