Reklama

Reklama

Jean-Marc aneb Život v manželství

  • Francie Jean-Marc ou La vie conjugale (více)

Obsahy(1)

V první části filmu Francoise, aneb Život v manželství odvyprávěla mladá žena, Marie-José Natová, "svůj" příběh svého manželství, tak, jak ho viděla a prožívala ona. Nyní máme možnost vidět druhou stranu mince tohoto vztahu. Jean-Marc vypráví jednotlivé klíčové situace ze svého pohledu, tak, jak je viděl a prožíval jako milující a žárlivý manžel. Samozřejmě vnímá zcela jinak ambice a flirty své manželky, které ona považovala za zcela nevinné. A je nad slunce jasné, že každý viní z rozpadu jejich vztahu právě toho druhého. Film o dvou částech, kde začátek, průběh a konec jednoho manželství vypráví postupně každý z manželů, natočil André Cayatte v roce 1963 a dodnes neztratil nic ze své působivosti a dokáže zaujmout i po čtyřiceti letech. Vždyť téma manželství a dvojí pohled na situace, konflikty a řešení je problém starý jako tato instituce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Radko 

všechny recenze uživatele

Druhá časť dvojdielnej série o jednom manželstve raz z pohľadu ženy a druhýkrát z pohľadu muža trošíčku stráca dych za prvou časťou, možno preto, že ženský pohľad na vec bol v tomto prípade sympatickejší. V každom prípade je však výsledkom zaujímava konfrontačná štúdia, ako vnímajú ten istý vzťah obaja jeho aktéri. Zo zhliadnutého som mal pocit, že na obidvoch stranách prevládal príklon k vonkajším osobám a vzťahom čím neostalo miesto na komunikáciu medzi partnermi. To vždy vedie k odcudzeniu. ()

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 (český okruh) = 4.7.1985, réžia českého znenia = (ČST Brno) (17.2.2011) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhého pohledu na stejný příběh pěkně vyplavalo, jak jsou světy mužů a žen v jednom svazku rozdílné, až je s podivem, kolik lidí je aktuálně sezdaných :) ()

5150 

všechny recenze uživatele

André Cayatte natočil příběh nejprve pohledem ženy (FRANCOISE ...), ale mě se líbil daleko více příběh z pohledu muže... stopáž pouze 95 min. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Jsem unešen tímto dílem, to je přesně má krevní skupina! JE TO REALITA. Sám vím o čem to je - něco podobného jsem zažil se svou poslední známostí. Nepatetické vyprávění muže o rozpolcenosti a rozhodování, zda dát přednost honosnému životu v pařížské smetánce vedle své mladé atraktivní ženy s nervy napnutými a odhánějící jejich nápadníky, před klidnou ušlechtilejší práci pro ardénskou mládež...bez manželky. Pro zlé jazyky: Dopadl jsem skoro stejně. ()

loco 

všechny recenze uživatele

po deseti letech pracneho hledani se mi tento dvojsnimek podarilo konecne sehnat, tudiz jsem si jej dovolil nahrat na ULOZ.TO... prilozene titulky jsou strojovym prekladem ze spanelstiny do anglictiny (tudiz kapku na hovno, ale da se tomu rozumet) ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Sám o sobě hezký, však ničím zvláštní film. Nicméně společně s prvním dílem tvoří výjimečné dílo. Je zvláštní pozorovat stejný příběh různýma očima. Někdy nám téměř přijde, že sledujeme úplně jinou dějovou linii - jak moc se někdy může lišit náš pohled od pohledu našich nejbližších... Je skutečně vina pouze na jedné straně? Nebo jde mnohdy jen o řadu nedorozumění, za která nikdo nemůže? A jak se s určitou situací vypořádává žena? Jak muž? Je to zvláštní takto sledovat stejné situace z ženského a mužského pohledu. ()

Reklama

Reklama