Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Charles má k dokonalosti daleko. Na živobytí si vydělává drobnými krádežemi a podvody, a kromě toho rád a ochotně zapomíná, že je také otcem dvou dětí. Potomkové se ovšem o svá práva hlásí, a to v nejméně vhodnou dobu - Jack má právě v plánu konečně a definitivně zbohatnout a vůbec není nadšen přítomností své dcery Kelly, která utekla z dětského domova a oznámila mu, že hodlá žít s ním. A kdyby jen to. Sdělí mu také, že její bratr Eddie je v podobném zařízení, kde s dětmi zacházejí velmi surově, a donutí otráveného Jacka, aby chlapce unesl. A tak se Jack Charles vydává za svým velkým "kšeftem" - s dvěma dětmi na zadním sedadle a s policií v patách. Jejich putování je velmi dramatické, už proto, že se o tátu lumpa zajímá vedle představitelů zákona i sličná novinářka a obě děti. Jack postupně, tak trochu proti své vůli, propadá jejich kouzlu, důvěru a lásku. Velký a úspěšný podvodník z něj asi nikdy nebude, ale jako táta má své možnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl malej, tak by se mi tenhle film určitě líbil, ale dneska už mi to přijde jako pěkná kravina, nudná, bez jakékoliv špetky humoru a grácie. U filmu jsem se ani jednou nezasmál a už když jo tak nuceně u toho jak se Swayze ohrazuje tím že neni žádný táta. Ty dvě hvězdičky si snad zaslouží opravdu jen pár světlejších scén a mladičká Halle Berry. Film má do komedie hodně daleko a Swayzemu se role táty vůbec nehodí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejné a to by nikdo nezměnil. Slabý scénář a herci(obzvláště Patrick Swayze je spíše tvářička pro ženy než herec nebo tvrďák). Kdyby tento film byl přímo pro televizi dalo by se ještě řící, že je dostatečný, ale v jakémkoliv jiném případě jde o zbytečnost, která potěší možná jen skalní fandy pana učitele z Hříšného tance. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková rodinná komedie, ale zase teda nějak zvlášť moc dobrých vtipů nebo vtipných situací se tam nenachází a i tak se mi to líbí a docela dobře jsem se bavil. Sice příběh je jako u stovek dalších podobných filmů, ale Patrick Swayze je tady skvělej, teda do tý doby než ze sebe začne dělat hodnýho tatíka a celej příběh se nakonec v dobré obratí a ten konec je už fakt trapnej, ale co čekat od podbných, který maj navodit dobrou atmosféru a nechat oddychnout, to by asi nějaký usekaný hlavy nebo nějakej špatnej konec nenavodily, ale přece jenom by tomu neškodil líp vymyšlenej konec. A taky je trochu škoda, že se tam víc neukázala začínající Halle Berry, ale i tak si myslim že si to průměrný hodnocení zaslouží ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná Americká rodinná komedie, kterou do koukatelných vod povyšuje Patrick Swayze v jedné ze svých lepších rolí (i když si většina lidí myslí opak). ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jaka mlada Berryova tady jeste je :) Nerikam, ze ted je stara, ale tady jako by ze skoly prave vylezla :))) No, tohle je fak ubohej pokus o rodinnou komedii, tohle neni zrovna Patrickuv rybnicek number one! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl na kazetě společně s filmem Gremlins, takže když jsem si pustil jeden, tak většinou jsem koukl i na druhý. Proto je u mě asi víc oblíbenej, než u většiny zde. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrick Swayze během svojí kariéry toužil po kvalitních rolích a vehementně odmítal plytké role. V jednom období tak stihl natočit poměrně rozpačité filmy (Město radosti) anebo atypické road movie, ve kterém táta hříšník svým dvěma dětem ukáže, jak se o ně umí postarat, i když má za sebou pobyt v kriminále a dokáže se i polepšit. Chybou bylo samotné Swayzeho obsazení do role otce, protože vedle svých dvou dětí vypadal jako jejich o několik let starší a výstřední sourozenec. Přesto film dokáže utáhnout, protože mu herecké kvality nikdy nechyběly. Dočkáme se nesnadného sbližování dětí se svým problémovým tátou, ale film si netroufne překonat určitá zaběhaná scenáristická schémata, a tak se z nesvědomitého táty postupně vyklube táta s morálními hodnotami. Podle mého bylo zaděláno na víc. Film se rozhodl vydat méně komplikovanou cestou a nesnadná úskalí uklidil po americku z cesty. Příznivci road movie a filmů pro celou rodinu si film dají mile rádi. 60% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl rád čistokrevné komedie, neboť můj smysl pro humor je záhadný a jen velmi malé procento komedií mě dokázalo pobavit. Táta lump není vyloženě špatný film. Na deštivé nedělní odpoledne je to dobrá volba, ale proplouvá tak strašně kýčovitými vodami, že náročný divák se během projekce chytne za čelo a bude prosit Boha o odpuštění, že DVD vložil do přehrávače. Filmu dost chybí nápaditost. Rodinná road movie je otřepané téma, emotivní útok na city v podobě dětí je pro mě přímo nesnesitelný a co se týče komediální stránky, tak o té snad ani nemůže být řeč. Pobavila mě pouze scénka, kdy se J. Charles svěří, že se v kufru auta pochcal jako koroptev. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že jsem na tento film narazil v televizi úplnou náhodou a nesplést si ho z jiným filmem (který jsem kdysi viděl) – podle strohého obsahu, asi bych tento „klenot“ nikdy neviděl. Patrick Swayze sice patří mezi moje oblíbené herce, ale tenhle film patří k tomu nejslabšímu, kde se objevil. Výrazně mu nepomohla ani další slušná herečka Halle Berry (která tady taky zrovna neperlila), protože vše se točí hlavně okolo těch dvou držkujících fakanů, kterým bych být jejich fotrem rozbil držku hned na začátku a poslal je oba zpátky do děcáku…Mělo to pár dobrých i vtipných pasáží, ale jako celek šlo o podprůměrnou podívanou (20 minut fakt nezachrání zbytek té nudy…). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Swayze slabý nepovedlo se, děcka se snažily a ty jako otec taky a celkový příběh hraje trochu dobře přesto se mi to dvakrát nelíbilo. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Slabá útěková krimi-komedie. Hlavně co se týče hlášek, akce a humoru je to dost zlé. Na druhou stranu je tu Patrick Swayze a příjemná stopáž. Takže projednou, ok. ()

Reklama

Reklama