Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Falko 

všechny recenze uživatele

Znizujem hodnotenie zo styroch na 3 hviezdicky, lebo uz sa mi to teraz nepacilo az tak, ako v case, ked som to videl v kine. Sice som si z filmu nic nepamätal, ale pocity zostali na 4*. Zacalo to podobne, ako Fincherov thriller SEDEM (1995) a neskor sa dej prehupol do uplne niecoho ineho, ako som ocakaval, co bola skoda, ale nebolo to zase nudne. Bitky boli celkom slusne, najviac som sa nasmial v tej restauracii, ked dal Seagal tomu chlapikovi facku, az ho prehodilo niekolko metrov. Celkovy dojem z filmu v dnesnej dobe zostava teda u mna pri troch hviezdickach... 28.11.2010 _______ Steven Seagal - (Poručík Jack Cole) +++ Keenen Ivory Wayans - (Det. Jim Campbell) +++ Bob Gunton - (Frank Deverell) +++ Brian Cox - (Pán Smith) +++ John M. Jackson - (Donald Cunningham) +++ Michelle Johnson - (Jessica Cole) +++ Stephen Tobolowsky - (Christoper Maynard) +++ Produkcia: Steven Seagal) +++ Hudba: Trevor Rabin +++ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Ty Jacku? Pár dní s tebou nebudu mluvit! A proč ne? Protože, od tý doby co děláme spolu, jsem byl zmlácenej, popálenej, střelenej, vyhozenej z okna a všechen můj majetek shořel na popel. Jsem bezdomovec! Co se známe, nepotkalo mě nic dobrýho! No ale poznal jsi účinek jeleního penisu a to stačí... NEVOLEJ MI, NENECHÁVEJ VZKAZY, NEFAXUJ MI, JAK UVIDÍM NA SVÝM OKNĚ PTÁKA SE ZPRÁVOU NA NOZE, SHODÍM HO DOLŮ! A NEPOSÍLEJ MI KYTKY!" Ano, Glimmer Man je posledním excelentním filmem Steveho Seagala, kterej je opravdu jeden z jeho nej klenotů a hlavně, kterej stojí za to!!! 90% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Předposlední (před Lovcem policajtů) vskutku seagalovský drsný film, který navazuje na řadu prvních filmů o muži na správné straně zákona. Tentokrát si zahrál policistu vyšetřující rituální vraždy, za kterými se však skrývá daleko více než jen obyčejná vražda. Seagal, sice už s malinkým bříškem, ale stále ve výborné formě, předvádí to, co od něj čekáme – souboje tělo na tělo, dobrá kamera i střih nám přinášejí slušné souboje, dobrý partner, vtipné hlášky. Steven už sice i zde začíná některými hláškami (a zvláště tibetským růžencem) upadat do toho svého asijského mírumiluvného světa, naštěstí je to v umírněné míře a zní to spíše vtipně. Co je však na starších seagalovkách dobré, je vždy zajímavý příběh a dobrý záporák. Nejinak je tomu i tady a i proto považuji tento film za skutečně velmi dobrý a povedený. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná je to opravdu nejlepší Seagalův kousek, ale znamená to vůbec něco? Jeho filmy prostě nejsou pro každého. Steven tady začal slušně hláškovat a společně se svým kolegou vytvořili zábavnou dvojici policistů. Bohužel si neodpustil několik sci-fi soubojů, které umí jen on. Glimmer Man tedy určil maximální hodnocení, které jsem schopen udělit Seagalovým filmům. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Záhadný detektiv Jack Cole, série rituálních vražd a ruská mafie, to je Glimmer Man. Solidní, nenáročná segalovka s nesourodou dvojicí detektivů. Film si bere inspiraci z kultovního Posledního skauta (1991), ale vůbec to není na škodu. Keenen Ivory Wayans coby parťák Seagala funguje na jedničku. Spousta hlášek, celkem dobrá akce a pár fajnových vychytávek, jako třeba břitva ukrytá v kreditní kartě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)
  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)
  • Pôvodne mal byť film omnoho väčšieho rozsahu po vzore filmu Posledný skaut (1991). Keď sa situácia zmenila, mnoho plánovaných scén sa nenatočilo pre ušetrenie rozpočtu, napr. výbuch lode jedného z protagonistov, či viac explozívnejšia finálna scéna z múzea. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama