Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestovní kancelář World Wind Tour vám hrdě přestavuje 2 000 let britské historie během jediného odpoledne. Prosím, nezívejte, mohli byste zmeškat několik století!

Charlie Cartwright se živí jako průvodce oblíbeného programu „9 evropských zemí autobusem za 18 dní“, a tuhle práci si náramně užívá, vše se tak krásně opakuje, jen dívku má v každém městě a pokaždé jinou. Právě doprovází turnus číslo 225 a vypadá to, že podivnější skupině zatracených Yankeeů ještě nevelel. Tak kupříkladu, na palubě autobusu se nachází rodinka, co se vydala do Evropy s dcerou, které se doma příliš zapalovala lýtka; válečný veterán, jenž si výletem připomíná místa, která jako seržant v roce 1945 údajně osvobozoval; amatérský paparazzi, jenž by rád dostal do postele každou, kterou vyfotil; Američan s italskými kořeny, odhodlávající se navštívit své benátské příbuzné; krásná nákupčí módní konfekce z Minneapolisu, jež si tu rozmýšlí svatbu s poněkud nudným přítelem Georgem. Ten naštěstí zůstal doma ve Státech a sukničkář Charlie tak může v nočním Soho předvést svůj vrcholný pivní trik. Čas se ale neúprosně krátí… (dopitak)

(více)

Recenze (35)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Může být něco zábavnějšího než cestování Američanů po státech Evropy autobusem? Každá postava má svůj specifický charakter a každý stát má svoji národní hrdost, tradice a problémy. Ze snímku ční romantismus 60. let, lehký a zcela lidský humor pomáhající si občas sitcomem a groteskou, svěží odpočinkovou náladu při jeho sledování. Různé humorné situace volně vyplývající z daného místa jsou velmi trefné. Snímek se rozhodně nesnaží pobavit za každou cenu a tak nelze očekávat lecjakou bujarou komedii. Výsadou příběhu je, že se jedinkrát nesvíjí v křečích trapnosti a neuráží. Herecká sestava z mnohých tehdejších hvězd už dnes asi málokomu něco řekne a tak to mnohým zůstane zcela bez povšimnutí, což je škoda. Dnes již to asi nevypadá, ale tento snímek se řadí mezi výbornou klasiku humorného filmu o různých lidech ocitnu-vší se díky výletu na různých místech Evropy konfrontující se s místní mentalitou a problémy. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jedeme dál. Jsme na cestách. O vaše zážitky, místní folklór, tradice i záležitosti srdce, zejména jedné ze zájezdu účastnice, postará se s láskou fešácký průvodce. Tu anglická historie a památky, tu holandský sýrový jarmark, větrné mlýny, tu bruselská krajka, benátské gondoly, římská fontána di Trevi. Z každé navštívené země pohlednice se srdečnými pozdravy rozešleme. Vaši američtí dovolenkáři s World Wind Tours cestovní kanceláří. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Cestovatelská komedie s autobusem plným amerických turistů cestujícím napříč Evropou. Je tu něco málo památek, pestrá skupina figurek, někdo se nudí, někdo má blbý poznámky, někdo vzpomíná na válku, teenagerka si chce užít navzdory tátovi, úchyl fotící lechtivé fotky a turista co krade všechno v hotelích co není přibité musel snad být původem z Česka :) V menší roličce se mihne zpěvák Donovan, který měl příjemné písničky. Jádrem je turistický průvodce (nečekaně mladý Ian McShane), který má v každém městě holku a začne svádět krásnou turistku, kterou čeká svatba. Pěkná, civilní romantika SPOILER u které mě na konci zamrzelo, že to nedopadlo. KONEC SPOILERu. Příjemný film, nevybočující nahoru ani dolů, u které se sice válet smíchy nebude, ale občas se zasmějete a nuda nehrozí. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Nenásilná komedie o tom kterak do Evropy zavítali turisté ze Západu. Nevím do jaké míry jsou svým chováním herci autentičtí, koneckonců rejža byl Newyorčan, takže je zde cítit určitá nadsázka. Nicméně nám Evropanům mají Američani alespoň co závidět, a sice bohatou histórii. Po letošní návštěvě Belgie jsem očekával, že si připomenu atmosféru Bruselu, Brugg nebo Anterpy. Žel bohu ve filmu je jen Brusel a to je skutečně na malou chvilku. Je to takový krátký průlet Evropou spolu s oddychovým příběhem na kterém se podepisuje zub času a někdy nešikovný střih. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se může směle řadit vedle komedie, dobrodružného filmu a romantiky také mezi subžánr road movie. Hodně se tu cestuje, scény se odehrávají v atraktivním evropském prostředí, romantické dějové linie dokáží zaujmout, některé vtipy jsou zdařilé a celkově se jedná o příjemnou oddechovku. Pěkný průměr, fajnová jednohubka za 3*. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama