Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem věděl pouze dvě věci. Že na IMDb si už nějakou dobu hoví na 191. místě a že tenhle film má pokračování, které se mi strašně líbilo (ano, mluvím o Barvě peněz). A po zhlédnutí tohoto snímku si říkám, že přeci jen zůstanu u pokračování. Tím nechci nějak hanit tenhle film, protože ty kulečníkové hry prostě můžu a zde byly skvělé, jenže ta milostná linka… zlomte mi palce, umlaťte mě tágem, ale pořád budu tvrdit, že zde to je jako pěst na oko. Naštěstí jsem se neměl šanci nudit, protože mladý Paul Newman zde předvádí jeden z vrcholů svého herectví (to mi připomíná, že si konečně musím sehnat Frajera Lukea) a Jackie Gleason jako "Minnesota" taky neměl chybu. Kdyby se snímek rozumně zkrátil tak o dvacet minut, tak bych šel na plný počet, takhle musím dát "jen" 80 %. A ještě jednou musím napsat, že Barva peněz je u mě nepřekonána (možná je to kvůli nezaměnitelné Scorseseho režii, možná kvůli Cruisovi, nevím, ale bavilo mě to o něco více). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Na nostalgii si zrovna moc nepotrpím,ale po dalším a dalším shlédnutí tohoto filmu nevím jak jinak bych své rozpoložení opakovaně pojmenoval. Kupodivu (dle počtu hodnotících koukačů) u nás nepříliš známý film, s dehdy již hvězdným (dovolím si nesouhlasit se zde prezentovanými názory ,že jako Newman podává vynikající výkon na prahu své kariéry,--no to snad ne, po více než deseti letech filmování a po takových kouscích jako Někdo tam nahoře mě má rád,-nebo Kočka na rozpálené plechové střeše!!,-ono mu v době natáčení již bylo šestatřicet,totiž...) vynikajícím Newmanem,nádhernou muzikou a úžasně vykresleným prostředím které už nikdy nebude ,,co bývalo". Viz volný a docela zdařilý následovník Barva peněz. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Spíše než sportovním filmem je "Hazardní hráč" sociálním dramatem. Ačkoliv se na Newmanovo herectví dobře kouká, samotný film už tak skvělý není. Mnoho záběrů jsou celky, kamera je spíše statická a když se pohne tak řekněme, že spíše lehce. A když Newman zhruba po čtyřiceti minutách dohraje svojí první velkou hru, tak se začne potkloukat po kavárnách, válet na bytě a vykecávat. V tu chvíli se ztrácí příběhová nit a divák může začít pochybovat o čem film vypráví. Tím pádem bohužel přichází nuda. Povedený konec filmu to částečně vynahradí, ale pro mě ne dost na to, abych "Hazardního háče" neoznačil pouze za lepší průměr. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně film, po kterém bych rád strávil zbytek směny u toho velkého kulečníkového stolu, co tu máme. Paul Newman je prostě frajer, který se pro takovéhle role narodil. Ledabyle proplouvá svou hrou a i přes pomalejší tempo a poměrně dlouhou časovou stopu ani chvilku nenudí. Což mě mile překvapilo. Cigárko, whisky a pěkná ženská k tomu neodmyslitelně patří. Na jeho kulečníkové hry je radost se dívat. A určitě budu muset kouknou i na volné pokračování. Když to alespoň trochu zavání sportem, v jakékoliv podobě, tak nemůžu odolat. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

25 let před tím, než Marty natočil svůj snímek The colour of money, si Paul Newman vystřihl roli samotného biliárového krále Eddieho Felsena. Při vší úctě k velkému Martymu, tento snímek Roberta Rossena je o třídu výš. Největší zásluhu na tom bezesporu má představitel hlavní mužské role Paul Newman, černobílá kamera a samotná ATMOSFÉRA zakouřených heren. Kapitolou samou pro sebe je potom PAUL NEWMAN. Tohle je přesně ta poloha, která mu seděla nejvíce a pro kterou já ho mám tak rád a obdivuju ho. Ještě zářivější ukázkou jeho nesporného talentu bylo potom toto: http://www.csfd.cz/film/9831-nekdo-tam-nahore-me-ma-rad/ Jedním slovem FRAJER s velkým F. Je jasné, že logickým vyústěním bylo potom toto: http://www.csfd.cz/film/7827-frajer-luke/ . Kdo jiný než ON, by se měl zhostit této role!! Co říci závěrem: The hustler není " obyčejným sportovním snímkem ", nýbrž hlubokou sondou do psychologie jednotlivých charakterů postav ( zejména potom té Eddieho Felsena ) a nutno podotknout, že opravdu zdařilou. Potěší i netradiční romantická linie ( Newman - Lurie ) , která spěje pomalu, ale za to neodvratně ke svému tragickému konci. p.s. skutečné znalce boxu, či " Martyho a De Nirova " snímku Raging bull, potěší role bamana v podobě Jakea LaMotty. p.p.s. promiňte, nejsem opilá, jenom kulhám :o) Tohle si budu muset zapamatovat. Mám silný pocit, že by se mi to mohlo ( jednou ) hodit :o) Taky bych mohl ale dostat facku, že Ing. Králíku :o) 90% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel na Manhattanu - použili autobusové nádraží, nějaká doupata na Osmé Avenue a především Amesovu kulečníkovou akademii na Západní čtyřicáté čtvrté. [Zdroj: Shawn Levy - Paul Newman] (Pavlínka9)
  • V rebríčku 10 najlepších športových filmov Amerického Filmového Inštitútu z júna 2008 sa Hazardný hráč nachádza na 6. mieste. (Georgei)
  • Film započal akési národné vzkriesenie popularity poolu. (Georgei)

Reklama

Reklama