Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Recenze (269)

golfista 

všechny recenze uživatele

Standartní nastavovaná kaše superúspěšného a skvělého filmu. Kdyby se tenhle film jmenoval jinak, neštěkl by po něm ani pes. Roy Scheider sice dělá co může, ale jenom on to nemohl nezachránit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jenom rozbředlá, nastavovaná kaše. Přitom to téma - osamocený dravec mezi hromadou lidských pochutin - je tak divácky vděčné, že z toho lze těžit i na několik pokračování. Ovšem pokud se toho chopí schopný režisér. Což režisér tohoto snímku rozhodně není. Režijně totálně nenápadité, z momentu, kdy parta mladých lidí k sobě sváže lodě, aby tak lépe čelila nebezpečí, šlo vymáčknout mnohem více. I tak charismatická postava, jako byl Robert Shaw v jedničce, tu velmi chyběla. Roy Scheider to sám nezachránil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $102,922,376Tržby Celosvetovo $208,900,376║ Už to nemá patričnú údernosť ako prvý diel ale ešte to obstojí. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Opakované stává se vtipným, tak toto úsloví v případě druhých Čelistí bohužel neplatí. Nevadí mi ani toliko fakt, že se jedná o nepříliš nápaditou variaci spielbergovské klasiky, ale spíše mi leze na nervy neuvěřitelná rozvláčnost a marná evokace děsivé atmosféry... Ta se rozpíjí v dlouhých detailech klidnějších pasáží a zaniká v divokých střizích akčních scén. I Scheiderův Brody je k uzoufání bezbarvý, nevýrazný a panákovitý. Pár slušných lekaček a několik napínavých momentů se z hlubin vynoří, ale většina filmu uvázla na kamenité mělčině nudy a nezáživnosti. Ten žralok je prostě až příliš gumový a strach z něj ne a ne vyzařovat. Proč tedy chodit ke kovaříčkovi, když kovář kuje železo opodál? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá ani zdaleka, ale průměrný film to je určitě. Aspoň, že Steven Spielberg pochopil, že točení dalšího dílu, by bylo zbytečné opakování stejného příběhu podruhé. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už má do geniality daleko (také je tu místo Spielberga prostý řemeslník Swarzc) a pořád je to příjemně koukatelný film. Hlavně protože ještě zůstal Roy Scheider a velká opora z prvního dílu pak skladatel John Williams. Pořád zůstává dost napínavých scén a spektakulární závěr - tentokrát mě ovšem trochu nutil do smíchu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo docela fajn. Roy Scheider má mega chlapácký charisma a teenagerky umí vyděšeně řvát. Chyběla mi jen nějaká finální konfrontace s papaláši, co ho vyhodili z práce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Finding the "Orca" (Main Title) ,2. The Menu ,3. Ballet for Divers ,4. The Water Kite Sequence ,5. Brody Misunderstood ,6. The Catamaran Race ,7. Toward Cable Junction ,8. Attack on the Helicopter ,9. The Open Sea ,10. Fire Aboard and Eddie's Death ,11. Sean's Rescue ,12. Attack on the Water Skier ,13. The Big Jolt! ,14. End Title, End Cast , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak na Čeľustiach 2 niečo prekvapí viac, ako ich existencia (naozaj sa musím pýtať, aká je šanca, že šerifa prímorského letoviska dvakrát v živote napadne gigantický ľudožravý žralok, pričom podotýkam, že ide o dva rozdielne kusy, nie vždy jedného a toho istého?), tak už len fakt, že sa na ne dá pozerať. Francúzsky režisér Jeannot Szwarc (neskôr natočil znesiteľné Vraždy v ulici Morgue s Kilmerom) nie je Spielberg. To ozaj nie. Ale producenti originálu (David Brown a Richard D. Zanuck) sa postarali o to, aby sa stále i napriek tomu jednalo o áčkarskú výrobu, kde je atmosféra uprednostňovaná pred explicitnými scénami. Žralok je desivý a Roy Scheider ako Brody je (stále) sympatický. Žiaľ, kým minule sa mohol spoľahnúť na mimoriadne charizmatických parťákov Shawa a Dreyfussa (ktorý so Spielbergom radšej išiel natáčať Blízke stretnutia tretieho druhu), tentoraz je na to sám. Kvôli tomu pripomína vystresovaného vedúceho letného detského tábora, ktorému v piatok poobede nedorazili sľúbené posily a tak musí všetko zvládnuť sám, byť naraz na viacerých miestach a pôsobiť pri tom dojmom, že je to v pohode. Lenže nie je. Ďalším mínusom je strata momentu prekvapenia (automaticky sa spájajúca s každým sequelom) a fest nudná rovina s tínedžermi. Návrat manželky Lorraine Gary a starostu Murraya Hamiltona je síce pekný, ale ozaj nestačí. Takisto si myslím, že mohli lepšie vyriešiť správanie vedenia mesta, pretože aby nikto Brodymu neveril, že na Amity útočí ľudožravý žralok (pár rokov po tom, čo na Amity reálne zaútočil ľudožravý žralok), to je proste blbosť. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Průměrný, o dost horší než jednička, ale zase jsem se na několika místech trošku bál, občas lekl...ale ta holka na co na konci filmu tak neuvěřitelně ječela mě extrémě srala! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že první hodina není zkrácená na půl. Pak by to díky razantní druhé polovině bylo i na čtyři (béčkové) hvězdy. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zoberte si papier a pero, napíšte tam všetko čo sa vám ľúbilo na prvom diely a potom to vydelte dvoma. Zlý film to určite nie je, no citelne mu chýba Spielbergov rukopis, postavy niesú ani zďaleka také 'plastické' ako v jednotke (ono sa tomu ani nedá diviť, keď ich je tam za tucet) a v neposlednej rade, je to predsa už len mlátenie starej slamy. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oveľa slabšie ako originál, ale stále pozerateľné. Je to však nudné a rozťahané. Žralok škaredý a gumový a bla bla bla. ................50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čelisti jsou samotřejmě nepřekonány, ale druhý díl mi nepřišel zase o tolik horší. Roy Scheider je zase skvělý a ostatní herci to zvládají celkem slušně, na to jak jsou mladí, i když občas trochu přehrávali , ale nejvíc mi tady chyběla ta atmosféra z prvního dílu. Sice v závěru to už nabralo trochu větší spád, jenže fináaě, ač bylo celkem slušně vymyšlený, tak mi to přišlo trošku moc rychle vyřešený. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsou to lepší dvě, možná nebýt prvního dílu i tři, ale co se týče konstrukce dějové zápletky a postav slabota. Scheiderovi zkrátka chybí spoluhráči, ostatní postavy jsou ploché jak Halle Berry a filmu chybí v prvním díle perfektně zakomponovaný pocit boje mezi člověkem a přírodou. Stejně tak budování napětí celkem selhává, pár teenagerů si vyjede na lodích, napadne je žralok a to je celý. Ne že by se to nedalo vidět, vlastně to není špatný film, jen prostě slabý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

You're gonna need a bigger helicopter.. Aniž by se Szwarc musel nějak překotně snažit, postará se o napínavost maestro Williams a co si budeme nalhávat, spíš než té agresivní gumové maketě na útěku z popáleninového centra patří dvojka Martinu Brodymu. Jeho odysea po ose pracovní rutina, paranoia, strach, odhodlání a heroismus je zásluhou Scheidera snesitelná a závěrečný zákrok s „Řekněte Á“ patří k vrcholným technikám dentální hygieny.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Čelisti 2 viděla jako malá holka a když jsem je pak po letech viděla znovu, většinu scén i dialogů jsem si přesně pamatovala. Ať si každý hodnotí dle svého, ale mně toto pokračování přijde lepší, než úvodní díl, kterým si Spielberg zarezervoval místo v první lize a rozpoutal novou vlnu "vodního teroru", který má pěkně ostré zuby. Od té doby koupání v moři už nikdy nebylo tak klidné jako doposud:) Jaws 2 mi přijdou svižnější, akčnější a celkově pro mě mají lepší atmosféru. Jasné, první díl je kult, kde prvně zazněla ona slavná "Tuuu du" melodie:) Možná je to tím, že sám "Big Shark" tady dostává prostor téměř už od začátku, stále se něco děje, zatímco v jedničce není skoro pořádně vidět. Hudba Johna Williamse zůstala zachována a navíc je posílena o pár dalších zvučných tónů. Tento díl je pro mě jeden z těch, který se mi líbí více, než úvodní dílo. Celý snímek svým výkonem vyzvedává Roy Scheider coby výbušný Martin Brody. Hysterická děvčata byla sice docela na ránu, ale zato scéna s vrtulníkem je lahůdka, stejně jako závěr. Velký Bílý Borec si poradí s plachetnicemi, zvládne i vrtulník, ale nakonec ho "odvaří" Brody a jejich setkání u trafostanice. A jak by možná pravil Budd z Kill Billa: "Každýmu bouchačovi sklapne po dvojitý dávce soli mezi kozy." 😁 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na starej film teda klobouk dolů. Atmosféra parádní a žralok vypadá věrohodně. Asi stejně kvalitní a nebo jen o malinko horší než jednička. ()

Reklama

Reklama