Reklama

Reklama

Krtek a muzika

  • Československo Krtko a hudba
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1974, 8 min

Obsahy(1)

Krtko si v kľude počúva gramofón, keď tu zrazu sa otvoria dvere. Na návštevu prichádza myška a s ňou i nečakaný vietor. Gramofón spadne na zem a platňa sa pokazí. Je potrebné vyrobiť svoju vlastnú platňu... (kapo73)

Recenze (29)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Od malička jsem chtěla, aby to šlo jako u krtečka. Potřebuju gramodesku? Tak si jí prostě uvařim. Sesbírám notičky, uhnětu z nich těsto, vyválim, nakrájim a smotám. Jak prosté, jenže ať koukám jak koukám, nikde se po loukách nepovalujou noty, které by zde mohli zanechat některá hudbychtivá zvířátka. Deska teda nebude, tak se aspoň ještě jednou podívám na krtečka, abych měla radost, že aspoň on opět nějaké notičky našel a vyšlo mu to. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vynikající, stoprocentně pozitivní Krtek s vtipným nápadem... pokud tedy nemáte děti ve věku, kdy si rády hrají s modelínou, těm se pak všechno po momentu "hudba se skládá z notiček" trochu špatně vysvětluje:) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na tomto krtkově dobrodružství oceňuji zejména jeho nápaditost. Když krtek přijde o gramofonovou desku, tak se prostě jednoduše zaposlouchá do zvuků lesa, a zjistí, že ta nejkrásnější symfonie se nachází právě tam. Pak už jen stačí nasbírat jednotlivé tóny a uhníst z nich tu nejlíbeznější melodii. Líbilo se mi rovněž, jak byli jednotliví ptáci zvukově charakterizováni skrze nástroj, který jim tak nějak odpovídal. ()

Zajímavosti (1)

  • Krtek začne sbírat červené noty. Když ale nádobu donese domů, jsou v ní žluté noty. (sikky)

Reklama

Reklama