Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jaws II uz sice nie je v rezii Spielberga, ale scenaristicky a rezijne ide stale o vysoko nadpriemerny film. Hrozostrasna atmosfera je stale pritomna, hudba skvela, a reziser Jeannot Szwarc nam stale ponuka nadpriemerny akcny film, so vsetkymi ingredienciami, co patria k serii Jaws. A na poli zralocich filmov ide stale o kvalitnu zalezitost. Dokonca ani dlzka filmu - 116 min-- neodradi, 84 % ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Tvle driv sem to uctival..ale ted to bolelo..strasny..herci..strasny..zralok..strasny..uplnej upadek proti jednicce..vsechno spatne..ale to je taky dobou vzniku..abych nehejtil tak hudba byla dobra (z jednicky) hlavni hrdina byl dobrej (z jednicky) par zaberu na zraloka pri hudbe bylo tak dobrych (z jednicky) a konecny placani do kabelu byl konecnej finish tohohle utrpeni a horici loutka zraloka na zaver tresnickou na dortu..ale memories,hudba,zralok,rob..proste dam 3* ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Alespoň, že z původního ancáblu zůstal Scheider a John Williams. Tito dva pánové drží potápějícíse loď nad vodou. Nemělo to tak nervy drásající atmosféru jako první díl ale i tak se jedná o pěkný žraločí film. Určitě jeden z těch lepších. Jen škoda, že tam žralok nedostal více prostoru jako v prvním díle..třeba na pláži mezi lidma, nebo když ho lovili. Celkově je tam ale těch pravých drsných scén poměrně dost, tak jsem byl spokojen. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Chudák šerif (mimochodem Scheider táhne hodnocení hodně nahoru) ví, že na pobřeží vládne žralok, avšak nikdo mu opět nevěří. Nečekal jsem nic víc, než aspoň solidní hororovou zábavu. Něčeho málo jsem se i dočkal, ovšem na skvělý první díl to nemá ani zdaleka. Stále je zde výborný soundtrack Johna Williamse, ale už nepůsobí tak tajemně a nebezpečně jako předtím. I když útoky žraloka sice vidíme, ničeho detailního se nedočkáme, což je podle mě škoda. Napětí samozřejmě funguje, natahované finále ale zamrzí. Zkrácení by možná neuškodilo, stále to však bylo docela pěkné pokoukání. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Klasický syndrom všech sequelů počátku osmdesátých let. Příběh jede podle osvědčené šablony, vše je větší, výbušnější, krvavější a samozřejmě epičtější. Kupodivu to nedělá ostudu ikonickému rybímu dobrodružství. Nenadchne ani neurazí. Aspoň, že se tvůrci drželi nastavené béčkovitosti. ____ John Williams znovu boduje! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)
  • Většina mořských scén byla natočena v zátoce Choctawhatchee. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama