Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

5150 

všechny recenze uživatele

GLIMMER MAN byl před lety uveden také do kin a udělal na mě dobrý dojem, bohužel po druhém zhlédnutí už zdaleka ne tolik. Jako ve většině Seagalovek, tak i zde je kladen větší důraz na jednotlivou akci, než na samotný příběh, což je škoda. Bohužel ani hlášky (Wayans) mi nepřišly bůhvíjak úžasné, byť je tady mnozí vyzdvihují. Nicméně v rámci toho, co Seagal točí dnes, je tohle pořád ještě luxusní záležitost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o narozporuplnejsi film aky Seagal natocil. Na jednej strane ho natocil po troch svojich najdrahsich filmoch, takze divaci ocakavali dalsi velkofilm, ale kratko pred natacanim producenti filmu brutalne zkratili rozpocet, takze po akcnej stranke posobi dost podvyzivene. Okrem par bitiek a nejakej tej prestrelky tu su z epickejsich scen len dva vybuchy. A aj ked su celkom posobive, tak to zamrzi. Dalsim rozporom je dost temna zapletka o seriovom vrahovi, ale ustredne duo detektivov sa sprava ako v blaznivej buddy movie komedii. Ich slovne prestrelky su vtipne, ale pôsobia dost nepatricne. Mozno ze to v pôvodnom scenári fungovalo, ale film je evidentne dost zostrihany, aby sa zrychlilo tempo, takze aj na tak zavaznu scenu, kedy Seagalovi zabiju exmanzelku, sa rychlo zabudne a Seagala to nijak netrapi. Vdaka tej skratkovitosti som sa nevedel poradne vzit do postav. Technicka stranka je tiez divna. Sice sa este jedna o film so Seagalovho kino obdobia, ale zvoleny reziser patri rozhodne k tym najhorsim s ktorymi v tej dobe spolupracoval. Niektore bitky su natocene dobre (bitka v restauracii, finale), ale niektore su debilne zostrihane a nasnimave vo velkych detailoch, takze vidno velky prd. Aspon ze nesklame finalny duel, ktory patry k tym lepsim a hlavne dlhsim, takze aj Seagal inkasuje nejaku ranu. Samotny Seagal v tej dobe uz nastupil cestu neskutocnych rozmerov, hlavne na bruchu to je najviac očividné, ale v tvári este vyzera cool a v tych par bitkach, ktore mu neznicil reziser ukazuje, ze bol este pouzitelny. Vysledok je taky mišmaš v ktorom si kazdy najde nejaku zaujimavu scenu, ale ako celok to nefunguje prilis dobre. Cize film na jedno pozretie. 5/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Klasická komerční akční tvorba 90. let - dva policajti, jeden je bílej (no sice s korálkami, divnými pohyby a s jelením penisem v pozadí...) a druhej černej a děsně drsnej, vyšetřují nějaké vraždy, nedělají to vůbec profesionálně, ale nakonec to všechno dobře dopadne a my se moc nasmějeme. No dobře, nebuďme tak krutí, na tento snímek se docela hezky kouká a na Seagala to je slušné... ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Perfektní hlášky, kamera, režije, střihy, vizuálno a herci. Dvojka frajerů jako jsou Seagal a Wyans všem ukázali jak má vypadat nejlepší policejní tým, oba chrlily jednu hlášku za druhou a név každém filmu policajt pozná účinky jeleního penisu. Akčních scének je tu přijatelně a hlavně mají perfektní choreografii. Scénka v baru, poté co je Seagal všecky zpacifikuje a rozmlátí půlku nábytku, zazvoní telefon a on řekne " Né je mi líto, ale přijdte za 2 za 3 měsíce, máme tady malou rekonstrukci ". Nebo scénka s Rusy, kdy je Seagal podřezá žiletkou schovanou v kreditce, nemá chybu. HLÁŠKY (Nazem- Líbíš se mu - je mi líto, ale s cizejma nechodím, můj přítel má rád country já spíš rock'n'roll ). Scénka -suspendování Segala na WC ( Jacku dejte mi svůj odznak - do kterýho, že jste to močil? ). Scénka kdy Wyansovi vyhoří byt ( vážně jsi bydlel v tomhle chlívu? Bud ticho. Á co je tohle? Jelení penis? Vážně mě to dojalo. Ale mě ne, pojd už. Hele ty cédéčka možná ještě budou hrát, můžu si je vzít? Kurva už pojd. ) Scénka v paneláku, kdy Wyans je postřelen a vypadne z okna a zachytí se rukou římsy, Seagal se pro něj spustí ( To je pistole a nebo tě to vzrušilo? ) Konec ( Nevolej mi Jacku, neposílej žádný vzkazy, jakmile uvidím na okně ptáka se vzkazem na noze schodím ho dolů ) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledných "pravých" seagaloviek, a jeden z hercových posledných, ako tak vydarených akčňákov. A to sa písal iba rok 1996. Seagal bol proste len supernova, prudko zasvietil a...zhasol. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční filmek který je podle mě jeden z nejlepších S. Seagala. Jsou zde pěkné Seagalovi likvidace padouchů za doprovodu parádních hlášek, kterých je zde opravdu hodně. Příběh je jednoduchej, ale nenudí. Seagalův filmový parťák zde působí asi jako Willisův parťák v posledním skautovi, což je taky dobře. Prostě na filmu nevidím nic, proč bych mu měl dát menží hodnocení než 100% :) ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních filmů se Stevenem Seagalem, který byl ještě koukatelný... Glimmer Man je lahůdkou pro milovníky žánru.. Překvapí spoustou akce, ale i ponurou atmosférou!! Keenen Ivory Wayans se k Seagalovi jako parťák výborně hodí!!! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Podle me jasne nejlepsi film od Seagala. Jak tohoto "neherce" nesnasim, tak musim uznat, ze na tento film se dalo koukat. I treba kvuli tem ritualnim vrazdam, pri jejichz vysetrovani jsem byl opravdu napjaty.... ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Bol som naozaj milo prekvapený. Seagal mi tu nevyznel tak hrozne a naivne, ako v jeho iných filmoch. Naozaj mi tu bol sympatický, ale aj celkovo herecké obsadenie vo filme bolo veľmi dobré. Boli tu aj nejaké pokusy o vtip, čo som videl u Seagala asi prvý raz a hneď to oživilo celý priebeh. Úvod bol trošku kŕčovitý, ale záver bol fakt skvelý, najmä prestrelka pred koncom. A dokonca som videl prvý raz, že Seagalovi tiekla krv, čo ma naozaj prekvapilo, ale samozrejme v dobrom. No fakt by ma zaujímalo: Ako to ten chlap robí, že nosí to isté "pyžamo" celý film? Ale aj tak, podľa mňa najlepší Seagalov film. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tenhle S. Seagal, napomádovaný „machr“ s koženým obličejem, který rád uděluje svým figurám „duchovní“ rozměr, mi připadal směšný od prvopočátku. Do Glimmer Mana jsem se pustil kvůli režisérovi J.Grayovi a byl odměněn legračním dílkem, v němž už je patrné, že při akčních scénách se spíše než titulní hrdina zapotil kameraman a posléze střihač. Nic to však nemění na faktu, že moje babička (87) nenechá na Stevena dopustit. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů Stevena Seagala, který jako policista brání zákon a především pak sám sebe po (překvapivě) křivém usvědčení. Tajemno, gangy, rituály a Stevenovi parádičky kazí pouze jedna věc a to nepochopitelné "odzvučení" akčních scén. Pro mě osobně obrovské zklamání a mínus pro jinak skvělý film. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......možno S.S. mal tak 8 dobrých filmov a tento patrí  k nim.....S.S. vo forme-tentokrát ma i parťáka,ktorý dodáva humorné odľahčenie....dej nijako prevratový ,ale pozerateľné akcia i S.S. občasne utrúsi nejaký bonmot.... ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dříve mi Seagalovky nevadili, koukal jsem na ně i docela rád, ale postupem času to přestává bavit. Pořád stejný. Něco jako Chuck Norris. Tohle mělo sice trochu příběh oproti jiným, ale zásadně mě tu štval Ivory Wayans a Steven jakbysmet. Jedna z těch horších Seagalovek na který se už skoro určitě nepodívám. 20% ()

Reklama

Reklama