Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina sezónních dělníků je odvezena na utajené místo ve Švédsku. Zatímco v celé zemi panuje zimní počasí, dělníci jsou obklopeni letní krajinou. Mají za úkol postavit budovy a zařízení, jejichž účel neznají, plány dostávají po částech. Všichni byli upozorněni, že se s nimi nebo kolem nich mohou dít zvláštní věci, ale očekávají že nasmlouvaný rok práce rychle uběhne a pak se s mimořádně velkou odměnou vrátí domů ke svým rodinám. (p6qwre)

(více)

Recenze (4)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Námetovo funkčná myšlienka, ktorá vo svojej dobe ako režijne, tak aj herecky zástáva svoje zaslúžené miesto v škandinávskej filmografii a svojím spracovaním pôsobí viac znepokojujúco, ako sa tento feel pokúša dnešná, nemálo vyhypovaná svorka na-po-dobiť. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád námety s davovov psychózou, v ktorých skupinka ľudí prepadne vlastným "démonom", pričom im zo dňa na deň čoraz viac hrabe na mozog. Lenže toto bolo tak nevýrazne slabé, až ma zaujíma, na čom všetci "šľapú", že dokopali tento "chudobný" omyl, až k tak závratnej úrovni, ako je 70%. Nakoľko však triezve oko skepto-kritika nepustí, neostáva mi nič iné, ako to tu trošku "skresať". Ďalšou obrovskou chybou je zavádzanie diváka, že sa jedná o horor. Toto je už po niekoľký (tisíci) krát, opäť scestné zaradenie, ktoré zbytočne vyvoláva nereálne očakávanie. Bieda, veľká bieda je táto trápnosť - 40% ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Dvanáct měsíců léta s mrazivým koncem... I když už film celkem zestárnul, stále je patřičně působivý. Jo, a všichni herci jsou naprosto civilní, uvěřitelní, je to prostě moc dobré. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl označení "12 měsíců trvajícího léta" jako "švédské Solaris". S tím rozdílem, že tentokrát na odlehlém místě působení neznámých sil nejsou vystaveni vědci, ale stavební dělníci. Ti se na rozdíl od vědců umí aspoň trochu bavit. Napínavé či znepokojující scény jsou občas prostřídany odlehčenými nebo humornými. Určitě stojí za shlédnutí...3,5* ()

Reklama

Reklama