Reklama

Reklama

Krtek a uhlí

  • Slovensko Krtko a uhlie
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1995, 6 min

Obsahy(1)

Krteček ve svých chodbách vykope uhlí a všechna zvířátka si z něj udělají zásoby na nadcházející zimu. (mau)

Recenze (26)

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jé, co to je? To je uhlí, můžes si tím zatopit. Jupí! Zajíci, ježku, vezměte si taky. Proč mi berou hromádku? Ale ne, zima, čím si zatopím? Už vím, uhlím. Konec... 60% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl vznikl zrovna v době, kdy se u nás zavíraly doly jako na běžícím páse, takže řada horníků nebyla ráda a ještě je tenhle díl dost musel iritovat. Nešlo jen o horníky, ale i o jejich ženy, které si zvykly na pěkné peníze, podobně jejich děti, kteří si zvykly na hezké dárky od tatínků, a dále i babičky a dědové, inu sv.Barborka, patronka horníků se na ně zlobila, že prý za komunismu jí málo havíři důvěřovali, a málo se k ní horníci obraceli a věřili raději jiným... Je to jen pověst, kterou jsem slyšel, ale na každé pověsti může být i drobeček pravdy... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Winter is coming a tak se vyplatí mít nějakou tu zásobu uhlí. Jaká to náhoda, že krtek zrovna narazí na uhelnou žílu, čehož využijou i jeho kamarádi. P.S. Kdo nemá v tomto sousedství komín, jako by ani nežil. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně se na to dívá.. zejména takhle na podzim, když listí odcestovalo už na zem a zahradou se prohání studený vítr. Romantika rozpálených kamen a padajícího sněhu za okny. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Doporučuju najít si dabovanou verzi pod názvem "Krtek a Hrouda", to je na pět hvězdiček bez debat. "Jestli chceš, běž si též." :-) ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Krtek havířem. V roce 1995 tématické. O pár let později se tomuto dílu dostalo remake ve formě parodie. Díl je sice o hovnu, přesto srší vtipem. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Právě z tohoto dílu vznikla parodie "Krtek a hrouda". I po těch letech se nezapomíná, jak na originál, tak na parodii. "Sovo, je to hovno?" "Ukááž, hmmm, hmmm, hmmm. Já to zkusím hele prostudovat. Hmmm, moment, mám tu knížku, počkej...Kde to máme, kde to máme, A, B, C, D, D, H, HOVNO! ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Varianta co se potuluje internetem (krtek a ho*no) je možná pro současné děti poučnější, protože s uhlím se už nesetkají. Je pěkné to vidět v originále, ale člověk k tomu stále slyší ten "dabing" :-) ()

Reklama

Reklama