Reklama

Reklama

Krtek a ježek

  • Československo Krtko a ježko
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1970, 8 min

Obsahy(1)

Krteček s myškou zachraňují ježka, kterého si nějaký člověk odnesl v klícce do školního kabinetu. Najdou ho mezi vycpanými zvířaty a uniknou i živé kočce. (mau)

Recenze (25)

duddek 

všechny recenze uživatele

Zabrání krtek s myší dětem, aby si ve škole zblízka mohly prohlížet ježka? A kdo jim potom tuhle mezeru ve vzdělání odpustí? Hvězdička navíc za krtkovu nepředstíranou odvahu na konci – tváří v kočičí tvář. (V tomto příběhu se objevuje angrešt. Hnutí na podporu opomíjeného ovoce) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Krtek je moc velký dobrák. Pomáhá i těm, co mu škodí, co se mu vysmívají, co mu nepomohou, když je v úzkých. A to není dobrý příklad pro děti. Opravdu ne. Možná pro děti žijící v kouzelném lese v symbióze s lesní flórou a faunou. Ne pro děti jednadvacátého století. I tak jsou to krásné večerníčky... 100% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krtek a myška v roli ježkových zachránců aneb O tom, jak se ježek kvůli svému obžerství a pohodlnosti do prekérní situace dostal a o tom, že není kočka jako kočka. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele

Napínavá naháněčka ve školním kabinetu mi nahání mráz po zádech ještě dneska. Kočka byla totiž nakreslená fakticky děsivě. ()

Reklama

Reklama