Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Tak Krtečka bych si za dohazovače nikdy nenajal, protože zadělat si hnedka na takovej průser?! Ještěže zajíci zůstali v záběru jenom u toho pusinkování, a nebyla tam znázorněná cesta do jináče... fakt brutalita - divim se, že to Milerovi povolili odvysílat, když už natočit zřejmě jo... čekal jsem, co hnědýho to zaječici z toho otvoru vypadne... no, a byly to mláďata--- ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Waw.. moje malé děti (1,5r a 3r) koukají na Krtka a najednou slyším vzdechy - zadívám se a z dírky paní zaječice se kutálejí zajíčci. To jsem netušila, že musím zkouknout nevhodný obsah i v Krtečkovi.. O pár minut později můj tříletý syn ječí a tahá "ze zadku" plyšáka. Hm, tento díl neměl moc výchovný efekt.. ()

Reklama

MoziMedve odpad!

všechny recenze uživatele

Na krtečka koukáme s rok starou Dcerkou která ho miluje.  Dříve jsem si myslel, že cílová skupina krtečka je zrovna cca 0-5 let, takové nevinné, hezké pro děti. Zbylé díly to tak asi opravdu mají a nezavrhnu je, ale díl Krtek a Maminka už nechci vidět. Tématika porodu kdy graficky zobrazují jak malý zajíčci vyskakují s králičí díry je hodně daleko za hranicí nevkusu. Čekal jsem, že třeba králičice zajde někam za křoví ale ne, Koukáte na to ve vší slávě. To už si myslím, že rovnou mohli udělat i to početí jinak si děti budou myslet, že po pusinkách jim taky budou skákat zajíčci z děr. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl na rozdíl od drtivé většiny ostatních "Krtečků" má pro děti jen osvětový význam. Většina z nich při jeho sledování zjistí, jak je to s nošením dětí čápy a podobnou havětí, což rodičům de facto může usnadnit úlohu při případném rozpačitém vysvětlování, jak to s těmi příchody dětí na svět vlastně je. Nicméně na úkor tohoto vzdělání se vytratila zcela a naprosto ona původní poetika celého roztomilého seriálu, což mně osobně poněkud vadí. Ale to je už problém takřka všech novějších dílů Krtka. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Je velmi poučné a zajímavé, že drtivá většina místní komentátorů, píšou věty typu "Nejvíc šokující" "Kdybych to viděl jako dítě měl bych trauma", "Nechutné a brutální" či "To by člověk blil" a "Dítěti by to způsobilo psychickou újmu". Fascinující jak dokážou být některé názory tak pokrytecké. Ve filmech pro dospělé můžu být sexu, nechutností, a nahotin kolik si jen filmaři zamanou, ukazují se detailní záběry, občas se i ušmikávají genitálie, a běžně se říkají a ukazují nejrůznější prasárny. A tihle lidé, kteří tyhle filmy běžně sledují, a dokonce považující za umění nebo romantiku, jsou pak neskonale pohoršení když v Krtkovi porodí zaječice. Propána! Děti přece neshledávají na porodech nic traumatizujícího! Naopak, dle mé zkušenosti to děti sledují rády, baví je to, a naopak se nemusejí dětem vykládat lži o čápech a dalších věcech. Všichni se tváří jako neskutečně moderní lidé, ale celkem taktní porod kreslené zaječice je naprosto složí. Myslím že by bylo vhodné udělat si pořádek ve vlastních hlavách... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama