Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Grogan 

všechny recenze uživatele

Dva parťáci jdou po pachatelích děsivých vražd. Steven tentokrát tolik nemlátí, jde tu spíš o policejní vyšetřování, ale pár bojových chmatů si vystřihne. Keenen Ivory Wayans mu zdatně přihrává. Humor v míře vrchovaté (jelení penis, rozhovor o Casablance, Wayansovo "nechci tě znát" na konci). Jeden z posledních povedených Stevenových filmů. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu sa neda vytknut jedina vec a tou su vtipne dialogy... Odkedy ta poznam nestala sa mi jedina dobra vec,zbili ma,dokopali,postrelili,vyhodili mi byt do vzduchu.Som vlastne bezdomovec,nechcem ta uz v zivote vidiet,nepis mi,neposielaj kvety,nechod zamnou do nemocnice.... ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavé téma, i když už bylo natočeno na sto způsobů. Detektivka, která se snaží o serioznost, ale ničí jí slaboduché policejní vtipy a ubohý děj. Herecké party nehodlám koentovat. Kční scény dobré, jen škoda, že jsou bez zvuku. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Seagalovská variace na Posledního Skauta. Ve výsledku vcelku podobný obrázek, Musím souhlasit s Lateefem, že nazvučení je absolutně mizerné, souboje sem tam dobrý, ale výsledku nic moc s úsměvně kopajícím Johnem Jacksonem, sem tam trochu vtipu, vychází mi z toho čistý průměr. Steve se nám začíná kulatět a řekl bych, že Glimmer Man byla poslední jakž takž slušná podívaná, kde jsou časy Under Siege a Nica Felliniho - 50 % ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Velká škoda nezáživných fightů, protože být TOHLE lepší, šel bych možná i na 4. Glimmer Man je jeden z nejlepších Seagalů, ne-li vůbec ten nejlepší. Steven je v dobrý formě, jeho hlášky a pušťuchování s Jimem sedí perfektně a rituální vraždy jsou dost mysteriózní. Přestřelky jsou fajn, ale kde je Seagal, tam se musí lámat kosti a to tady rozhodně není. Kamera je hrozná a choreografie taky. Velká škoda, takhle si budete pamatovat možná tak jelení penis. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční thriller s výbornou atmosférou a neméně dobrým hereckým obsazením. Glimmer Man má zajímavý děj, Steven Seagal jako poručík Cole řeší spolu se svým parťákem Campbellem v podání Keenena Ivory Wayanse případy rituálních vražd, drtí ruskou mafii a odhalují vládní spiknutí. Na snímku mě baví zejména již zmíněná atmosféra, která je místy až děsivá. Dále také slušně napsaný scénář, vtipné dialogy a hlášky, kterých je ve filmu mnoho a perfektně tam sedí. Chválím dobrou kameru, která se projevuje zejména v těch akčnějších scénách a soubojích, které mají dobrou choreografii a dobře se na ně kouká. Děj je taktéž povedený, má spád a vůbec nenudí. Seagal je zde v životní formě, láme kosti a hází lidi ostošest, je veselý, samá hláška, velice příjemný zážitek. 8/10. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina mě málem unudila, pak se ale film rozjel v docela příjemnou buddy kriminálku, takže nakonec celkem spokojenost. Musím vyzdvihnout některé relativně podařené souboje a občas dokonce i funkční vtípky a hlášky (nutno podotknout, že se ale dají spočítat na prstech jedné ruky). 65 %. ()

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku povedený snímek se Stevenem Seagalem v hlavní roli. Škoda akorat toho zbytečného okecávání, než se stane nějaká pořádná akce. ()

Reklama

Reklama