Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda jedné bezvýznamné postarší vdovy, k níž dojde jednoho pozdního odpoledne v New Yorku, by asi ani v těch relativně ještě poklidných šedesátých letech minulého století nebyla žádnou velkou událostí. I když si vrah zřejmě pohrál s naaranžováním její mrtvoly, i když ji opatřil jakousi svou poznávací značkou, zapadl by tento zločin brzy do zapomnění, kdyby... Kdyby po něm nenásledoval další, provedený naprosto stejným způsobem. A při třetím případu je už i policii jasné, že mají co do činění nejen s mimořádně vychytralým a rafinovaným sériovým vrahem, ale i s člověkem, nadaným jakýmsi zvráceným smyslem pro humor. S člověkem, jehož evidentně baví tahat policii za nos... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

monolog 

všechny recenze uživatele

opravdu dobrá detektivka o tom, jak nám někdy matky můžou pěkně zamotat žití (a to nejen vrahovi a poldovi). hlavně bych vyzdvihl roda steigera, který tu exceluje nejen díky změnám převleků, ale i skutečností, jakou zahrál vyšinutého vraha. polda v podání george segala je sice sympaťák, ale rodovi steigerovi to tahání za nos moc práce nedá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komédia o mužských traumách a fóbiách (všetko okolo žien....čo iné) prezlečená za napínavé krimi plné mŕtvol. Vrah a policajt majú toho veľa spoločného, len ten druhý si dokáže udržať nervy na uzde a ani napriek problematickému vzťahu s matkou nezačal škrtiť ženy aj on. Má môj obdiv. V závere sa schyľovalo k chytrej columbovskej pointe, tvorcovia si ale vybrali trochu béčkovejšie riešenie. Podľa jednej scény sa zdá, že tie konce boli nakrútené dva a prednosť dostal síce ten dramatickejšie výživnejší, ale menej zaujímavý. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděno bohužel až v druhém dabingu, pánové Štěpnička s Mrkvičkou ovšem podali skvělý výkon. Film je milým překvapením, Steigerovi (který opravdu na začátku trochu vypadá jako Richard Burton, taky mě to napadlo) ze začátku nelze nefandit, atmosféra a motivy se postupně vyloupnou a ačkoliv si umím představit napínavější konec, staré divadlo je jistě důstojným místem závěrečné scény. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Menej známy snímok je ozdobený skvelým výkonom Roda Steigera. Vcelku priemernú záležitosť tak pozdvihol do vyššieho levelu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálne ladená detektívka o sériovom vrahovi žien. Rod Steiger pojal vraha ako blázna, ktorý strieda rôzne prevleky a rád sa predvádza. Žiadny veľký mysliteľ to nie je a darí sa mu len pretože policajti na čele s ústredným detektívom sú ešte neschopnejší ako on. Detektívna línia ma príliš nebavila, ale zato neskutočne vtipný bol ústredný detektív a jeho vzťah s panovačnou matkou. Takisto sa mi páčila jeho romantická línia s krásnou blondínou Lee Remick. Takže výsledkom je film, ktorý ako detektívka príliš nefunguje a o nejaké napätie tu nezavadíte, ale ako komédia to funguje dobre. 6/10. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...skôr podpriemerná krimidetektivna rokov 70-tych - nič moc...nebolo to moc vtipné,ani napínavé ,také nijaké....(pre seba: netreba viackrát pozrieť) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

O nicom detektivka, vrazda jednej postarsej zenskej kdesi v New Yorku vobec nie je dobry namet na film. Lebo sa tam nic dohromady nedeje, len sa herci prechadzaju z A do B, C, D ..... nezaujal ma ani ten udajne "vychytraly" vrah, ktory proste vzdy vrazdil rovnakym sposobom, asi nemal napady. To nemal ani scenarista, ani reziser ...... plana zabudnutiahodna vec : 56 % ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Návštěvní den u paní a dam dříve narozených. Na dveře zaklepal "Hamlet" komediant, mistrovských etud principál, jiný vrah. Vyšinutý synek, maniak, jenž před nevyslovenou zlobou matčiny náruče se zamykal. Zvrácená role, krvavé angažmá. Žonglér odstínů, pán kostýmů. Vykreslené pusinky růží barvy rubínu na čele zanechal. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace thrilleru a komedie. Kupodivu to ani není rušivé. Film není žádná pecka, ale Steiger byl fakt výborný. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V New Yorku řádí sériový vrah, který škrtí postarší dámy. Vraždy kromě té první sice nejsou ukázané, ale vrah využívá parádních převleků aby dámy oklamal, s policí si hraje na kočku a myš a s oblibou volá vyšetřujícímu detektivovi. Rod Steiger je výborný, překvapil mě kolik "rolí" dokázal zahrát. Mohl by to být vynikající temný thriler, ale bohužel na straně dobra je ňouma v podání George Segala. Ten se nechává komandovat panovačnou matkou, horkotěžko bojuje s tím sbalit krásnou dívku a tomu policejnímu pátrání taky moc nedá. Celý film posouvá až někam ke komedii, což se k sériovým vraždám moc nehodí. Finále v divadle i infarktová scéna předtím jsou naštěstí výborné, takže ty 3* si to zaslouží. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Zdařilý thriller podobného typu jako film Bostonský škrtič, jen s menšími rozdíly: 1/navíc humor a za 2/vrah vraždí staré osamělé dámy. Famózní především výkon Roda Steigera, který mě v první chvíli připadal jak Richard Burton, krásu dodává Lee Remick a policejní složku George Segal. Steiger předvádí skvělé herecké triky, nejdříve jako kazatel, poté jako instalatér, nejlepší číslo jako 4% prodejce dámských paruk, poté jako policista a nakonec jako žena a číšník, když jde zabít s pomsty mladičkou Kate Palmerovou, aby potrestal detektiva Brummela, který je mu na stopě. ()

Dr.Kongo 

všechny recenze uživatele

Film zápletkou, omezením dějiště na několik ulic velkoměsta (např. v jedné scéně jedou hlavní postavy v jednom autobuse) a černým humorem připomíná pozdější Hitchcockovu Zběsilost. Solidní režie a zejména výborné herecké výkony i ve vedlejších rolích (Segalova matka, etuda trpaslíka na policejní stanici) film posouvají hodně nad průměr. V neposlední řadě chemie mezi Segalem a Remickovou funguje bez chyby. ()

Reklama

Reklama