Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou temného příběhu z roku 1942 je Leon Bernstein, nezávislý fotograf, který ve čtyřicátých letech pracuje pro noviny New York City. Svůj život zasvětil práci, křižuje ulicemi s policejním rádiem připevněným pod palubní deskou auta a přenosnou temnou komorou v kufru. Dokáže tak rychle a úspěšně dorazit na místa zločinů často dřív než policie, a udělat fotky zločinů, nehod, gangsterů, zasahujících policajtů nebo třeba i politiků, které pak okamžitě doručit novinám. Je stejně zadobře s policajty i s lumpy, do ničeho se neplete, pouze fotografuje.

Je v tomto oboru považován za nejlepšího a jeho schopnost dorazit na místo činu dříve než konkurence a dokonce dříve než policie mu vysloužila přezdívku "Velký Bernzini". Potíže nastanou ve chvíli, kdy ho na základě jeho schopností a znalostí požádá atraktivní majitelka exkluzivního manhattanského nočního podniku Kay Levitz, aby jí pomohl proti mafiánovi, který si říká Portofino a dělá si po smrti jejího manžela nárok na její podnik. Bernstein, který nikdy neměl u žen příliš velký úspěch, je okouzlen její krásou a nabídku navzdory svým zásadám přijme.

Tvrdí sice, že je to dobrá příležitost získal další dobré fotky, ve skutečnosti je však ženou okouzlen a zamiloval se do ní. Začne pátrat, ale zanedlouho muže najde mrtvého ve svém vlastním bytě. Informuje policii, ale sám se stane hlavním podezřelým z vraždy. Navíc se ukáže, že o případ se zajímá také FBI a velmi zajímá také mafiánské bosy. Bernstein postupně odhaluje složité spiknutí kolem přídělového systému na benzín zavedeného v době druhé světové války, do kterého je zapletena mafie a vláda a na jehož pozadí zuří válka dvou mafiánských rodin. Odhalí a vyfotografuje gangstera Sala, patřícího k rodině Farinelli, který je informátorem soupeřící rodiny bose Spoleta. Pod pohrůžkou prozrazení, od něj získá nejen informaci o tom, že Levitz byl zapleten do šmeliny s benzínem, ale také slib, že ho včas upozorní na místo, kdy a kde Spoleto zmasakroval bose konkurenční mafiánské rodiny. Vzápětí je však Sal zabit a Bernstein se má stát obětí najatého vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

emma53 

všechny recenze uživatele

Hodně situací na mě řvalo NE, je to na trojku. Faktem je, že scénář byl trochu chaotický, takže se mně občas stalo, že jsem se v tom ztrácela. Pak ta zvláštní pomalost, lenost nebo jak to nazvat byla obojživelníková. Tudíž chvilku to bylo fajn a za moment mně to vadilo. Ale pak je tu  to velké ALE, kdy musím vyzdvihnout senzační atmosféru. Ta se jim povedla na jedničku a koho si nechávám naposledy je Joe Pesci, který si v podstatě ukradl film sám pro sebe. Sympaťák s foťákem z kterého tryskaly moc krásný fotky. To bylo také velké plus, že tvůrci si dali záležet s výběrem fotek. Suma sumárum, tu čtvrtou hvězdu dávám Bernzinimu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Parádní snímek, skvěle vystihující atmosféru doby. Joe Pesci je vynikající, ale nenapsal bych nedoceněný, ale spíše neznámý snímek! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný a málo viděný retro noir, kde místo soukromého očka operuje bulvární fotograf. Působivá atmosféra, pěkná výprava a velmi dobří Pesci a Hershey. Příjemné překvapení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velice nevýrazný a nenápadný film. Co rozhodlo o smírném hodnocení je především excelentní Joe Pesci v hlavní roli a místy originální režie Howarda Franklina ladící do temného noir-filmu. Příběh moc chytlavý není a po skončení filmu jsem si na něj ani nevzpomněl, ale technická stránka filmu nemá chybu. Podobné filmy se už dnes vůbec netočí. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Příjemný a dobře laděný film s vynikajícím Joe Pescim.Ta role mu sedí jako ulitá.Podle mě nedoceněný snímek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká retro detektívka ako z nedávnej doby napríklad film Motherless Brooklyn. Fanúšikovia pomalých detektívok budú asi spokojní, ale ja som sa nudil. Mne tento typ filmu nesedí. A aj Pesci mi tam pripadal taký nevýrazný. Ale výpravu to má peknú a dobová atmosféra je vydarená. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Možná, nebo spíš tomu něco velmi chybí. Bylo to takové nedodělané, fádní a mnohdy nepřehledné. Jinak celkem dobrá atmosféra. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Amerika v době války a Joe Pesci jako fotograf zachycující svým objektivem pravou tvář New Yorku. Příběhově nic převratného, ale atmosféra 40. let byla skvěle nastíněna, líbily se mi černobílé záběry skrz objektiv a nejpůsobivější byl samozřejmě fotomasakr na konci. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Príbeh banálny a predvídateľný, ale TÁ vypiplaná atmosféra 40s (kulisy, kostýmy, nočná ulica)! Noiroví fandovia si môžu kľudne pripočítať 1* navyše! 3,5 ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Příjemná posmutněle hypnotická krimi s netradičním hlavním protagonistou. Bulvární fotograf s uměleckou duší těkajíc mezi válkou gangů a sympatiemi k svůdné femme fatale. Plus stylová retro atmosféra New Yorku čtyřicátých let. A vidět Joe Pesciho v hlavní roli je taky svátek. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vypravou i atmosferou dejme tomu ok, ale jinak je to prazdnota... a ani dobre obsazeni nepomuze. I kdyz jsem se snazil o divacky proaktivni pristup, byl jsem zklaman. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Stojí za pozretie najmä pre atmosféru 40. rokov v New Yorku a postavu fotografa stvárneného Joeom Pescim. Aj keď tá jeho romantická linka mi neprišla veľmi presvedčivá. Vo filme si inak zahrajú aj dvaja známi herci zo Sopranovcov - Dominic Chianese a Jerry Adler. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Prostředí čtyřicátých let minulého století je vystiženo dobře,zápletka je místy poněkud zamotaná, ale Pesci je dobrý herec, umí udělat takové "psí pohledy", že je mu člověku líto. ()

Locksley 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč byl Jerry Goldsmith nahrazen Ishamem. Na You Tube je k poslechu celý nevydaný soundtrack a je dalece lepší a napínavější než Ishamova romantická výplň. ()

Beer11 

všechny recenze uživatele

Pro Joea Pesciho mám slabost. Jeden z mnoha jeho filmů s mafiánskou tématikou, ve kterých se cítí jako ryba ve vodě. Kdo jiný by zvládl s takovou grácií zahrát podřádného fotografa, co krouží kolem mrtvol a celebrit jako sup. Toto je film vněmž se fotograf stane detektivem. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Fikce , avšak loosely based on New York Daily News photographer Arthur "Weegee" Fellig. Bernzy je reportér, má umělecké ambice, vidí NY jinak, žije životem oddaným své činnosti. Zahleděn do Kay, ta je však o moc výš než on, nejen výškou , ale i majetkem, ambicemi, přesto na kratičko při dělaní jisté laskavosti, se jí přiblíží a je políben a smí jí ukázat svou knihu fotografií. Tento skrytý milostný vztah je podle mě prvním plánem, jediným zdůvodněním, proč jde do tak riskantní situace, focení masakru mezi dvěma mafiánskými gangy. Jistě, jeho výmluva je, že je to jeho práce, le stejně to dělal kvůli kráse a noblese Kay ()

Reklama

Reklama