Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To že pod Čelistmi 2 není podepsaný Seven Spielberg je patrné z každého záběru a z každé scény. Dvojka se snaží stavit na obrovském úspěchu jedničky a patrně si už neuvědomila, že nestačí jen ten platvový žralok, že by měl dobře sekundovat i příběh. Ten je snadno čitelný už od samého začátku, kdy se ta mládež neustále prohání na svých plachetnicích. Dokonce ani ten žralok už nepůsobí tak predátorsky jako v jedničce, ale spíš připomíná nafukovací lehátko nudně se ploužící po hladině. Hudba zůstává přední devizou celého filmu, o tom není pochyb. Jenžě spíš než vztyčená hřbetní ploutev prořezávající vlny nahání mrazivý strach vyvolávání fotek z podmořského foťáku. Tam alespoň ten žralok působí děsivě. Zkrátka jsou to slabé tři hvězdičky, jež nezachrání ani hrdina prvního dílu Roy Scheider v závěru pořádající elektrické barbecue....... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiadna klišé akčná zabíjačka, ktorú môžeme často vídať v obdobných pokračovaniach. Polovica produkčného (aj výpravného) tímu ostala pokope. Dokonca aj prvá smrť je v neskoršej stopáži ako v jednotke. Roy Scheider hrá minimálne tak dobre ako v jednotke a správcovia sú rovnako neodbytní. Viac pozitív sa ale bude ťažko hľadať. Hluchšie pasáže bez znaku nejakého režisérského fantóma, ktorý by udal hladinu. Je to taká šedá dvoječka. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale nóóo jistě, zase žralok v tom samém zálivu a zase hlad jak kdyby tejden nejed, samozřejmě je velkej jak hovado a nesmí chybět ani kultovní žralokobijec Roy Scheider, já bych bez něj v 70 letech k moři radši vůbec nejel. Neřikám, že to byl úplný debakl, asi nejlepší bylo, když pan režisér nechal kameru zabírat jen moře, protože jak se začal pokoušet o akci, volal jsem Frank Drebina, vrcholovej kousek přijde ve finálovce s vrtulníkem, to jako byl v kině někdo kdo se nesmál a vzal to vážně ? No koukal jsem, že mě ještě čekají další díly, mám dojem, že trojka je o tom, že do toho zálivu přijede žralok - táta jedno z těch dvou z předchozích dílů a rozjede rodinou mstu, tak to už se fakt nemůžu dočkat až to uvidím. Doufám, že bude stejnej i šerif, dítě v ohrožení, lodičky, ukouslá ryba atd. Tady mě mrzí, že to není vysloveně 30 případů kapitána Brodyho a ve všech  30 případech by do zátoky přijel žralok, to bejt šéf TV tak nevysílám nic jinýho. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jenom rozbředlá, nastavovaná kaše. Přitom to téma - osamocený dravec mezi hromadou lidských pochutin - je tak divácky vděčné, že z toho lze těžit i na několik pokračování. Ovšem pokud se toho chopí schopný režisér. Což režisér tohoto snímku rozhodně není. Režijně totálně nenápadité, z momentu, kdy parta mladých lidí k sobě sváže lodě, aby tak lépe čelila nebezpečí, šlo vymáčknout mnohem více. I tak charismatická postava, jako byl Robert Shaw v jedničce, tu velmi chyběla. Roy Scheider to sám nezachránil. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Dvojka vaří z vody a žralok zde vypadá uměleji než v jedničce. Film je moc dlouhý a co chvíli nudí. Likvidace paryby má na závěr grády ale pochybuji že by náčelník Brody něco takového přežil. Nejvíce znepokojující na tomto filmu je fakt, že vcelku normálního člověka jako je Brody napadne, že by se žralok mohl chtít pomstít. Tato myšlenka mimochodem vzala za své v ,,úžasném" bijáku Čelisti IV : Pomsta. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Scény s vrtulníkem se točili celkem 4 dny. (PußyMagnet)
  • Natáčelo se ve státech USA – Massachusetts, Florida a v Mexiku. (Varan)
  • V konečném návrhu scénáře Marge a pilot vrtulníku přežijí útoky žraloků ve vzduchové bublině vytvořené v převráceném vrtulníku. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama