Reklama

Reklama

Krtek a zelená hvězda

  • Československo Krtek a zelená hvězda (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1969, 8 min

Obsahy(1)

Krteček najde zářící zelenou hvězdu a s pomocí ostatních zvířátek se ji marně snaží dostat zpět na noční oblohu. Podlá straka mu ji na chvíli ukořistí, ale Krtek její hnízdo rychle dobude díky dubovému žebříku, který mu ve vteřince vyrostl. V slzách ale propadá beznaději, že se znovuzískanou hvězdičkou stejně nic nedokáže. Naštěstí mu pomůže měsíček a zaveze ho až k nebi, kde má hvězda své místo. (mau)

(více)

Recenze (34)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že, najlepší je život krtka, lebo cez deň spí a v noci trtká. To však určite nie je tento prípad. Krtek a jeho zvieraci priatelia z tohoto českého, animovaného seriálu sú banda nudných slušákov. Dosť sa pozastavujem nad všeobecnou obľúbenosťou tohto produktu u našich západných susedov. V Čechách je to takmer kultová záležitosť. U nás na Slovensku sa to ani zďaleka neteší takej popularite. Priznám sa, že ani ja nepatrím medzi Krtkových obdivovateľov. Navyše nechápem načo je, tu na čsfd, možnosť hodnotiť a komentovať jednotlivé diely. Stačilo by sa vyjadriť ku tomu ako ku celku. ** ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Do lesa přišla obleva, a tak zvířátka dělají jarní úklid, přičemž krtek narazí ve své noře na zářivou zelenou hvězdu, kterou by rád vrátil tam, kam patří, v čemž mu brání jak straka, tak i fakt, že nejde hvězdu jen tak vrátit. Naštěstí mu ale helfne měsíc. Tento díl obsahuje nejednu nelogičnost (hvězda v noře, žebřík ze žaludu a měsíc na zemi), ale což - má to být pro děti. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých méně oblíbených krtečkových večerníčků. Přišel mi prostě takový nedodělaný. Krteček byl nepochybně roztomilý, ale stejně je to dějově trochu nepovedené. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

No páni...to se dá pochopit různě! Pokud něco vykopete v zemi a svítí to zeleně, tak to může být jedině radioaktivní odpad. A na oblohu s ním!!! To je báječné řešení ukládání radioaktivního odpadu - do vesmíru s ním :) Ale pozor, aby Krtek neskončil tak, že si v noci nebude muset svítit na chcaní, ehm pardon na čůrání... ()

mau 

všechny recenze uživatele

Krteček je trošku labilní, v beznaději snadno propadá v pláč :( Nápad se zasazením žaludu, ze kterého bleskurychle vyroste dubový žebřík až do koruny stromu, je perfektní! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Deti sa tu z toho vedia naučiť, že straky majú radi nablýskané veci, že drahokamy len tak neumiestnite na oblohu, teda až do chvíle, kedy vietor odvanie hviezdu a krtko s pomocou Mesiaca tam ten drahokam nevloží. Je to rozprávka, preto tu je tých motívov podobných tejto srande ešte viac, takých, aby si krtko mohol rýchlo zatlieskať. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Krteček je symbol mého dětství, ať jsem se na něj podíval v televizi, ať jsem si ho prohlížel v knížkách, a nebo ať jsem se s ním bavil s kamarády ve školce.. Kouzelný krtek, takřka bez chyby.. 90% ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších krtečků. Tenhle díl jsem měla ráda už jako malá a nic se od té doby nezměnilo :) ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Nejprve nás krtek nechá nahlédnout do tajů krtčího počítání. Potom využije znalosti Jacka a fazole a vyzraje na straku rychle a do libovolné výšky rostoucím dubem. Měsíc mu pak sice zařídí místo pro hvězdu, otázkou však je, zda ta uvolněná nedopadla "taky" na Zemi a nevzbudila stejnou snahu, jako měl krtek, u někoho dalšího. Tím by se totiž spustil začarovaný kruh, a měsíc by si tedy na sebe dost neuváženě upletl bič. (Bez těchto poznámek jde o mimořádně poetický díl.) ()

Reklama

Reklama