Reklama

Reklama

Kuťáci

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Československo, 1976, 7 min

Obsahy(1)

Prvé dobrodružstvo dvojice Pat a Mat. Mat sa vracia domov s nákupom a chystá sa pripraviť večeru pre seba a Pata. Kurča sa už pečie a už treba len umyť taniere. Pat prichádza na večeru, ale je celý mokrý. A čo vlastne bude na večeru? (pravo)

Recenze (57)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já ten první díl viděl a bylo mi divný, proč se to tak divně jmenuje :-) Tyhlety neuvěřitelně vtipné příběhy o dvou kutilech (kdoví, zda v tom nemá prsty Přemek Podlaha ;-), kteří vždcky všechno zkazí (docela by mě zajímalo, zda to není spoiler ;-), vtvoření podle animací Vladimíra Jiránka, jsou opravdovým kultem... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím si spolehlivě ublížit při jakékoli domácí práci a tak rád sleduji chyby zkušenějších, abych se mohl dopustit chyb vlastních. Nicméně některé úvahy dvou ze tří nejzkušenějších československých kutilů daleko překračují hranici geniality. Mám na mysli zejména zastavení proudu vody zauzlováním vodovodní baterie, což nedokážu napodobit ani svým revolučním hmatem pro tři ruce, jedno ucho a všechny čtyři palce u nohou. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Napíšu komentář k prvnímu dílu, protože abych psal za všechny se mi zdá blbý. Pat a Mat jsou fakt super kuťáci, jedině díky nim mám super fantazii, ale ne tak dobrou jako oni. Pokaždý když něco zkazím a snažím se opravit, dopadnu jako oni a ostatní se smějou. Pracoval jsem ve skladě, kde mi jeden kámoš tyto dvě postavičky připoměl a od té doby jsme oba dva pracovali jako Pat a Mat. Oblíbili jsme si jejich, tvz. gesto a to jsme používali. Bohužel už je s tím konec, protože on se oženil a našel si jinou práci. Ale vrátím se k tomuto seriálu. Stalo se to kultem pro děti a díky jejich fantazii dokonce píšou po každé pohádce upozornění, že jsou to jen animované postavičky, kterým se nic nemůže stát a aby se je nepokoušeli napodobovat. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První díl sice ještě nemá ten správný šmrnc jeho následovníků, ale už je zaděláno. Tahle dvojka se mi líbí možná i proto, že opravy kola, spravování a vyrábění čehosi vypadají u nás hodně podobně. Skvěle vyrobená zábava, která ovšem v novějších dílech po r. 90 přebírá spoustu prvků crazy komedií a působí malinko předimenzovaně. O absenci geniální hudby ani nemluvě. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Miloval je kamarád, miloval jej brácha, miloval jej soused, miloval je celý národ, takže bych celému seriálu dal 5 hvězd :: )) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Pohádka typická pro Českou republiku. K srdci mi moc nepřirostla, ale to neznemaná, že nedokážu ocenit filmové kvality. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Je-li špatně vycentrovaná vodovodní baterie, tak je potřeba posunout dřez. Dojde-li posunutím dřezu k přerušení odpadových trubek, tak je potřeba vyvrtat díru v podlaze, kterou proteče odpad k sousedovi o patro níž. K vysušení mokrého souseda je nejlepším přístrojem vrtačka. Pečené kuře letící z pekáče do oblak někdy nelze zastavit ani vypnutím digestoře. Rozpůlit vejce pilou nebo sekáčkem je těžší, než to vypadá. Čekat s obědem na vylíhnutí kuřete z vejce se poněkud protáhne. Taková ponaučení jsem si odnesl z prvního dílu seriálu A je to! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +doplněné o moc pěkné polské vyprávění, to u nás nemáme, zábavné, odlišné od pozdějších -slabší hudba, slabší zpracování/// Hned zmíním, že jsem to viděl v polském vydání. Ale je tomu docela rozumět, takže je to zajímavé. Trošku zvláštní, že poláci u toho mají mluvený komentář, ale je docela trefný. Jinak tady to začalo a jak víme, začalo to dobře. Což mě těší, zrodil se totiž kult a jeden z nej večerníčků./// Celkem 79%/// ()

boshke 

všechny recenze uživatele

První díl ještě nic moc. Oba dva bez čepiček mne trochu děsili, hudební doprovod á la dechovka mi k tomu také moc neseděl. Mimochodem proč začínal Mat v červeném, pak přešel k šedému, aby se pak zase vrátil k červenému? 70% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Každý z dílů Pata a Mata má svůj půvab a své kouzlo plné humorně pojatých fyzikálních zákonů. Ke shlédnutí zde. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Oč se Přemek Podlaha roky snažil, tohle Ti dva zkazí za pár minut! Dětem bych zakázal sledování takového kutilství. Malé děti napodobováním se učí a proto potom mohou klidně zdemolovat celou domácnost. Vliv podobných drsných filmečnů začal právě v této době pronikat i do kreslených filmů zdejší provinience. Kam se na ně hrabou Americké a Asijské drsňárny. jen se podívejme na nebezpečné hodnocení tohoto dílu! Nyní je to 92 procent těch, co hodnotí tuhle hrůzu KLADNĚ! K tomu není co dodávat. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jsem si řikal, že tento díl má opravdu nezvyklou kameru a jinou grafiku, už je mi to jasné. Jedná se o první díl. Neuvěřitelné, co musí tito dva nešikové absolvovat aby se vůbec najedli! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat je kultovní seriál-večerníček, ale zdá se mi, že si ho ani tolik nevážíme. Je trochu škoda, že nejlepší fanouškovské stránky tohoto seriálu jsou švýcarské a nejzdařilejší amatérská kopie-parodie je dánská. Každopádně: BRAVO! ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Houby, nic tomu neschází a není to slabší než pozdější díly. Kuťáci aneb Co uděláte, když se vám spálí kuře? Co takhle vzít vajíčko a vychovat si vlastní? Začátek kultu. K tomu není co dodat! ()

Reklama

Reklama