Reklama

Reklama

Krtek a autíčko

  • Československo Krtko a autíčko (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný
Československo, 1963, 15 min

Obsahy(1)

Krtek jednoho dne s podivením zjistí, že si to kolem jeho hromádky šinou hlučné velké stroje, v kterých se vozí dokonce psi nebo husy. Ihned zatouží také po něčem takovém... (Pohrobek)

Recenze (72)

kinej 

všechny recenze uživatele

Krteček je prostě nepřekonatelný. Zdeněk Miler vytvořil nejen nádherné postavičky, ale i celý jejich úžasný svět. Květiny, stromy, domy, auta, na to vše nahlížíme osobitou a nezaměnitelnou optikou autora. Malé dítě snad ani nemůže docenit estetickou nádheru předváděných obrázků. Můj oblíbený díl je právě Krtek a autíčko, kde se prohánějí nádherně nakreslené vozy mezi vysokými věžáky, za jejichž design by se nemusel stydět ani Ladislav Sutnar. Navíc mi přijde, nevím proč, že děj tohoto dílu se díky zobrazenému pokroku se zákonitě nemohl odehrávat v žádné tehdejší socialistické zemi, ale naopak "smrdí západem." ()

Urs 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka mého dětství :).Podle mě je to nejlepší česká animovaná pohádka, kterou žádná nepřekoná. Myslím, že dnešní "umělci" dnes něco takového nevytvoří. Snad u žádného dílu Krtka od pana Milera jsem se nenudil jako dítě, pro mě naprostá špička českých animovaných pohádek, naprostý veledílo pana Milera, každý díl Krtka stál za to ať dějově, hudba a pozadí té pohádky jsou bomba. Kolik VHSek jsem tímhle protočil :)) Jak říkám, za mně jasných 5 hvězd. ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

Jak krtek dostane kalhotky, už musí mít zase něco, co do nich nenacpe, ani kdyby se přetrhnul. Má jediné štěstí, že v servisní lince ještě netuší, jaký nevděčník to je. Vždyť se tam vypravil bez jediného floka, jako by se nechumelilo! Je to ostatně dost neobvyklé, když se ve dvou úvodních dílech hlavní hrdina vyznačuje hlavně tím, že mu ostatní zařizují dosažení jeho proměnlivých cílů. Přinejmenším bych ty příběhy zkrátil, když už... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zpracování hezké, nicméně ten dopad na diváka, ten Miler moc nedomyslel. Krtci pod dojmem tohoto dílu propadli kouzlu automobilismu, stahují se ve velkém k silnicím, a protože špatně vidí, snaží se projíždějících vozů alespoň dotknout, a ti náročnější pěkně ošmatat. Člověk pak jede na kole a nestačí se vyhýbat černým placičkám na cestách, třeba včera jsem takhle narazil na čtyři. Také z ekologického hlediska je tento díl pochybný, jasně, auto na klíček moc emisí neprodukuje, ale jen málokdo si s takovým vozítkem vystačí víc jak 10 – 15 let, jak mohu dosvědčit z vlastní zkušenosti, a pak zatouží po něčem výkonnějším. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U filmů se často stává, že další díl či pokračování těží z úspěchu prvního a není už tak kvalitní... To ale neplatí o krtečkovi. Za pozornost zde stojí zejména fakt, že myška ještě není kamarádkou a je značně škodolibá! Také tenhle animák byť kreslenou formou zachytil krásnou módu automobilového designu šedesátých let. Velké chromované chladiče, vystouplé blatníky a ,,ploutve'', specifické volanty i nezbytné kapsy na dveřích :-). 5 ozubených koleček. * * * * * ()

Zajímavosti (1)

  • Krtek je druhým majitelem růžového Fordu Thunderbird první generace (1955–1957) s motorem na klíček ve velikosti 1:12. Prvním majitelem byl Karlík, znamý tím, že rozbíjí hračky. (Maulincio)

Reklama

Reklama