Reklama

Reklama

Den & Noc

  • USA Day & Night
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2010, 6 min

Režie:

Teddy Newton
(další profese)

Obsahy(1)

Když se Den, radostný chlapík, setká s Nocí, cizinkou jasně temnějších nálad, přeskakují jiskry! Den a Noc se zpočátku jeden druhého bojí a mají k sobě nedůvěru a rychle si jeden druhého znepřátelí. Ale jak začínají poznávat jedinečné kvality toho druhého, docházejí k závěru, že každý z nich nabízí odlišný pohled na stejný svět. Přátelství jim oběma pomůže objevit zatím nepoznané. (HBO GO)

(více)

Recenze (135)

T!ckTack 

všechny recenze uživatele

Tenhle krátký animovaný filmeček jsem viděl v kině pro „navnadění“ před „Jak vycvičit draka“. A díky tomu jsem si ten den z kina odnesl 2 skvělé filmové zážitky. Day & Night je Pixarovský experiment, který se mimořádně povedl. Hříčka 3D animace (nikoli 3D filmu „vše lítá kolem mě“) a 2D animované masky nad filmovou vrstvou dopadla dokonale. Postavičky Den a Noc nám ukazují, že když dva dělají totéž. Shrnuto: rozmilé, novátorské, musíte vidět :-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Před začátkem nového Toy Story jsem dostal nepříjemný kopanec do zadnice v podobě tohoto jednoduchého kraťasu. Nedá se sice říci, že by mágům z Pixaru docházely nápady (těch je tu hned několik a většina jich i pobaví), ale ruku na srdce: čekal jsem mnohem víc. Po předchozím králíkovi z klobouku anebo zaučujícím se zeleném marťanovi jde jednoznačně o krok zpět. Asi první krátký film od mistrů, který dokazuje, že důvtip není vším... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

další pixarovská hříčka, která je bez podstatného příběhu. Má sice působivé provedení, ale jako bych už něco podobného kdysi viděl. Vic než 3 hvězdy nedám a zkuste se na to podívat v HD kvalitě tady: http://vimeo.com/57697350 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

První ukázka, že i u Pixarů jsou jenom lidi. Doposavaď jejich nejslabší dílko. Kromě opalujících se a dovádějících děvčat je to bohapustá nuda. Účast proslovu Václava Havla bych bral spíše jako náhodu než cílený nápad ze zámoří. Když si tady pročítám komentáře, tak mě to asi jenom minulo. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Den i noc mají svou krásu, poezii, zázraky, ale i kýč... Zde je to vše polarizováno a zosobněno do dvou postav a sledován vývoj jejich vzájemného vztahu. Hloubku tomu dodává především komentář v perfektním podání Václava Havla. Objevné komentáře: Lavran, Flipper Další zajímavé komentáře: Pethuska, Stanislaus, F.man, Caminzind ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Svoj hlas pre chorvátsku verziu zapožičal aj vtedajší prezident Ivo Josipović. (mkee)
  • V pôvodnom znení počujeme Dr. Wayne Dryera, motivačného rečníka a spisovateľa, ktorého prednáška zo 70-tých rokov odznie počas rádiového vysielania vo filme. Režisér Teddy Newton si pamätal Dr. Dryera ešte z nahrávok, ktoré si púšťala jeho matka, keď bol malý, a tak sa rozhodol jednu z nich zahrnúť do filmu. (mkee)
  • Hudební motiv z úvodu je předehra opery "William Tell" z roku 1829 od skladatele Gioachino Rossiniho. Druhá část této skladby je známější jako hlavní hudební motiv Lone Rangera. (ČSFD)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama