Reklama

Reklama

Krtek a vejce

  • Československo Krtko a vajce
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1975, 6 min

Obsahy(1)

Krtek si tentokrát postaví svoji hromádku přímo pod slípkou a stane se tak nechtěně opatrovníkem vejce, o než nejeví nikdo zájem. Zkusí to v blízké pekárně, která se vejcemi jen hemží, brzy se však z vejce vylíhne kuře a mezi strojemi začne být nebezpečno. Je to ale příběh o Krtkovi a ty přece špatně nekončívají... (Behind)

Recenze (23)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších krtečků a taky jeden z prvních, které jsem kdy viděla (jako hodně malá) a který mě tehdy prostě chytnul... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Krtek by si měl zopakovat základy biologie. Nemůže přeci přiběhnout k psu nebo zajíci a ptát se, jestli to vejce není náhodou jejich... 80% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pěknost z toho všeho přímo d srdce vklouzává. Krtek je moje malá hvězdička, rád s ním spoluprožívám jeho příhody. A nyní má problém, neb není lhostejný, jako jiní, a snaží se něco s vajíčkem, které je už na světě něco udělat. Nejdříve chtěl aby prospělo v pekárně, ale pak se z něho nečekaně vylíhne kuře, A náhle má krteček co dělat, aby ho zachránil. Kolem se to přitom jen hemží již nezachráněnými zvířátky, ale krteček už ví, koho chce zahránit, takže se mu to nakonec povede. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si krtek vyhrabe hromádku na opravdu kuriózním místě - pod sedící slípkou - což zapříčiní, že se musí najednou postarat o vylíhlé kuřátko. Záchranná akce z továrny mi strašně připomínala scénu z francouzské komedie Křidýlko nebo stehýnko (trefný název v rámci podobnosti s tímto dílem Krtka) - kdo zná a viděl, ten pochopí. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

To ještě byly doby, kdy kvůli větším klecím, které zapříčinily nedostatek vajec na pultech našich obchodů a jejich následné zdražení, nestála tato oblíbená kuchařská ingredience sedm kaček za kus. Ale co, cholesterol se nám alespoň nikomu nezvýší. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo si rovzpomenout na to, jak se Krtek staral o malé kuře. Na takové věci se ale nezapomíná, jak jsem ostatně zmínil u předchozích částí Krtka už asi 167x. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Já tomu nerozumím… Krtko ukradne slepici vejce, odnese ho do zpracovatelské továrny, kde vylíhnuté kuře vystaví smtelnému nebezpečí, a následně se na něj slepice s kuřetem usmívají a děkují mu? Kuře má navíc cestou zpátky kromě zobáku ještě ústa. Zcestnost celého námětu potom dokreslují psi coby běžná lesní zvířata. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krteček v jedné z nejkratších epizod zachraňuje ve fabrice kuřátko, aby se z něj nestala sušenka. Nejlepší je, jak s kuřetem jezdí na pásu na lince. Občas tam vystoupí zajíci, pes se štěnaty a v závěru matka slepice. [2086. hodnocení, 22. komentář, 88%] ()

Reklama

Reklama