Reklama

Reklama

Krtek chemikem

  • Československo Krtko chemikom
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Československo, 1974, 6 min

Obsahy(1)

Krtek najde na jednom skladišti chemickou soupravu. Zkoumá jednotlivé chemikálie, a zjistí, že mají různé vlastnosti. Pak ho napadne je sloučit ve zkumavce. Vymkne se mu to z ruky, a zkumavka začne vystřelovat různobarevné kostky,kolečka, které složí do různých tvarů - autíčko,vláček... (Matrinx)

Recenze (46)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Krtek jako chemik možná malinko odsouvá tento díl od běžných dobrodružství krtečka. Nicméně pořád je to dobře nakreslené i zpracované, ignorujeme-li lehce nesmyslnou poentu, přičemž ze skumavky s chemikáliemi vylétávají kostičky na stavění. Což ostatně dětem určitě nevadí. 75% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující, zkrátka geniální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Takováhle chemie by asi bavila každého - styl "hele, smíchám tyhle dvě věci, schválně, co to udělá". Díl trochu fantasmagorický (zkumavka střílí lego), ale pořád krásný... 90% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Prostá chemie má své pravidla, jako každý obor lidské činnosti. Krtek nemá moc fantazie, jen je někdy dosti hloupý.***(4.10.2010) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hokus fokus jde se na chemický pokus! Krtek v roli "šíleného chemika" namíchá driák do zkumavky, která ho potom začne pronásledovat, nicméně on nad ní vyzraje. Fakt by mě zajímalo, co se mu v tom povedlo namíchat, když to pak vyprskávalo všelijaké kostičky. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom milá rozprávka s cieľom priblížiť deťom chémiu, no pritom to akosi skončilo, takže by som zvolil skôr niečo iné. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Krteček je symbol mého dětství, ať jsem se na něj podíval v televizi, ať jsem si ho prohlížel v knížkách, a nebo ať jsem se s ním bavil s kamarády ve školce.. Kouzelný krtek, takřka bez chyby.. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tento krtek patří mezi mé oblíbené. Hodně moc barevné a pěkně nakreslené. Chemii s krtečkem bych určitě bral.95%Přístupnost:přístupný ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem tento díl našel na youtube předabovaný nějakým infantilním Polákem, z čehož vznikla snúška vulgarit a hnusu, jsem měl chuť skočit na Poloniu směr Warszawa Wschodnia, najít si ho a vysvětlit mu ručně, že do Krtečka se srát nebude. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Popularizační síla krtkových kostiček a bublin byla taková, že s ní nic nezmohly ani popáleniny druhého stupně při pokusu o výrobu karamelu se soupravou Юный химик; jaké zklamání, když přišly školní hodiny chemie – nýnatýitýičitýečnýičnýovýistýičelý ještě ušlo, ale někde u benzenových jader už jsem si musel připustit, že poetice krtčí chemie se ta lidská nevyrovná. ()

Reklama

Reklama