Reklama

Reklama

Krtek a kamarádi

  • Slovensko Krtko a kamaráti
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1995, 6 min

Režie:

Zdeněk Miler

Hudba:

Vadim Petrov

Obsahy(1)

Krteček se snaží získat myšku, zajíce a ježka za své kamarády sbíráním borůvek a třešní. Zvířátka však myslí zpočátku jen sama na sebe, ale později zjistí, že to pravé kamarádství je ve společném kolektivu. (Havelinka)

Recenze (24)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zvířátka Krtkovi seberou třešně a další čerstvé ovoce, co posbíral a v převleku za žebráka, když se pokouší probudit v nich soucit, ho vyženou od svých prahů. Až jeho slzy v nich zažehnou (herdek, to je dobrý paradox, velká škoda tím plýtvat na Krtka) jiskru slušnosti. Rozhodnou se Krtka podarovat ořechy (takže jim to prozření trvá dlouho, vezmeme-li v potaz nejméně čtyřměsíční časový odstup sklizně třešní a ořechů). Nakonec ty ořechy snědí družně pospolu. Krtkovi kamarádi jsou vychytralé sobecké bestie. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem nikdy moc nepobral, ale Krtka mi bylo vždy strašně líto, za tak povedené "kamarády"... 80% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kamarádi se prý poznají nejlépe v nouzi. Krtek je mezi obyvateli lesa populární díky snaze je zabavit, pomoci jim, a tak má kamarádů habaděj. Musí si mezi nimi ale taky vybírat, jinak by se ukamarádoval. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když se někdy kamarádi mohou chovat jako na baterky, je důležité nějaké mít, o čemž se tentokrát přesvědčí krtek a jeho zvířecí parta. Pospolitost a odpuštění vítězí nad sobectvím a lakomstvím. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tu sa jeho kamaráti spamätali, no čo v prípade, ak by to neurobili? To tu už doriešené nie je, ale inak je to milá priateľská rozprávka. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí považuje za šokující díl "Krtek a maminka", který já osobně považuji za vcelku normální. Mně teda přijde daleko šílenější tenhleten díl. Škoda, že nežije Einstein, jedině on by (snad) jeho logiku mohl pochopit. "Kamarádi" sežerou krtkovi, cokoli si natrhá (mimochodem jsem nevěděl, že třešně běžně rostou cca 10 cm nad zemí). Krtek se je snaží vychovat (?), vezme si ze skříně fousy, otrhaný oděv a klobouk a jde u nich žebrat. Mimochodem je zajímavé, že to byl jediný oblek, co ve skříni měl.  Ukazuje to na krtkův zvláštní vkus, nebo se snad obléká pouze na maškarní? A to jako před tím o tento oděv obral nějakého žebráka? Silně pochybuju, že by si ho krtek někde sám spíchnul, přece jenom, jako krejčí byl vcelku ucházející, jak ukázal ve svém prvním díle s kalhotkami. A ten okradený žebrák tedy teď pobíhá někde po lese nahatej? Samé otázky, škoda, že Miler už nežije, nebudou už nikdy zodpovězeny. No ale zpět, krtek tedy jde žebrat po svých kamarádech, a ty mu neukazují fakáče jen proto, že se ještě v r. 1995 v dětských pořadech nepoužívaly. Odhánějí od svých domovů jinak, křikem a děláním ty ty ty. Krtek si sedne a začne plakat, a zde se místní Jezinka.Jezinka mýlí. Kdyby se teď jeho kamarádi odměkčili, zastyděli, dával by díl logiku. Ale oni naopak, rozzuřeni žebrákovým pláčem, vyhánějí ho o to víc. Krtek si teda sundá svůj převlek a vesele se směje a teprve teď se kamarádi zastydí. No co to jako je? Navíc mu na usmířenou přinesou ořechy, z čehož je patrné, že jejich polepšení není upřímné, páč se ukáže, že pouze krtek má kladivo na jejich rozbíjení. Takže bez něj by si na ořechu pochutnal tak maximálně zajíček, co má zuby jak veverka. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže spíš Krtek a "kamarádi" (opravdu v uvozovkách)...doufam, že se všichni přetláskali, až z toho měli fešnou srajdu... :-/ a ježek tu blekotá, jako když k nám za mala chodíval Mikuláš s čertem... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jaká je cena a smysl přátelství? Krtek to ví a snaží se předat to zvířátkům. Někdy to ale přehání. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupíš. Teda. Vlastně úplně špatně. Prachy jsou krásná věc, ale kamarády... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

To pravé přátelství je ve společném kolektivu.... no uff to je věta z anotace ke Krtkovi. :D Každopádně i přátelé Krtek má a nedá na ně dopustit. ()

Reklama

Reklama