Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Mervyn LeRoy s J. Edgarom Hooverom spoločne vytvorili pohľad do histórie Federal Bureau of Investigation (FBI). Chip Hardesty, idealizovaný agent FBI, rozpráva príbeh svojho života. V jeho spomienkach sa prelína jeho súkromný a pracovný život. Pripomína mediálne známe prípady, ktoré FBI vyšetrovala. Či už to bol známy výbuch lietadla a jeho opätovné skonštruovanie, boj s Ku Klux Klanom a slávnymi zločincami, vraždy Indiánov kvôli poisteniu, alebo špionáž. Chipa vždy preložili tam, kde sa toho najviac dialo a kde bolo treba vyriešiť nejaký prípad. Cestoval po celých Spojených štátoch amerických a s ním sa sťahovala i jeho rodina. Jeho pracovné nasadenie však bolo neraz náročné skĺbiť s rodinným životom. (farfalla)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

James Stewart vzdy patril medzi moje chlapske vzory /spolu  s mnohymi dalsimi/, no kupodivu na rozdiel od koval45 nie som zamilovany Do Stewarta. Tu sa pan Stewart venuje trojpismenkovej organizacii, casto sa miesa rodinny zivot s tym profesionalnym. Taxom si reku po pozreti filmu dal tu namahu a zistil US trojpismenkove organizacie. Tu su : CIA = Central Intelligence agency, trojpismenkova FBI je tuna, NRO = National Reconnaissance Office, NSA = National Security Agency, DOD = Department of Defense, DHS = Department of homeland Security, DEA = Drug Enforcement Agency, DOE = Department of Energy, CID = Counter Intelligence Defense. Len tak na okraj, BIS /Bezpecnostni informacni sluzba/ je tiez trojpismenkova organizacia  a slovenska SIS taktiez  : 52 % ()

koval45 

všechny recenze uživatele

Služba vlasti zavála Chipa Hardestyho do všech koutů světa, prostřednictvím jeho vyprávění i diváka a my tak sledujeme rozmach FBI v průběhu let a zároveň osudy jeho rodiny. Obě linie se dobře doplňují a celkově je to hezky a poctivě natočené. Nechybí napětí, akce a taky dost pomáhá částečně epizodické dělení (hodně mě bavil hon na komouše a vyobrazení indiána jako ropnýho barona celkem překvapilo), protože pocitová délka je daleko kratší než ta opravdová a já se po dvou a půl hodinách skoro divil, že už je konec. No a taky je fakt, že Jamese Stewarta já mám dost v oblibě, takže i kdyby mi předčítal manuál k toustovači, byl bych nejspíš spokojenej. Ale tenhle film má co nabídnout, tak by se snad mohl líbit i ostatním. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Rodinné melodrama prokládané epizodami z historie FBI, včetně masových vražd Osedžů, které reportážně zpracoval David Grann v knize Krvavé prachy (Killers of the Flower Moon) a jejichž filmovou podobu dokončuje Martin Scorsese. James Stewart, který se do role fiktivního agenta dokonale hodí, vyšetřuje také Ku Klux Klan, za velké hospodářské krize pronásleduje nejznámější vrahy a bankovní lupiče, za války operuje v Jižní Americe (poněkud cynicky je zde pojato klišé, kdy se nějaká postava svěří se svým životním snem, a pár minut nato zemře), řídí hon na komunistické špiony a přichází na kloub teroristickému útoku. Je tam prostě všechno, ale nejvíc té rodinné omáčky, takže na čtyři hvězdičky nejdu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama