Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Světoběžník Miki (Predrag 'Miki' Manojlovič) se po 10 letech vrací do Bělehradu. Jsou 80. léta a jeho spolužáci pro něj chystají velkou oslavu na lodi s jídlem, pitím a hudbou. Po mnoha letech se setkává skupina přátel, kteří spolu vyrůstali, dospívali, zažívali první lásky a poznávali svět. Zpočátku rozpačitý, později velice bujarý večírek postupně stírá rozdíly mezi úspěšnými a neúspěšnými, na povrch vyvěrají současné i staré křivdy a spory, dochází k destrukci zařízení i k rozpadu vtahů i osobností. To vše za doprovodu živé kapely, která hraje podivnou směs evergreenů. Divoká noční pitka je vyvrcholením frustrace z neschopnosti a nemožnosti žít životy, které si kdysi vysnili.
Film je dokonalým zobrazením pocitů poválečné jugoslávské generace, která dospívala v nadějných 60. letech, prošla deziluzí let 70. a jejich životy uvízly v nehybných osmdesátkách. Režisérovi se podařilo namíchat vyváženou směs humoru, nostalgie, vzteku i absurdity. Jahody v krku jsou volným pokračováním 10dílného televizního seriálu Grlom u jagode, který Srdjan Karanović napsal a režíroval v letech 1975–1976. (Camac)

(více)

Recenze (3)

dzira 

všechny recenze uživatele

Setkání přátel po letech. Večírek na lodi začíná po první čtvrthodině filmu. A trvá až do konce.... A jde se až na dřeň... ()

Reklama

Reklama