Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Seagalovek, o tom nemíním diskutovat. Rituální vraždy, ruská mafie, hrdina s utajenou minulostí, zajímavé souboje (obzvlášť ten závěrečný - jen nechápu co znamenala ta divná kamera :)) a hlavně - konečně někdo docenil Casablancu:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takový Seagalův Poslední skaut, což je samozřejmě hodně nadnesené srovnání, nicméně není zas tak úplně mimo. Glimmer man je nadupaný akcí a hláškami, je dobře obsazený a velmi schopně míchá žánrová klišé (mafie, povinný hrdina s tajemnou minulostí). Pro mě možná i nejlepší Seagal vůbec... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když člověk zabíjí jiné lidi, je označen slůvkem vrah. Když vrah zabijí ve městě, kde je policajt Steven Seagal, už to není vrah, ale sebevrah. Steven Seagal vyšetřuje v Los Angeles tak zapáleně že přidělá práci úředníkům na magistrátu hlavního města Kalifornie - Los Angeles, ti totiž musí na rychlo začít schánět obrovský nezastavěný pozemek na vybudování nového hřbitova. Na branách největšího hřbitova v USA pak bude nápis : "Na tento hřbitov dodává mrtvoly výhradně a pouze Steven Seagal" . ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějak nepřesvědčil zvlášť "bezezvučný" bitky mi tam neseděly, protože nebylo slyšet to starý dobrý Seagalovský křupání kostí. Velký plus za Stevea a v kolika jinejch filmech vidíte chlapa kterej pojídá jelenní penis v prášku? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Main Title (02:27) ,2. Emergency (01:22) ,3. In The School (00:52) ,4. Run This Number (00:30) ,5. We're On Our Way (00:30) ,6. Punishment And Purification (00:30) ,7. I Gotta Tell My Kids (00:49) ,8. Christopher Maynard / Bless Me Father (04:03) ,9. Deverell Industries (01:31) ,10. The Ambush (01:24) ,11. Got It Come On (00:19) ,12. Our Lady Of Angels (00:49) ,13. I'm Trying To Help (00:49) ,14. You Are Persistent (00:49) ,15. The Meeting (00:49) ,16. Finale (02:51) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Len hmla a tma. To je všetko, čo o tebe viem,“ prenesie v jednej chvíli sympaťák Keenen Ivory Wayans (ktorého evidentne škrelo, že jeho bráško Damon hral v Poslednom skautovi a tak si na konto tiež jedno buddy movie pripísal) a my podvedome tušíme, že človek, ku ktorému smeruje toto temné vyhlásenie, bude mať vrkoč a ovládať aikido. Bleskový muž je ďalší typický film Stevena Seagala. Alebo nie? Nuž... ani nie. Jasné, je to seagalovka, ale v prvom rade buddy movie. Už to je samo osebe originálne, pretože Seagal bol doteraz samotárskym hráčom, ktorý sám kosil drogové mafie, skorumpovaných fízlov a iných magorov. Občas mal parťáka, ale bol to alebo zradca, alebo ho zastrelili v úvodnej scéne. Bleskový muž je však plnohodnotná buddy movie ako z učebnice. Aby toho nebolo málo, navyše ide zároveň o jemnú kombináciu so serial killer, čo je na Seagala skutočne riadne netradičné, ale nečudo, že sa na to podujal, keďže v 9O. rokoch trilery o sériových vrahoch frčali. Avšak po niekoľkých rituálnych vraždách sa zase ocitneme v známom svete drsnej ruskej mafie a hrdiel podrezaných nabrúsenými kreditkami. Tak či onak, táto kombinácia seagalovky, buddy movie a serial killer je v mnohom super. Hoci sa jednalo o jednu z najlepších seagaloviek, diváci na to paradoxne nepočuli a snímka s rozpočtom 45 miliónov ich na celom svete zarobila len 16. Kino Považan NMnV 1996 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Opet Seagal a opet jsem nic necekal, ale tentokrat jsem byl mile prekvapen. Na Seagala celkem netypickej pribeh, zadny unesli(zabily) mu pritele (pribuznyho) a Seagal je vsechny vymlati, ale takova prumerna detektivka s peknejma vrazdama. Hodne filmu pomohlo, ze Seagal vsechno nedela sam, ale ma partaka a rek bych, ze film vic tahne prave Keenen Ivory Wayans nez Seagal. V Seagalove podani nepusobi hlasky, kerejch tu je celkem dost, nic moc, ale kdyz je dela Wayans tak sou cool a par je opravdu vtipnejch. Co se tyce souboju tak tech tu je celkem dost, docela krvavejch, ale me zklamali. Souboje jsou vyreseny stylem zaber na Seagalovo hlavu, zaber na padouchovo hlavu, zaber na Seagalovo ruce, zaber na padoucha jak leti nekam do hajzlu - to vse zrychlene a hraje k nim naprosto dementni hudba. Zadny, ze by se nejak zmenila, proste hraje furt ta sama jako pred bitkou a navic nejsou slyset zadny udery. Ale opet tu sou nejaky typicky znaky Seagalovek, ktery naserou. Seagal je opet bejvalej clen specialni jednotky, vi vsechno nejlip a dela budhisticky sracky. Celkove na Seagala sice nadprumer, ale v zanru kriminalek jen prumer, ale myslim, ze Seagal muze bejt rad i za ty 3*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Snímku, který je plný rituálních vražd a jeleního penisu, strašně podráží nohy příšerný (resp. žádný) zvuk, špatné záběry a občas podivné souboje. Za to je tu spousta dobrých hlášek a slušně fungující ústřední dvojice. Nerad koukám na tenhle film, právě kvůli tomu otřesnému zvuku. Žádná aikidó technika mě nezaujala. 50% 45 miliónů dolarů(rozpočet)/36,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." Ten růženec, jelení penis v prášku, ostrá kreditní karta, důchod od CIA a filmografie slavného lamače kostí napovídají, že tenhle nemluvný týpek Jack Cole se skutečně prát nechce. Jenže ho vždycky někdo přemluví, což je zábavné, stejně jako trefné hlášky jeho málo informovaného parťáka Jima. Mě to vždycky hodně bavilo, takže jsem schopen přehlédnut i to tupé klišé, že zlí jsou zase Rusové a ještě k tomu i Srbové, kteří si vůbec neváží té velkorysosti, že jim humanitární bombardovaní vojsky NATO dalo jedinečnou příležitost zemřít na svém a přesto cizím území. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů se Segalem, možná proto, že to je ještě pořád před tim, než začal svojí kariéru pomalu, ale jistě zabíjet debilníma sračkama co točí posledních 8 let, ale boužel tady se tvůrci jako vždycky rozhodli, že ze segala udělaj, skvělýho vtipálka, kterej má spoustu správnejch zásad, neni možný ho dostat na detektoru lží, protože dokonale ovládá svoje emoce a je prakticky s tim svým šťoucháním do nepřítele nepřemožitelnej a k tomu všemu tam ještě chodí v nějakým pyžamu, aspoň že Wayansovi tam občas nakopali držku a vypadá jakž takž jako normální polda z normálního americkýho filmu, ale to všechno se dá vydržet protože tady konečně nezachraňuje indiány, ale pořádně vyšetřuje, takže tomu dávám krásný 3* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná je to opravdu nejlepší Seagalův kousek, ale znamená to vůbec něco? Jeho filmy prostě nejsou pro každého. Steven tady začal slušně hláškovat a společně se svým kolegou vytvořili zábavnou dvojici policistů. Bohužel si neodpustil několik sci-fi soubojů, které umí jen on. Glimmer Man tedy určil maximální hodnocení, které jsem schopen udělit Seagalovým filmům. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Trošku mě to připadalo jako snaha o lehký odvar Lethal Weapon, ale akce tam byla i snaha o nějaký ten vtip. 45% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až jednoho krásného dne najdete v zapadlé uličce na zemi pohozenou kosu (na sečení) a vedle v kontejneru na odpadky nacpanou Smrt zaškrcenou tibetským růžencem, musí vám být hned jasné, kdo za tím stojí.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 4.9/10] | me: Originál VHS v pôvodnom znení z dovozu :) Skvelé fóry, Steven tvrdý ako žula a celkovo výborné svižné akčné prevedenie v dobrom mixe. Vynikajúca Seagalovka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale tak tu už začína môj obľúbený Seagalko pomaličky priberať, čomu nasvedčujú aj spomalené zábery pri tých jeho shaolin chmatoch. No stále je to výborná akcia v topke. Ale to mu aj tak teda nebráni pekne nakopať zadky všetkým zlým hošánkom. Klasický jeho, pre mňa priemernejší film, čomu zodpovedá hlavne celkový scenár. Plus dávam za Keenena. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po troch veľkolepejších akčných filmoch sa Steven Seagal zase vracia k trochu menším žánrovkám, tentoraz ale predsa len k ambicióznejšej, ktorá akčný žáner kombinuje s kriminálkou o hľadaní rituálneho sériového vraha a dopadlo to samozrejme vynikajúco. Kedysi som sa tohto filmu ale trochu obával, keďže film dlhší čas nepripomína klasickú seagalovku, napríklad chýba i nejaká menšia rozbehová akčná scéna na úvod, ktorá ešte s nasledujúcim dejom nemá nič spoločné, miesto toho tu len Seagal zachráni mladíka pred samovraždou a rieši sa detektívny prípad, v ktorom by mal figurovať len jeden páchateľ, ale predsa len sa časom ukáže, že je za tým niečo viac. Kriminálna línia je nakoniec aj pomerne originálna, takže dejovo mi to prišlo nadmieru zaujímavé, Seagal tu ako protivníka opäť dostane celú organizáciu, takže sa to našťastie výrazne priblíži aj ku klasickej seagalovke a k tomu tu má aj plnohodnotného partnera, s ktorým sa výborne dopĺňajú. Jedine ma trochu mrzí, že tu vôbec nie je využitý aj osobný motív, vražda bývalej manželky hlavného hrdinu a jeho následné podozrievanie, toto malo celkom potenciál a film by to pravdepodobne ešte vylepšilo, ale nemôžem si sťažovať, aj takto je to skvelé. Plusom je aj obsadenie, ale skôr kladných a menej dôležitých záporných postáv. Steven Seagal je tu perfektný, charizmy má samozrejme na rozdávanie, v akcii má tiež stále čo ponúknuť a páči sa mi aj celá tá tajomnosť a dokonalosť jeho postavy, toto jeho velebenie ostatnými sa mi pri ňom vždy veľmi páčilo. Skvelo mu sekunduje Keenen Ivory Wayans, s ktorým majú mnoho výborných hlášok, dialógov a situácií, výborné vedľajšie postavy, len by to chcelo lepších záporákov, Bob Gunton a John M. Jackson ma zase tak moc nebavili, v iných filmoch tej doby mával Seagal podstatne zaujímavejších protivníkov. Akcia je očakávane vynikajúca, súboje síce za Seagalovou špičkou trochu zaostávajú, už nie sú tak moc zamerané na aikido techniky a navyše sa občas nájde aj nejaký horší strih, prípadne je kamera bližšie, než by bolo najvhodnejšie, ale aj tak sú stále perfektné a navyše doplnené skvelými situáciami, ktoré im predchádzajú, obvlášť všetky tie reči pred akciou v reštaurácii. Poteší aj výborná prestrelka, kde ma zaujal hlavne dôraz na výmeny zásobníkov, ale aj zvyšná akcia, obzvlášť efektný výbuch bytu. Najlepšia je bitka v reštaurácii a finálny súboj, ale všetka výraznejšia akcia je skvelá. Režijne sa to ešte určite dalo doladiť, hlavne atmosférou, ktorá vzhľadom na tématiku rituálneho sériového vraha mohla byť tajomnejšia a temnejšia, ale v rámci akčného žánru je to predsa len slušná úroveň. Takže za Seagalovou špičkou Glimmer Man trochu zaostáva, ale aj tak je to stále perfektný akčný film so skvelou zápletkou, akciou, obsadením a aj humorom. 87% ()

Reklama

Reklama